Geldi mi gitmek bilmiyor. Eldeki çarelerin tamamını da yok sayıyor. İstediğin kadar ‘kış kış’ la san da, çaresi olmayan şey… Elbette ki KARAKIŞ…

Son günlerde bir imtihan veriyoruz. Hep birlikte KARAKIŞ’ la  İmtihanı malum. Hepimizin ortak sorunu üstelik Karakış.
Çoğumuzun yaşadığı geçim sıkıntısına bir de o eklendi. Vay halimize. Vay ki vay…
Karakış’ ın olumsuzluklarına boyun eğmek durumunda kalmamıza, ne engel olabilir ki?
Sorunun nedeni doğa olunca, boynumuz kıldan ince…
Eceabat’ı Venedik’e çeviren şiddetli yağış, neredeyse tüm bölgeyi etkiledi. Karayolunda sandal yüzdürülmesine yol açan yağmur suları Eceabat’ taki durumu gözler önüne sermişti. O da ne ki? Mezarlıklarımızda da durum farksızdı.
Sayfamızda yer alan mezarlığı sel almışlığı anlatır kareler, Çanakkale Şehir kabristanlığına aittir.
Doğa günlük yaşamı felç ederken, ebediyete göçenleri de adeta unutmadı. Merhum ve merhumeler sular altında kaldı. Derler ya; ‘mezarda bile rahat yok’ Tam da öyle olmuş kısacası…
 Eceabat’ ta ki durumu değerlendiren ve yıllar öncesine ait bir kareyi sosyal medyada paylaşan, ilçe nin  AK Partili Belediye Başkanı Adem Ejder, yarım asır öncesine döndürdü herkesi.
“21 Kasım 1955 yılında ilçemizin yaşamış olduğu sel felaketi, 61 yıl sonra 28 Kasım 2016 yılında tekrar yaşanmıştır. Bütün Eceabat halkımıza geçmiş olsun. Allah tekrarını yaşatmasın…” temennisinde bulunarak…
Allahtan gelen bir doğa olayı karşısında, elbette konuşanlar çok oluyor. İyi de ne önlem alınır ki felaketin, doğal afetin karşısında. İşin orasında kalıp, bu yaşanılanları kaleme almıyorum elbet. Geçmişte de, bu gün de, afetin adı da aynı, yaşattığı esareti de.
Kepez Beldesi içinde geçerliydi malum şiddetli yağışın olumsuzlukları. CHP’ li Kepez Belediyesi başkanı, Dr. Ömer Faruk Mutan’ da sosyal medyadan yaptığı bir paylaşı ile mesajını vermiş aslında. Üstelik rakamlarla.
Şöyle ki; “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yayınlanan bilgilere göre 27 Kasım Pazar günü öğleden itibaren Kepez’de m2’ye 100 mm üzeri yağmur düşmüştür. (100 mm. üzeri aşırı yağış kategorisine girmektedir.)
 Hamidiye (Toki 960) bölgemizde İller Bankasınca alt yapı kanalizasyon çalışması yapılmaktadır. Kanalizasyon çalışması yapımı bitmeden yol yapımına başlanılamamaktadır.” Diyerek hem de.
Bu paylaşıda benim dikkatimi çeken bir diğer ayrıntı daha vardı. Sonrasında da, bahsettiği o görüşmeye ilişkin görselleri de paylaştı kendileri.
“Bugünde Belediye Başkanımız Dr. Ömer Faruk Mutan, Ankara’da yolun yapılması konusunda toplantıdadır. Sayın halkımızın bilgilerine sunarız” şeklindeki bu anlatım, benim de aklıma;
 “Paramız yok. Hastanenin yolunu biz yapamayız” çıkışına imza atılan durumu getirdi. İşte bu nedenle yapılan bir görüşmeye gidilmişti Başkente.
Ve de, Alın size Haftanın BOMBASI…
Dr. Başkan, Başbakan ile de buluşmuş. Bir anlık olsa da Başkentte.
Bu durumun ayrıntıları da sosyal medyadan gelivermiş. Başkan Dr. Mutan;
“Başkan, Geyikli Belediye Başkanı Ercan YILMAZ ile Akparti Grup Başkan Vekili Bülent TURAN' ı  ve Akparti  Çanakkale Milletvekili Ayhan GİDER' i Türkiye Büyük Millet Meclisi makamında ziyaret ederek,  görüşmelerde bulundu.
Görüşme çıkışı koridorda Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM ile karşılaşıp fotoğraf çektirdi” anlatımı ile görüşmeden bahsederken, dikkatimden kaçmayan bir duruma daha ima atmış aslında.
Bilindiği gibi, Muhalefet kanadı İktidar partiden bahsedişlerinde, ‘AKP’ vurgusu yapıyor genellikle. Bu kez öyle olmamış. Partinin açık ismi kaleme alınmış paylaşıda. Ben mi çok irdeledim bu durumu. Bana ne ise…
Düş kurmak güzel şey vesselam…
MHP Kurmayı Özer’ den inciler vardı. Takibinden bir an uzak kalmadığım, sosyal medyadan çıkışan MHP İl Genel Meclisi üyesi ve Grup başkanvekili Recep ağabey,
“Şöyle bir Türkiye olsa;” diyerek adeta bir hayalini kaleme almış.
“ Duble yollar çok olsun, Dolar 12.5 lira olsa..
 Köy yolları bile duble olsun, Benzin 15 lira olsa...
 Sahil yolları 3 şeritli duble yol olsun, Simit 6 lira olsa...
 Köyler arasında hızlı tren olsun, Ekmek 10 lira olsa...
 Yiyen yemeyen belli olsa… Ölen ölmeyen belli olsa...
İlk seçimde yine %52 oy alırlar di mi? Valla billa alırlar”
Muhalefet etmenin bir başka hali olsa da bu sözleri, diyorum ki; “Alem adamsın sen Recap ağabey…”
Hep diyorum. Takibindeyim diye. Nasıl edilmez ki kardeşim.
Kendisi adeta bir istihbaratçı. Verdiği detaylar oldukça ilginç. Aktarımı ve öngörüsü de öyle.
Okuyunca o ilginç paylaşısını, bir an aklımdan şu geçti;
“Belki de Hava muhalefetindendir…”
Öyle ya, Karakış’a teslimiz günlerdir.
MHP Kurmayı Recep ağabey, “Dün akşam yapılan AKP il yönetim kurulu toplantısına İl Başkanı Sayın Yeşim Karadağ katılmadı. Aklıma bir kurt düştü” diyordu.
Bu söze kadar, ‘Senin aklından hiç Kurt çıkıyor mu?” diye sorasım da gelmedi değil ayrıca. Fakat yazdıklarının devamında;
“Başkan görevden mi alınıyor acaba?... Önümüzdeki günlerde istifasını isteyebilirler. Bu da son bilgi…” diye noktalıyordu Recep ağabey sözlerini.
Dikkat kesildiğim bu paylaşı, sizce de İlginç değil mi?
Bendenize, katılmamanın nedeni ‘Hava muhalefetidir’ diye düşündürse de söz konusu bu iddia, dün e-postama gelen bir bilgi notu, ‘Hava muhalefeti olsa, Gelibolu’ ya nasıl gider di?’ sorusunu getiriyor bu kez aklıma.
İktidar partinin il başkanlığından gönderilen e-mail bilgi notu, şu başlıkla kaleme alınmıştı;
“İL BAŞKANI KARADAĞ GELİBOLU İLÇE YÖNETİM KURULU TANITIM TOPLANTISINA KATILDI”
Politikada yarını görmek elbette zor.  Lakin; eski kurtların tahmini bir başka oluyor yarına dair.
Netice itibariyle, Bekleyip göreceğiz son öngörüyü…
 
 
 
 
        
 
18 MART ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİMLERİNE ŞU ANA KADAR BİLEREK VE İSTEYEREK MÜDAHİL OLMADIK, ÇÜNKÜ ADI ÜSTÜNDE ÖĞRENCİ KONSEYİ , TÜM SİYASİ ARGÜMAN VE ANGAJMANLARIN ÜSTÜNDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KENDİSİNİ TEMSİL EDECEK ÜST YÖNETİMİ YİNE KENDİLERİ GİBİ ÖĞRENCİ OLANLARIN BAĞIMSIZ VE HÜR İRADELERİ İLE YAPACAKLARI TERCİHLERİN SANDIĞA YANSIMASIYLA ŞEKİLLENMESİ DOĞAL VE OLMASI GEREKEN BEKLENTİMİZDİ ANCAK ÜZÜLEREK MÜŞAHADE EDİYORUZKİ ADININ ÖNÜNDE BİR TAKIM AKADEMİK ÜNVAN TAŞIYAN BİR TAKIM LAVUKLAR ( BU İFADEYİ BİLEREK VE İSTEYEREK KULLANIYORUM) BU DEMOKRATİK SEÇİME KRALDAN ÇOK KRALCI OLMAK VE SAHİPLERİNE YALAKALIK YAPMAK ADINA MÜDAHİL OLMAYA BAŞLAMIŞLAR VE İŞİN GARİBİ SAHİPLERİNİN HABERİ VE RIZASI OLMADAN BUNU YAPIYORLAR YADA SAHİPLERİ BİZE YALAN SÖYLÜYOR.EY AKLI KIT CAV CAV TAİFESİ AKLINIZI BAŞINIZA ALIN SONRA FİLLERİN TEPİŞİPTE EZDİĞİ PAPATYA DURUMUNA DÜŞERSİNİZ.SİZ HOCASINIZ İŞİNİZİ YAPIN VE AKLINIZIN ERMEDİĞİ VE ÇAPINIZA BÜYÜK GELEN İŞLERLE UĞRAŞMAYIN.UNUTMAYIN SAP DÖNER SAMAN DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER.
Düş kurmak güzel şey vesselam..
MHP Kurkmayı Özer’ den inciler vardı sosyal medyada.
Şöyle bir Türkiye olsa;
 Duble yollar çok olsun ,
 Dolar 12.5 lira olsa..
 Köy yolları bile duble olsun
 Benzin 15 lira olsa...
 Sahil yolları 3 şeritli duble yol olsun,
 Simit 6 lira olsa...
 Köyler arasında hızlı tren olsun,
 Ekmek 10 lira olsa...
 Yiyen yemeyen belli olsa..
 Ölen ölmeyen belli olsa...
İlk seçimde yine %52 oy alırlar di mi?
 Valla billa alırlar.
 
Belki de Hava muhalefetindendir..
Dün akşam yapılan AKP il yönetim kurulu toplantısına İl Başkanı Sayın Yeşim Karadağ katılmadı.
Aklıma bir kurt düştü.
 Başkan görevden mi alınıyor acaba?...
 Önümüzdeki günlerde istifasını isteyebilirler.
 Bu da son bilgi..
İL BAŞKANI KARADAĞ GELİBOLU İLÇE YÖNETİM KURULU TANITIM TOPLANTISINA KATILDI
 
 
 
         AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ beraberinde İl Yönetim Kurulu Gelibolu İlçe Koordinatörü Seyfi Bulut ile birlikte AK Parti Gelibolu İlçe Yönetim Kurulu tanıtım toplantısına katıldı.
 
            Kısa bir süre önce göreve gelen Gelibolu İlçe Yönetim Kurulu tanıtım toplantısına geçmişten günümüze görev almış ilçe başkanları, Evreşe Belediye Başkanı,Yönetim Kurulları ve çok sayıda partili katıldı.  İlçe Başkanı Mahmut Çetin’in birlik ve beraberlik mesajları verdiği toplantıda sorumluklarının ağır olduğunu ve aldıkları bu görevin üstesinden başarı ile geleceklerini ifade etti.
 
Toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri basına ve kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda konuşan il başkanı Karadağ, Gelibolu ilçesinin Çanakkale için çok önemli olduğunu ifade ederek;
 
AK Parti makam ve mevki partisi değildir, AK Parti millete hizmet partisidir. Biz bu düstur ile hareket ediyoruz ve partimizde yaşanan bayrak değişimlerini yeni ve taze kan olarak nitelendiriyoruz. Salonun coşkusunu görüyorsunuz eski- yeni görevde olan-olmayan herkes burada birlik ve beraberlik içerisinde.Gelibolu İlçe Başkanımız kısa bir süre önce atandı ve akabinde yeni yönetim kurulunu oluşturdu.Kendisine ve ekibine güvenimiz sonsuz.Başarılı olacaklarından Gelibolu’ya AK Parti vizyonunu uygulayacaklarından şüphem yok. İfadelerini sözlerine ekledi.
 
Toplantının sonunda İlçe Başkanı Mahmut Çetin İl Başkanı Karadağ’a katılımı için teşekkür ederek Çanakkale 1915 Boğaz Köprüsü tablosu hediye etti.
 
Haftanan BOMBASI…
Dr. Başkan, Başbakan ile…
Başkan, Geyikli Belediye Başkanı Ercan YILMAZ ile Akparti Grup Başkan Vekili Bülent TURAN'ı ve Akparti Çanakkale Milletvekili Ayhan GİDER'i Türkiye Büyük Millet Meclisi makamında ziyaret ederek, görüşmelerde bulundu. Görüşme çıkışı koridorda Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM ile karşılaşıp fotoğraf çektirdi.