Polisimiz, önce bir ana, bir babadır.. Vatandaşın daim huzuru  için vardır..

An gelir, cayır cayın  yanan bir evden bir arabanın içinden çeker alır bir canı, yenide hayata bağlar.. An gelir, silahlı çatışmaya girdiği terör örgütleri ile, canı pahasına korur vatanını..
Bir yıl dönümü daha yaklaşıyor Türk Polis Tişkilatının.. Kuruluşunu kutlayacak  türlü etkinlik ve törenler olacak ve yine çoğu bayram yapamacak Polisimin.
Sokakta olacaklar çünkü.. Suç ve suçluya geçit vermemek adına, gecesini gnüdez edecek Polis.
Her birimizin Polisimizin bayramını kutlamaya türlü nedeni vardır.. Zor gününde yardım almıştır, unutamamıştır... Kimimizde neden bu olmuştur, kimimizde  içten alıdğı  ve verdiği bir selamdır polis sevgimizin endeni.
Anlatacağmı son vaka, günlerdir yerel basında.. İnternet haber sitelerinde de çok işlendi bu konu.. Bence, hep hatınlanmalı, asla unutulmamalı.
Dikkat faktörü sayesinde, can kurtaran oldu yine Polisimiz. Bir mucize yaşattı, hep var olan Polis dikkati.
Çoğu Polisiye vakada, ayrıntılar önemli rol üstlenendir.. Ayrıtı, her daim önemlidir..
Bir ayrıntı, maünşet attırdı, çünkü bir HAYAT KURTARDI
Kaza yapıp, 30 saat direksiyon başında çaresiz kutarılmayı bekleyen bir öğretmen..Seher öğretmen..
Kendisinden haber alınamayan Seher öğretmeni, kahraman Türk polisi kurtardı geçende.
Haber alınamıyor, ulaşılamıyordu seher öğretmene.
Yamaçtaki bariyer dibinde, bir  taşın yerinde olmadığının frakedilymesi üzerine, hayata yeniden bağlandı Seher öğretmen.
Kendisinden iki gün boyunca  haber alınamayan felsefe öğretmeni Seher Güllüce (49), 30 saat sonra kaza yaptığı otomobilinin içinde,  yaralı halde bulundu. Ve bu vakada yüzleri güldürmeye neden, polisimizin o emsalsiz dikkati oldu.
Birçok haberde yer aldı bu ifadeler.. Vakadan bahsedilir iken;  "Bayramiç Atatürk Anadolu Lisesi felsefe öğretmeni Seher Güllüce, okula gelmeyince herkesi merak sardı"
Ve sonrası.. Haberlerin bir çoğunda geçen bir bilgi;
"Kent merkezinde oturan ve her gün Bayramiç ilçesine gidip gelen Güllüce’nin İstanbul'da yaşayan ağabeyi telefonla kendisine ulaşamayınca polise haber verdi."
Meslektaşları ve öğrencileri bir yana, ailesi de meraklandı.. Ve başladı humalı bir arama çalışması.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Seher öğretmeni bulmak için çalışma başlattı.
Mobese ve güvenlik kameraları da devreye gidi. Güllüce’nin en son önceki  sabah saat 07.30 sıralarında merkeze bağlı Erenköy yakınlarındaki akaryakıt istasyonundan 17 ABH 749 plakalı otomobiline yakıt aldığı belirlendi.
 Peki ya sonrası..? Polis ekipleri, arama çalışmalarını Seher öğretmenin en son telefon sinyalinin alındığı Ezine ilçesi yakınlarında yoğunlaştırdı.
Ve olasi bir kaza şüphesi geldi akla.. Ekiler, kara yolu üzerinde ve kenarlarında hummalı bir çalışmaya girişti.
Ezine yakınlarında, Derbent mevkisinde, kara yolu kenarındaki ormanlık alan içinde, yl kenarından bakılınca görülemeyecek bir noktada,  hurdaya dönen otomobilinin içinde bulundu sonra Seher öğretmen.
Derbent rampasında, yokuş aşağı indikten sonra ne oldu ise olmuştu,  bariyerlerin bittiği noktadan, otomobiliyle uçurum kıvamındaki yükseklikten, ormana uçmuştu otomobil.
Dile kolay, tam 30 asat.. 30 saat yardım beklemişti Seher öğretmen.
Kara yolundan ne şekilde bakarsanız bakın, görülemeyecek bir noktaya uçmuştu aracı..
Ekipler, Seher öğretmenin izleyeceği  yol güzerahını titizlikle taradı ve tüm detaylara baktı.
 Ve bir POLİS FARK ETTİ
Kaza olasılığını değrelendiren ekipler, yolsboyunca arama yaptı. Polislerden biri, bariyerlerin bittiği noktada bir taşın yerinden söküldüğünü fark etti..
Detay var, şüphe gelişti.. Durumdan şüphelenip ormana giren ekipler Seher Öğretmeni, sıkıştığı ve hiç bir şekilde yardım talep edemediği o anda, çaresiz bekleyişin  30 saati geçtiği o kritik dakikada ulaştı.
Tam bir sefreberlik yaşandı sonra.. Ezine Belediyesi İtfaiye ekibi devreye girdi.
Yaralı halde araçtan çıkarılan Seher öğretmen, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı ve  tedavi altına alındı.
Vücudunda çok sayıda kırık vardı.. Acısı büyüktü.. Detaylar, bir can kurtardı kısacası.. O detayı gören ve üzerine giden bir polisimizdi.. İyi ki varsın Polis..