Pandemi nedeni ile, aylardca evde kalan dedelerv e nineler, bir yandan torunları eğlendirmek, biryandan da spor aletleri ile haşır neşir olabilmek adına, Belediye'den bir geçit daha istediklerini söyl

Pandemi nedeni ile, aylardca evde kalan dedelerv e nineler, bir yandan torunları eğlendirmek, biryandan da spor aletleri ile haşır neşir olabilmek adına, Belediye'den bir geçit daha istediklerini söylüyor gnülerdir.
Kulak asıyoruz elbette, şehrimizin kıdemli insanlarına..
Reşat Tabak caddesi üzerinde, sarıçay kenarında kurulu bir güzel park..
Çocuklara yönelik oyun aletleri de var içinde, büyüklere sağlık için spor yaptıracak, spor aletleri de..
Sarıçay' ın bir kenarından, bir iğer kenarına ulaşmak için, Troya köprüsü gibi, bir de bilindik cuma pazarı köprümüz var.. Bunun dışında, geçitleri çok sarıçayın.. Çok da, yeni bir geçitin ihtiyaç olduğu görüşü vatandaşın dilinde..
Çanakkalelilere kulak veren, taleplerini her yönü ile inceleyip, ardından da olabilirliğini irdeleyen Yerel Yönetime, vatandaşın çağrısı bence de mantıklı idi.
Diyordu ki, çayın iki yakasının kıdemli yaşayanları;
"Zorlanıyorufz, yazın sıcağında onca yolu katetmekten.. Tam da parka açılan bir noktaya bir geçit daha..".. 
Denilebilir ki bu durumda;"Zatan geçitler var..."
Tamam da, bir yenisi daha olunca göz mü çıkarır..!
Vatandaşın vardır bir bildiği..Sıkıntı yaşamasa, yorulmasa torun peşinde koşar iken, belki de "spor oluyor yüremek de..." diyerek,  bir yeni geçitten hiç söz etmeyecek..
Yaş kemale vardıkça, atılan bir fazla adımın güçlüğünü yaşayan büyüklerimi görenlerdenim sonuçta.. Yoruluyorlar, attıkalrı adım bir fazla bile olsa..
Yormamak, üzmemek gerek kıdemlilerimizi.. Zorlanıyor olmasalar, belki de hiç sözünü etmeyecekler..
O kada çok işittim ki, yeni bir geçit talebini, yazmadan duramadım ben de..
Sarıçay kenarı, bu arlar tam yaz hazırılğında..
Paklar oluşturuldu, STK laramızın da katkısı ile ağçalandırmalar da yapıldı.x
Temizliklerine gelince, ara da bir sorun çıkarsada parkların hali, yalan yok, aranınca ilgili makamlar, an itibari ile harekete geçiyor tüm ekipleri ile.
Bahsetitğim, spor aletlerine ulaşma konusu gibi, parka oyun oynamaya götürülecek torunların güvenli şekilde yolculuğunda, bir geçit fazla görülmemeli, belediye ekipleri bence harekete geçmeli.
Civarı, yaz sıcağında soluk alınabilecek duruma getirilmiş ise Sarıçay' ın, ona laşmayı, parklarla buluşmayı sağlayacak yeni geçitler de bir an evvel olmalı..
Kıdemli Çanakkalelilerin talebi açık.. Sarıçayş civarında, iş yernleri gibi, konaklanacak mekalar da fazlalaştı.
Gelen misafirlerin, oluşlan güzellikelere daha bir kolay ulaşması için de, bence yeni bir geçitin faydası olacak, Çanakkale' nin reklamına..
Bence diyorum da genelde, kimse beni bu durumda yanlış anlamasın...
Vatandaşın sözlerini dinleyince sıkılmadan, daha bir anlıyorum dile getirilen ve savunulan ihtiyacı..
Aktamak, duyurmak, vatandaşın sesi olmak işimiz.. Hali ile, bir de yaşayanı olunca Çanakkale'nin, 'bencelerim' hep  olacak elbet..
Sarıçaya ne yapsak az.. manzarası müthiş. Oluşan parkları, oto parkları ve dahası..
Soluk alınabilecek, yaz sıcağında serinlenebilecek bir hale büründü.. Tadına vramak lazım, ulaşılması sorunsuz ve  kolay olmalı ki, şehrin bir ucundan yaya bile olsa, bisikletli bile, buluşmalı Çanakkaleli Sarıçayı ile..
Umarım, vatandaşın sesi işitilir..Talebi değerlendirilir ve kısa süre içinde de Sarıçay bir yeni geçitine daha kavuşuverir.
Kıdemlilerimizin sesini duydukça, aktarmaya da devam evellalah.. Hoyşçakalın, herkese iyi pazarlar..