Yası dışı göç yolu haline getirilmek istenilen noktada, Ayvacık kıyıları Jandrarma ve Sahil Güvenlik unsurlarınca, her daim gözetim altında.

Sadece gündüzleri değil, geceleri de Kuzey Ege Denizi yasa dışı tüm girişimlere karşı, 7 gün 24 saat değil, 365 gün 6 saat kuş uçurtmayacak şekilde korunmakta.
 
Bölgeden krişi kırıp, kuş olur uçarız sananları, özverili Vatan görevine ant içmiş Jandarmamız tak diye enseledi geçen gün.
 
Şöyle bir başlık atıyorum bendeniz o halde;
"JANDARMA TAK DİYE ENSELEDİ...."
 
Adını duyunca, çoğumuzun çileden çıkıtğı bir terör örgütü.. FETÖ/PDY
Bu örgütün son kırıntıları denilebileceklerden bazıları, 
'KUŞ OLUR, UÇARIZ SANDILAR...'
Lakin, unuttukları bir şey vardı, burası Çanakkale..
VE TÜM DÜNYA BİLİR Kİ, ÇANAKKALE GEÇİLMEZ..
 
Olay kısaca şu; FETÖ / PDY 'nin kırıntıları, kirişi kırıp kaçmaya kalkıştı.. Öyle olmadı.. Olamaz da zaten..
Türk Güvenlik güçleri, her daim onların ensesinde, nefesleri kadar yakınlarında..
 
Canları pahasına, vatanı korumaya ant içmiş, Jandanmamız, görevini sorumluluk içinde gerçekleştiriyor.. Öyle oldu yine..
 
İki kırıntıyı, krişi kıramadan yakaladı Jandarma.. Helal olsun..
 
Konuyu anlatır Basın bültenınden söz edeyim şimdi..
 
"KONU: Terör Örgütü Üyesi Şahısların Yakalanması.
 
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığınca 16 Ağustos 2022 tarihinde yapılan operasyon sonucu FETÖ Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan dava dosyaları istinafta bulunan (2) şahıs Çanakkale İli Ezine İlçesi Tavaklı iskelesi sahil kesiminden sürat teknesi ile Yunanistan Midilli adasına çıkış hazırlığı yaptıkları sırada sahte kimlik belgeleri ve 2000 Euro nakit para ile birlikte yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmıştır."
Evet. Tam dra böyle idi, kirişi kırmak isteyenlerin enselenmesi konusundan söz edilir iken kullanılan, kamuoyu bilgilendiresinden geçen ifadeler.
 
Bir kez daha görüldü ki: ÇANAKKALE GEÇİLMEZ
 
Bu arada, Ayvacık sahillerini, yasa dıı göç yoluna çevirmek isteyenlerin, yani, para kazanlam uğruna insan tacirliğine soyunanlara da göz açtırmıyor, Jandarmamız,Sahil Güvenlik ekiplerimiz...
 
Gecelerini gündüz ediyorlar. Yaz demiyorlar, kış demiyorlar..
Deniz dalgalı demeyip, hep görevde Sahil Güvenlikçilerimiz..
Rabbim hepsine güç kuvvet versin.. Öyle kolay değil, 365 gün 6 saat görev icraa etmek..
 
Jandarma ekiplerimizi bu son başarılyı çalışmasından dolayı, bizati kutluyorum gönülden. Naçizane övgülerimi sürdürmek isterim fakat, hissettiklerimi aktaracak kelime bulamıyorum, Ne desem, az gelir kısacası.