Keşke, ebediyete göçen analarımız yaşıyor olsa da, yine o tada varsak.. Yein ediyorum, gıkım çıkmaz.. Şikayetçi olursa halimden, canımı alsın rabbim.

Keşke, ebediyete göçen analarımız yaşıyor olsa da, yine o tada varsak.. Yein ediyorum, gıkım çıkmaz.. Şikayetçi olursa halimden, canımı alsın rabbim.
Kimilerimizin anne babaları hayatta.. Şükür edin halinize..Bir dediklerini iki etmeyin.. Kaysetmeden anlaşılamayacak bir acı çünkü, onların kaybı.
Anne olmak, baba olmak, herkese nasip olacak gün gelecek..
Anne baba özlemi ise, bir gün gelecek ve herkes tarafından kana kana hissedilecek bir acı olacak.
  İşte o nedenle diyorum, anne babalarınızın kıymetini bilin.. Gittimlerinde öyle bir boşluğa düşüyor ki insan, tarifi kesilikle yok.
Mübarek günlerdeyiz.. Ardından bayram..  Bayram günleri, anne babalardan uzak olmayın diyeceğim.. Tabi bu sözüm, anne babası hayatta olanlara.
Ya bizler..? Anne babası ebediyete göçmüş olanlar..Bizler, mezarlıkta olacağız bayram günü..
Okudularınız karşısında sıkıldınız deği mi? Sıkılmayın, çünkü her canlı günü geldigğinde, ölümü tadacak. 
Tat diyerek başladım güne.. Öyle bir tat var ki zihnimde, dedim ya başta da, keşke gidenler yanımda olsa da, o tadı yşeniden tatsam.
Terlik desem, o eşsiz tadı hatırlayacaksınız hemen eminim.
Anne terliği vardır.. Ayakta şirin durur da, anne kızdığında bi silaha dönüşür.. Öyle işe yarar ki o şirin terlik, sinirden deliye dönmüş annenin, sakinleşmesine yol açar an itibari ile.. Bir nevi.,  sakinleştiricidir anne için.
Terlik, her fırlatılıdğnıda, tam isabettir.. Anne, hedeflediği noktaya, tak diye yapıştırır terliği. HPer atışı isabetledir, elleri öpülesi anneerin.
Beceri işidir, isabet ettirmek..
Ve her atışta tam isabet ise, üzerine bilimsel bir çalışma yapılması gerekli bir konu bence.
Annelerin bu hali, çok iskeye dayanıyormuş.. Bu bilgiyi edinince, paylaşalım istedim sizler ile.
Üstelik, tarihe para üzerinde  geçmiş annenin bu  hali..
Bir değerli sikke aslında bahsettiğim..
Bu gün elimizde olsa benzer bir Sikke, paraya para demeyiz bilesiniz.
Anne terliği deyip geçmeyin.. Önemli bu mesele. Öyle önemli ki, dedim ya, çok değerli sikke'lere konu olmuş.
Edinince, paylaşma mecburiyeti duyduğum bilgiye döneyim ve kaleme alındığı şekli ile bahsedeyim.
Bir görsel eşliğinde bahsedilen bilgi; "ANNE TERLİĞİ" başlığı ile geliyordu.
Ve pür dikkat kesildiğim bilgiye göre, mesele çok eskide varmış, günümüze uzamış..
Bir başka deyişle; "Annelik iç güdüsü sanırım yaşanılanın bir diğer adı."
Neden mi böyle diyorum, olay Helenistik dönemde başlıyor çünkü.. M.Ö 330-30'lardan kalma   kabartma levhada, Aphrodite'nin elinde terlikle oğlu Eros'u korkuttuğu an resmediliyor..Tasvir de denilebilir bu duruma.
Bir Sikke dedim ben.. Levha olarak algılamadım çünkü o görseli.. benim veridğmi ad ile, Sikke üzerine arkeologların yaptığı inçeleme sornrası yapılan yorum; "Sahnede bir detayı yeni fark ettik, çocuklarından biri de ayakları ardında saklanıyor." ifadesi ile özetleniyordu.
Aphrodite' nin elinde terlik var.. Hedefinde bir çocuk.. O daEros.. Termlik meselesi, günümüz dünyasından kalma edğil.. Annelerin, binlerce yıllık uyguladığı bir yöntem..
Yaramazlıklarımız karsısında, keşke yine terlik fırlatılan çocukluk yıllarımıza dönebilsek..
Ne güzeldi yahu o yıllar.. Anne babalarımız hayatta idi.. Koşulsuz güvendiklerimiz vardı yanımızda. Eli bazen terlik, bazen maşa tutan, benim neden olduğum sinir halinden uzaklaşıp, sakinleşmek için de onları zaman zaman kullanan  annemi özledim.. Ya siz..?