Tatil, ya da gezi mi denilmeli?.. İstanbul dışına her çıktığında, bir doğal afetin yaşandığı bilinen İBB Başkanı İmamoğlu’nun Çankakale ziyareti için manidar sözlerle değerlendirmeler geldi sosyal me

Örnek vereyim mi? "Kimi, 'sel de olmaz, Kar' da" dedi, kimi de; "O halde,  'Acaba..?" şeklinde sözler etti mesela..
Kalkıp, bu yüz de glümüseten yorumlardan söz etmeyeceğim elbet.. Çanakkale' de dediklerine değineceğim, Başkan İmamoğlu'nun..
Soru üzerine dedi başkan.,. Çanakkaleli gazeteciler sorunca, cevap verdi yanıtı merak edilene..
Soru haylyi netti.. Soranlardan biri de, aynı çatı altınıdğı mesleği sürdürdüğmüüz bir isimdi.. Ayvacık Gazetesi'nin sorumlusu, bizim gıdışım  Mehmet..
Soyadı 'Yavaş..' tır da, mesleğinde hızlı bir isimdir Mehmet Yavaş.. İmamoğlu'nun Çanakkale'ye geldiğini, yapıtğı canlı paylaşım  ile ilk duyuran isim olunca bizim gıdışım Mehmet, soruyu patlatıp, yanıtı da sunandı en hızlısından.
 Suhal üzerine, Ekrem İmamdğlu; Cumhurbaşkanlığına adaylık cevabını tek cümlede verdi;“Biz işimize bakıyoruz”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Edremit’te yaşayan ailesini ziyaret ettikten sonra, iki yıl önce bir yayında kendisini çok sevdiğini ve görmek istediğini söyleyen Çanakkaleli köylüye sözünü tutmak için şehre geldiği bilgisi duyuldu önce.
Araşqtırdık, doğru çıktı.. Başkan İmamoğlu, Ezine’nin Kemallı Köyü’nde yaşayan Safinaz neneye ziyarete gelmiş meğer.
Safinaz Öcal’ı evinde ziyaret edip, bir deyişle sözünü tutmuş oldu İBB Başkanı.
Çanakkale Geçilmezdir.. Geleni gedeni, an itibari ile duyalandır ayrıca.. Neyse, konumuz bu değil de, yine de altını çizelim istedim.
 Siyaset kamuoyunda,  gündemden düşmeyen bir hal. Cumhurbaşkanı adayları kim olacak?
Bir masa kuruldu. Muhalefet, 2023 seçimine oluşturulan bu masanın katılımcılarının, muhtemeldir ki ortak adayı ile seçime girecek.. Kamuoyunda  Beklenti bu..  
Peki ya, adı adaylığa sıkça geçen isim ne diyor... Soruldu kendisine, o da yanıtladı..
Çanakkale zilyaretinin en önemli gelişmesi, sanki bu suhale verilen  o yanıt oldu..
Başkan İmamoğlu, “2023 memleketimiz adına çok güzel olacak.  O işler bizim işimiz değil, biz işimize bakıyoruz, çok çalışıyoruz, böyle dualar alıyoruz." dedi önce..
Sonra, biraz daha açtı meseleyi.. dedi ki; "Memleketimizin insanının sözünün geçtiği, insanımızın adaletle buluştuğu, çocuklarımızın gençlerimizin geleceğine umutla baktığı bir yıl olacak”
Siyaset kamuoyuna pek de yabancı gelmeyen bir söylem di bu.. Bence; tek vurgulanmayan,  'hak, hukuk, adalet' ifadesi idi.. 
Ya da, dedi de, ben kaçırmış olabilrim.. neyse, bir başka detaya daha döneyim..
Canlı yayında, köy ziyareti.. Köye gidince, ziyaret edilen bir de camii.. camiiye,g irip çıkışı çok mu hızlı oldu sayın İmamoğlu'nun.. sanki, öyle gibi geldi bana.. İzlediğim görüntülerin yalancısıyım.. Sonuçta, o an, ben orada değildim..
Gelelim, camii ziyaretine.. Köy camisini gezen ve köylülerle köy kahvesinde buluşan Başkan İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile ziyaretine geleceğine söz verdiği, nenenin evine gitti, söz verdiği gibi.
Bir süre sohbet edildi karşılıklı. Sıra, bu ziyarete ilişkin duyguların dile gelmesine geldi sonra..
Başkan İmamoğlu;“ Çok mutluyum, içimde ukde kalmıştı.
Bana sitemi de ulaştı. 
CHP Genel Başkan Yardımcımız Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek aradı, birkaç belediye başkanımız aradı, anneme ziyarete geldiğimde hemen onu da ziyaret edeceğim demiştim.
Nasip oldu. Dün annemde idim, bugün de Safinaz Teyzeme geldim. 
Böyle güzel annelerimiz bana dua etti mi, kendimi o kadar güvende hissediyorum ki.
Onların duaları bana yetiyor.  Ben şanslıyım, hem anneannemle hem babaannemle  birlikte büyüdüm.
Gençlere de her zaman aile büyükleri ile birlikte olmalarını tavsiye ediyorum.
Çocukluğuma geri dönmüş gibi hissediyorum şu an”  sözleri ile, toplumsal bir mesaja da imza attı başkan Çanakkale'den..
 VE DE, ŞU SÖZLER; “ÇANAKKALE RUHUNU MİLLET OLARAK MUHTACIZ”
Destanların yazıldoğı, şehitler Coğrafyası olunca ziyaret edilen adres, Çanakkale' yi konuşmamak olur mu hiç? Olmadı da zaten..
Çanakkale için  görüşleri sorulan Başkan İmamoğlu, “Çanakkale her yönü ile bizim için büyük emanet.
GEÇİLMEZ BİR KARAKTERİ VARDIR...
Çanakkale’nin tarihi Anadolu açısından Truva ile başlar. Çanakkale ruhu olan bir yer, geçilmez karakteri vardır.
Buranın şehitleri ve gazileri bizim için çok önemlidir. O yüzden Bigalı Köyü’nden Atatürk’ün evinin yakınından bir köy evi de almıştık. 
Nasip olursa orada da vakit geçirmek istiyoruz. Buranın barışçıl karakterini yaşamak istiyoruz.  Atatürk’ün ANZAC annelerine yazdığı mektubu unutmamalıyız.
Çanakkale ruhunu millet olarak muhtacız. Ben de bu şehri çok seviyorum. Babam da Edremit Güre’ de yaşıyor. O da bu coğrafyada sağlığını buldu.    Memleketin cennet köşesi. Çanakkale’ye sevgiler.” diyerek, Çanakkale mesajına imza attı özetle..
"GEÇİLMEZ BİR KARAKTERİ VARDIR..." sözü yanında, "Buranın barışçıl karakterini yaşamak istiyoruz.  Atatürk’ün ANZAC annelerine yazdığı mektubu unutmamalıyız." ifadesi de, bence satır arası önemli bir mesajdı..