EFSANE VALİM GELDİ AKLIMA... RAHMETLE ANIYORUM. BİR KEZ DAHA...

AKSARAY’ DA BİR VALİ.. ELİ ÖPÜLESİ, ALKIŞLANASI BİR VALİ…
YÜCE DEVLETİN EŞSİZ GÜCÜNÜ, FIRSATÇIYA EN GÜZEL ŞEKİLDE  GÖSTEREN BİR DEĞERLİ VALİ…
 
STOKÇUYA EN BÜYÜK ÇEZAYI VEREN; “DAĞITIN VATANDAŞA, TÜM SORUMLULUK BENİM” DİYE HAYKIRAN SAYIN VALİM, YÜREĞİNE, AĞZINA SAĞLIK…
 
Dedim ya başta; EFSANE  VALİM GELDİ AKLIMA..! HER DAİM RAHMETLE ANDIĞIM RECEP YAZICIOĞLU VALİM..
 
Ekonomi ortada.. Zam görmeyen kalem kalmadı.. Her sektörü olumsuz etkileyen zamlar, Cennet ülkemin her bir yanında, gözü kör olası fırsatçılara adeta gün doğdurdu..

Birilerine gün doğar da, cezayı da evellallah Aydoğdu kesiverir işte böyle..
Kendilerine gün doğdu sananların, gününü zifir karanlık ediveren yürekli bir isim çıkıverdi karşılarına. Aksaray valisi sayın Hamza Aydoğdu..
 
Tekrar tekrar edesim var şu sözü; “Kendilerine Gündoğdu sananlara, Vali Aydoğdu verdi  en okkalısından cezayı..
Fırsatçı, sözüm ona Gündoğdu sanıyor iken kendine, Devlet verdi en güzel  ve hiç unutulmayacak, her fırsatçıya ders olacak bu cezayı..   
 
Ne yalan söyleyeyim, ayrı bir keyifle okudum olayı anlatır haberleri. Türkiye de, öyle yüzlerce değil, 5 bilemedin 10 benzeri ceza kesen vali olsa, ne fırsatçı kalır, ne de fırsatçılığa kalkışan.
 
Aksayan valisi Aydoğdu "Halkı galeyana getirerek izdiham yaratmaya çalışan marketler bunun bedelini çok ağır öder" diyerek, pek anlamlı bir mesajı da verdi.
 
Gelelim yağ denetimine.. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu beraberinde Ticaret Müdürü İsmail Sevim, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ile birlikte, stokçuluk ve fahiş fiyatlara karşı zincir ve yerel marketleri denetliyordu Aksaray’ da..
 
Reyonlarında yağ bulunmayan marketlerin Organize Sanayi Bölgesindeki depolarını da ziyaret etmeyi ihmal etmiyordu sayın vali..
Manzara, tam da tahmin edilen.. Depolarda, stok stok stok…
 
VE SÖYLENEN EFSANE SÖZ:
“BÜTÜN SORUMLULUK BEN DE..”
 
Market denetiminde edilen, alkışlatan sözler vardı.. Vali Aydoğdu;  “Bugün akşama kadar buranın hepsini bitireceksin. İnsanlar orada sıra bekliyor. “ diyordu önce ve ekliyordu;
 
“Bütün Aksaray'ı doyuracak yağ var sizin depolarınızda.  Bugün bunlar bitecek.
 
Alıp götüreceğiz. Valiliğin önünde vatandaşlara dağıtacağız.  Bütün sorumluluk ben de.'”
 
Belki de, bir ilk yaşandı.. Vali, stokçuya asla unutulmayacak o dersi verdi.
 
Stokçuluk yapıp, fırsatçılığa soyunanları, benzeri uygulamalar kapsasa, hem stokçuluk hem de fırsatçılık tarih olur.  Haksız mıyım !...
 
BUDUR İŞTE…
 
Sayın valinin, stok edilmiş yağları görünce;
“ Alıp götüreceğiz. Valiliğin önünde vatandaşlara dağıtacağız.
Bütün sorumluluk ben de.'' dediği anı anlatır video kaydını, yemin ederim, belki de 100 kez arka arkaya izledim..
 
Tüylerim diken diken oldu.. Aklıma bir anda, asla unutulmayacak valim, merhum Recep Yazıcıoğlu geldi.
 
Bilmeyenimiz yoktur efsane valimi.. Bilmeyene de anlatmak, asli görevimiz olmalı..
 
Rahmetli Yazıcıoğlu valimden, efsaneleşmiş o kadar çok yaşanmışlık var ki aklımda, gün geçmiyor ki yine yine hatırlamayayım..
 
Aksaray valimizin aldığı karar ve uygulaması biliyorum ki tarihe geçecek.. Tarihe geçmese de, benim zihnimin bir diğer unutulmazı olacak..
 
Haber dedim, haberden kısa kısa bahsettim..   Aksaray’ da yaşanan tam olarak şu;
   
-Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, sıvı yağın stoklanmasıyla ilgili beraberindeki görevlilerle birlikte kentte faaliyet gösteren market ve depolarda denetlemelerde bulunuyor.
 
Bir depodaki denetim sırasında çok miktarda sıvı yağı olduğu görünce sorumlu kadın görevliye, ne kadar yağın olduğunu soruyor..
 
Kadın görevli de "4 bin 500 koli benim sabahki stoğun vardı ve neredeyse bu kadar da çıkış var, mağazaların siparişi var.'' diyordu..
 
Verilen bu bilgi üzerine Vali Aydoğdu, ''Bugün akşama kadar buranın hepsini bitireceksin. Siz hepiniz bu vatanın insanlarısınız. İnsanlar orada sıra bekliyor. Bütün Aksaray'ı doyuracak yağ var sizin depolarınızda. Bugün bunlar bitecek. Alıp götüreceğiz. Valiliğin önünde vatandaşlara dağıtacağız. Bütün sorumluluk ben de." İfadelerini kullanıp, fırsatçıya stokçuya unutulmayacak o tarihi dersi  veriyordu.