Gençlik yıllarımda, hemen her gün en az bir kez karşı karşıya gelip, güler yüzün ile ayrı bir moral bulduğum isimdin sen... Sevgili eşin Hasan ağabey de sevdiğim saydıklarımdan dı elbet...

İşlettiğiniz marketten, 'içmeyin şu zıkkımı' desen de, her gün bile bile aldığım cigaraya laf ederdin.. Keşke dinleseydim seni.. Şimdi, böylesine tiryaki olmayacaktım belki de..
BİR ERKEK İÇİN EN ZOR KAYIP...!
Hayat arkadaşı Sıdıka Şahinkaya' yı önceki gün akşam satlerinde kaybetti Hasan Şahinkaya.. Zor gününde, siyaset yıllarındaki tüm yol arkadaşları, bir an olsun yalnız bırakmadı..
Dönemin iktidarı, Doğru Yol Partisi'nin  eski merkez ilçe başkanı da olan Hasan Şahinkaya' nın yaşadığı tarifsiz acıya, ortak olmaya çalıştı  birçok Kıratçı..
Amansız hastalığa yenik düşen Sıdıka ablanın konu komşusu da, Şahinkaya ailesinin yaşadığı tarifsiz acıyı yürekten yaşadı diyebilirim..
Camii avlusunda son görev vardı dün.. Cenazeye katılan tüm eş dost akraba ve arkadaşın yüzünde, yaşanan acının göstergesi vardı adeta..   
Hasan Şahinkaya,  meslekteki ilk yıllarımdan buyana, pozitif enerjisine hayran olduklarımdandır. Kibardır naziktir, sevecendir.. Gençlik yıllarımın, idol siyasetçilerindendir vesselam.
Geçen yılın  Mart ayında, onu dünyaya getiren biriçik anasını kaybetti.. Şimdi de hayat arkadaşını..ÖNCE ANA.. ŞİMDİ DE EŞ ACISI yani..
Katlanıyor bir şekilde insan.. Ölüm 'hak' diyor, kabullenmese de yaşandığı o an..
Kabullenmesi en zor şey, sevdiğini kaybetmek.. Yakınında sevenlerin olunca, ayrı bir güç buluyor insan..
Dün de buna bir kez daha tanıklık etti, bir insanım diyen her  insan..
Celil ağabey vardı mesela camii avlusunda, 'Kelebek Metin' bir de  mesela..
Dönemin  iktidarı DYP' nin, tüm süvarileri oradaydı, Şahinkaya' ya 'ayakta dimdik dursun' diye, omuz verenler oldu adeta her biri..
Masada buluştu önce her biri.. Anılar dile geldi geçmişten.. Demokrat adamın, demokrat kadını hakkında iyi şeyler konuşuldu.. Sonra, cenazede saf tutuldu.. Haklar helal edildi Merhumeye..
Bir yaşam hikayesinin yarısı adeta son buldu bir kez daha Çanakkale' de...
Eski Kıratçılar dedim, Celil abi diye bahsettim bir satırda.. Bildiniz mi..? Hani; İneklerinisatıp, Milletine hizmetkar olabilmek adına, DYP' den Vekil adaylığına soyunan, Dümrek eski Muhtarı, Ziraat Odası eski Başkanlarından Celil Yavuz.
'Kelebek Metin' dedim bir de.. Cami avlusunda toplanan kalabalığın içinde, cemali  ilk gözüme çarpanlardan dı o da..
Metin Aydoğdu.. Kırat teşkilatlarında çeşitli görevler üsteilenen eski denilse de, eskimeyen başkanlardandır kendisi..
SİYASETİ, HEP ARANAN O BAKAN....
Hele hele, MİSYON, NOSYON  meselesi.. siyaseti hep dillerde olan bir isim.. O yıllar çok farklı idi be agacım..
Deve dişi gibi isimler yer bulurdu siyasetin içinde.. Partide çaycılık yapan dahi, bir ağır abiydi..
Hele ki yönetimler.. Hiç bahsetmeyecğim rahmete kavuşanlardan,  hep aramızda çünkü her biri.. zihnimizde hep isimleri.. Sefa Baki Gönen  mi desem; Erol Şimşek, ya da Zeki Şimşek' mi..
Böylesi isimler ve onlar ile birlikte, Çanakkaleli olmasa da Çanakkale siyasetinde iz bırakan isim, Çevre Eski bakanı Ahmet Hamdi.. Bildiniz hemen değil mi..? Üçpınarlar yani..
Ahmet Hamdi Üçpınarlar, siyaset arkadaşı, Kıratçı Hasan Şahinkaya' nın acı gününde, onunla birmlikte idi camii avlusunda.. Ttıpkı, eski günlerdeki gibi..
Eski diye anılan günlerin, hiç eskimeyen dostları nasıl da, nasıl da inatla  Baki kaldığını gösterdi herkese bu acı günde..
90' ları iyi ki yaşamışım.. İyi ki o yılların samimiyetine tanık olmuşum birebir.. Bir yaprak daha düştü Koca Çınardan.. Bu kez: adı Sıdıka...Hep Nurlar da uyu inşaallah abla..
Ölüm haberini alınca, kalema aldığım ilk satırlarım şöyle oldu önceki akşam;
"Dönemin iktidarı Doğru Yol Parti'sinin eski Merkez ilçe başkanlarından ve parti  teşkilatlarında çeşitli görevler üstlenmiş Hasan Şahinkaya büyük bir üzüntü yaşadı, hayat arkadaşı Sıdıka Şahinkaya'yı yitirdi.
Bugün akşam üzeri hayata gözlerini yuman merhume Sıdıka Şahinkaya, ardında tarifsiz bir acı bıraktı.
2021 MART'IN DA ANNE ACISI YAŞAMIŞTI
Merkez sağın önemli neferlerinden, Kırat'ın eski süvarisi Şahinkaya 2021 yılı Mart ayında da annesini toprağa vermişti."
Kaynana gelin ayrılığı pek az sürdü diyebilirim aslında.. Bir ana, hayata getirdiği, gözünün nuru  biricik evladını,  bir ömür boyu emanet etmişti bir genç kıza.. Güvendiği kızı gelin etmişti evladına.. Önce ana, şimdi de gelin..Kader işte.. Taktiri ilahi..
Başın sağolsun, rabbim peygamber sabrı versin Hasan ağabey..