Mehmet Akif Ersoy (MAE) Devlet Hastanesi'nden güzel bir haber geldi., 'MÜRACAATA GÖRE, RANDEVUSUZ DA HİZMET' denilebilecek bir haber.

Hastane yönetimi, "Pediatri polikliniklerimizde; alanında deneyimli uzmanlardan oluşan doktor kadromuz ve sağlık çalışanlarımızla çocukluk çağı hastalıklarının tanı ve tedavisine yönelik her türlü hizmet verilmektedir." dedi önce, ardından da ekledi.
Bence, bu da çok güzel bir bilgi. Neden böyle diyorum, çünkü;Başvuru durumunda,  Randevuya gerek kalmıyor.
Hastane yönetimi, bu konuyu daha da açtı v eşöu bilgyii kamuoyu ile paylaştı. 
"Randevu ile çalışan pediatri kliniklerimizde hasta sayısına göre randevusuz olarak da hizmet verilebilmektedir."
Genelde, son günlerin şikayet konusu, Hastaneden rahdevu alamamak.. Daha doğrusu, çok ileri bir tarihe mauyene için randuevu verilmesi.
Bu konu, hep gündemde. Branş polikiliniklerine randevu başvurusu durumunda, çok ileri bir tarihe gün verilir olması, sıkça işittiğimiz şikayetlerden.
Mesele çocuk olunca, işler değişiyor tabiiki. Ebebeyn ne yapıp ediyor, olmadı Özel hastane devreye giriyor. Çocuk bekler mi hiç?!.... 
Gelelim, güzel haber diye bahsetitğime. MAE Devlet Hastanesi Başhekimliği, kamuoyuna yapıtğı duyuruda;
" 9 Pediatri Uzmanımızın hizmet verdiği polikliniklerimizde sağlam çocuk izlemi, beslenme, büyüme ve gelişme takibinin yanı sıra çeşitli hastalık yakınmaları ile gelen çocuklarımızın tanı ve tedavisi için gerekli tüm hizmetler verilmektedir." diyerek, bu önmeli merkezin hizmette sınır tanımadığına vurgu yaptı.
Dahası ekledi; "Yatırılarak tedavi edilmesi gereken hastalar için deneyimli ve özverili çocuk hemşirelerimizin hizmet verdiği yataklı çocuk servisi bulunmaktadır." diye..
Bu güzel bilgiyi paylaşmak istedi bugün. Ne de olsa, çocuk en değerlimiz. Her anne baba, hapşırsa evladı panikz oluyor.
Okullar açıldı, çocuklu ailelerde endişe daha da bi arttı. Çoğu evlat,  türlyü türlü kronik hastalıkla boğuşuyor. Polen alerjisirnin dönemi,  şükürler olsun ki geçti.
Bir bilen, hanidir vurguluyor; "Pamukçuk pamukçuk uçuşan, Söğütler şehrin merkezinde olduğu sürece, her çocukta alerji garanti" diye.
Bu konu bence es geçilmemeli. şehir merkezinde, astım bronşit başta, alerjik  rahatsızlıkları tetkikleyen öyle çok benzeri ağaç var ki?!...
Yetişkin olsun, çocuk olsun.. Alerjik rahatsızlıkları tekikleyen faktörler, hep risk oluşturuyor. "Buna bir çare olunmaz mı?"c sorusu da, haliyle hep akla geliyor.
Şimdi de sırada, mevsimsel riskler var. Grip mesela.. Bir de, bu aalar çok işittiğim rahatsızlık şekli.
Miğde bulantısı, ishal, kusma ve de ateş.. Yeni bir Salgın mı dır bu yahu?!...
Hafta başında, kızım da benzer rahatsızlıktan şikayetçi idi. Bu nedenle de Okula bir gün ara verdi.
Pandemi halen etkilerini göstere  dursun, bir bu eksikti dedirten durum.
Bahsetitğim, Yeni bir Sağlık şikayeti bu aralar pek revaçta...
Maske, mesafe faktörü ile hijyen yine olmazsa olmazımız vesselam...
Belki, yerni varlyantlar ölümcül etkisini yitirdi ancak, pandemi illeti hepimiz için risk..
Burun akıntısı, halsizlik, mevsimsel nezle girip gibi algılanmadan gereği yapalmalı bence. yoksa, taşıyıcı olur, hasta sayısını arttırırız diye düşünüyorum naçizane..
Daha da Bulaşa sebebiyet vermemek için, mümkün ise bir iki günlük izole kararı almalı rahatsızlık hisseden bir insan. Böylece, toplum sağlığı için bir önemli adım atmış oluruz.
Sağlık çalışanlarının tümünün, son iki yıldır verdiği tarifsiz uğraş ortada. Pandemi halen bitti derilmez iken, biz de vatandaş olarak gerekeni yapmılıyız diye düşünüyorum.
Herkese sağlıklı günler..Bunun için;  Maske, mesafe ve hijyen alışkanlığımız olmalı..