Doğa, isanoğlu için büyütüyor bağrında.. kimi zaman ot, kimi zaman bir canlı da gizli şifa..

Doğa, isanoğlu için büyütüyor bağrında.. kimi zaman ot, kimi zaman bir canlı da gizli şifa..
Böbrek taşı için, Kaya levreği diye de bilinen Eşkina balığının kafasında bulunan o taşlar.. Limon içinde bekletip, tüketiyorsun, takır takır kırıyor, ve kum gibi döküyorsun taşını..
Bunu nasıl buldular, kim buldu ve uygulamay aldı, hep merak etmişimdir.. Yüzyıllık bir anlatım bu..
Otlar var bir de, bin derde deva otlar.. Misal; Delibostan.. hani, dukunursun da pıt diye patlar.. O'ndan bir iki damlayı, çeşme suyuna, sonra da burnuna çekip, sinizütten kurtulma konusu var ki, Eczacıların öneisi, bunu bir bilenin yapması.. Bir formülü var çünkü..Miligram kadar Deli Bostan suyu, bmir miktar da su..
Bilindik ve uygulanan o kadar çok tarif var ki, her birinin de türlü türlü rahatsızlıklara iyi geldiğini işitmeyenimiz kalmamıştır.
Böbrek taşı dökmek için, tarif edilen çeşmeler ve onların bize sunduğu sular da bu örnekler arasında.
Otlar.. Herder de devalar.. Bir ottan söz edeceğim müsedenizle..
Adı: Üzerlik Otu... Dilek tut tüketmeden önce, garanti tutuyor.. şaka şaka.. ,
İsmi ile,sanki  sıradan bir bitki algısı yaratsa da duyanda, öyle edğil mesele.. Meseleönemli..
Bu ot hakkında, yazılan çizilen çok iblgi var.. Arkeologlar mesela.. Üzerlik Otu, onlara göre çok kıymetli..
Neden mi?  Çünkü; herhangi bir açık arazide üzerlik otu mevcut ise yerin altında mutlaka arkeolojik buluntu vardır varsayımı hat safhada.. bunedenle de, kazılar başlar hemen..
Bu varsayıma yolaçan birinci neden, pek önemli.. Eski yerleşim yerlerinin bolca fosforik toprak yapısına sahip olmasından ötürü, Üzerlik bitkisinin de fosforlu toprakları sevmesi ile ilişkilendirilmesi.
Üzerlik, mezarlıklarda bolca vardır.. Toprağın fosforik yapısından kaynaklı olarak gösteriliyor bu durumun nedeni.
Uzmanlar bu konuda, şu görüşü de savunuyorlar;  insan vücudunda kalsiyumdan sonra en fazla bulunan elementin fosfor olması, bunun da mezarlıklarda çok olması.
Balıkta da var fosfor.. Hat safhada hemde.. Fosfor, en fazla kemik ve dişlerde kalsiyum ile birlikte bulunur gerçeği, bilimin sunduğu bizlere...
 Fosforun vücutta bulunduğu diğer yerlere geleyim, vücut sıvıları, kas, beyin gibi kısımlarda hakim miktarda fosfor.
Bilim insanları; Fosforun alınması ile beyinde zihinsel yorgunluklar giderilir ve beynin daha iyi çalışması sağlanır görüşünü savunuyorlar...
Fosforu bol üzerlik bitkisinin insan beynini sorunlardan arındırması ve insanın ruhsal temizliğine yönelik kullanımına geleyim.
Bir tür terapist.. Zihni boşlatıyor.. Pisikiyatir  ile oturup konuşmak gibi.
Ve insanoğlu bunu çoktan çözmüş.. neden mi? eski çağlardan beri bilinen ve şamanlarca dini ayin ve ritüellerde kullanılmış çünkü Üzerlik otu.
Evde tütsü gibi kullansak, olur mu acaba diye düşündünüz değil mi..? Bence olabilir..
Günümüze dönelim.. Üzerlik otunun kaynatılarak içilmesi veya buharının solunum yoluyla alınmasının, insanda ruhsal sorunlara çare getirmesi.. Bu uygulama yönhtemi, Herbalistler tarafından önerilmekte.. Ben öyle işittim.
Bir de; Otun kurutularak yakılması ile çıkan dumanın daha çok soluma yoluyla burun ya da ağızdan alınması da var..  Bu yöntem ile, insanda ruh molekülü denilendimetiltriptamin (DMT) hormunu salgısı artıyormuş,  beynin transa geçmesi sağlanabiliyormuş..
Şamanların bu otu sıklıkla eski çağlarda dini ritüelllerde kullanmasının asıl nedeni de buymuş.
Şimdi, evde bu yöntemi uygluuyosunu, telefonunnuz çalıd.. Nasılsın, nerdesin gibisorulara muhatap kaldınız.. Sizi arayana o an verdiğiniz cevap; Trans halindeyim, kapat sonra ara..
Arayan da şaşkına döndü bu an.. O da ayrı bir trans haline geçti kesin..
Üzerlik için; "Epifiz bezinin ihtiyacı olan DMT Hormonu." anlatımı da yapılmakta.
Ot dememek gerek.. Ot, her bir derde deva çıkıyor karşımıza.. Bundan böyle, ot gibi yaşıyorsun sözünü, kimseye etmeyeceğim.. Bilen,  biliyor, ot yaşamının kıymetini..
Bu arada: Oynatmaya az kaldı, Üzerlik otum nerede… Sloganı ile günün sözünü edeyim..