Öztürk' Ün Objektifinden, 'Kum' Adası...

Amatör telsizci arkadaşım, TA1AAT bu aralar yine harikalar yaratıyor.. Zaman zaman, o'nun objektifinden güzellikleri, gazetemizin sayfeasında paylaşıyorum..
Yine, 'Pes..' dedirten bir güzelliği kaydetmiş arkadaşımın kamerası..
Göyyüzündeki gözümüz oldu adeta Murat Öztürk..
Lapseki ilçesinde göğe yükselmiş kamerasının objektifinden,  Kumadasına bakışı anlatır fotoğrafı görünce, şaşa kaldım o güzellik karşısında.
Kumadası'nın hikayesini bilir misiniz..?
Bilmeyenlere gelsin o vakit bu güzelim hikaye..
Murat Öztürk, havadan bakarak ölümsüzleştirdiği o an için,  Kumadası hikayesini de eklemiş, paylaştığı görselin ekine..
Sosyal medyadan, o güzelliği paylaşır ikenh, döktürmüş altına da şu ifadeleri;
"Çanakkale ili Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde bulunan Kum Adası'nın hikayesini duymuş muydunuz?" sorusunu da yönelterek..
Drone ile çekimlerine bayıldığım arkadaşım, ne de güzel bir görsel eşliğinde, çok ilgniç o hikayeyi şöyle aktarmış takipçilerine..
Önce, herkese okutturacak başlığı  atmış... "İşte hikaye.." vurgusu ile..
Süonra da hikaye gelmiş, detaylıca sözler ile..
Bendi diyeyim şimdi: 'İŞTE O HİKAYE..."
-Çardak’ta, bugün Salbaş (Başsal) diye adlandırılan mevkii o zamanlar gür ormanlarla kaplı bir arazidir. Osmanlılar büyük bir gizlilik içinde sal yapımına başlar. Hazırlıklar yapıldıktan sonra bugün Kum Ada’sının ucundan sallarını denize atarak Avrupa uygarlığına doğru yola koyulurlar. (1358) Sala almadıkları Kızıl Deli Sultan denilen gözü kara bir evliya, sallar hareket ettikten sonra eteğine kum alarak başlar Gelibolu’ya doğru yürümeye. Her geçtiği yer kum olur. Bunu gören saldakiler, ‘Durdurun salları bu ermiş Boğaz’ı kapatacak!' derler ve ermişi sala alırlar. O da eteğindeki tüm kumu serper ve rivayete göre bu ada meydana gelir.
-Günümüzde ise Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar buraya adeta akın ediyor. İnsanlar buraya gelip kendilerini kuma gömüyorlar. Yıllardır kumun şifalı olduğuna inanılıyor. Çanakkale Lapseki Çardakta bulunan kum adası, her yıl Ağustos ayında Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen ve şifa arayan kişilerle doluyor.
Bu anlatım ardından, iki satır da beni diyeceğim var.. Diyeceğim ki:
"Kısacası dostlar, tam ziyaret zamanı.. Kumadası, derde deva bir nokta.. Çankakalemizin ender güzelliklerinden sadece biri orası."
Ellerine sağlık arkadaşım Murat.. Görsel on numara..
Biraz da senin reklamını yapayım, şöyle ki; "#çanakkale #lapseki #çardak #kumadası #çardakkumadası #muratöztürk #çanakkaledrone #çanakkaledroneçekimi #çanakkalehavadançekim #instadrone #aerialphotography #dronephotography #dronephoto #uavphotography"