Tek Başbuğum... Mustafa Kemalim.. saygıyla hep andığım Gazi Paşam, Yüce Önderim, büyük komutanım.. Hepimizin ATATÜRK'ü... Sarı Saçlım, Mavi Gözlüm..

Tek Başbuğum... Mustafa Kemalim.. saygıyla hep andığım Gazi Paşam, Yüce Önderim, büyük komutanım.. Hepimizin ATATÜRK'ü... Sarı Saçlım, Mavi Gözlüm..
Çanakkale'de yaşayıp da, ATATÜRK' ü ayrı bir anlamayanımız yoktur..
Postallarının izi, halen Gelibolu'da.. şehitlerin koyun koyuna, kefensiz yattığı topraklarda..
İlk Parada da vardı Bozkurt...Tamam da neden Bozkurt..!
Bir anlatımdan söz edeceğim size.. madde madde nedeni sıralanan Bozkurt diyeceğim..
Özen gösterilip, her sözcüğü titizlikle kullanılmış bir söylem içinde; " TÜRKLER NEDEN GÖK YELELİ BOZKURT'U SEMBOL OLARAK SEÇTİ?" sorusu geliyordu önce, sonra da yanıt..
Şüphesiz ki; Cenabı Allah bütün varlıkları yaratırken farklı özeliklerle yaratmıştır. İnsan oğlu gibi.. Geçende bahsettim, her birimiz olimpiyat şampiyonu.. Yüzbinlerce embriyodan, sadece birimiz vardık oluşacağımız adrese.. Rahme... O nedenledir ki, her birimizin de ayrı bir nedeni ve görevi vardır dünyaya getirilişte..
Başka ülkelerden başlayalım şimdi söze.. Biz de Bozkurt, onlarda türlüsü..
Misal, konuda güncel Rusya.. Ruslar ayıyı, İngilizler aslanı, Amerikalılar kartalı, İspanyollar boğayı milli sembol saymışlar.. Nedenleri vardır elbet, sormak da gerek..
Peki ya biz Türkler.. Neden Boz yeleli, Gök yeleli Bozkurt !..
Milletçe, neden başka bir hayvanı değil de, Gök yeleli Bozkurt'u sembol edindik hiç merak ettiniz mi?
Başlayalım önce,  özelliklerine.. Bozkurt'un özelliklerini temel olarak şu şekilde sıralamak mümkün... Sıralayayım mı..
Bir araştırma yaptım, nedene yanıt bulmak için.. Karşıma maddeler çıktı, peşi sıra.. Her biri, nedenin ayrı bir yanıtı gibi..
Önce diyelim, (Bir)1 - Bozkurtlar atasına bağlıdır; Bozkurt sürüsünden ayrılan bir erkek bozkurt karşılaştığı bir kara kurt sürüsüne girer.
Ve Girdiği gibi de, sürünün liderliğini alır... Doğuştan Lider kanı var Bozkurt'ta, NOKTA...
Şimdi diyeyim (İki) 2 - Bozkurt özgürlüğüne düşkündür. Tıpkı her Türk gibi..
Dünyada evcilleştirilememiş tek yaban canlısıdır ki, o da asaletindendir.. Unvanı, Orta Asya bozkurtları taşımaktadır.. Evcilleştirilemeyen tek türdür..
Yakalandığında tüm hayvanların aksine, gırtlak kısmında bulunan öd denen keseyi parçalar ve intihar eder.. Asildir çünkü, tutsak olmaz, kimse de tutsak edemez..
Bozkurt esareti kabul etmeyen bir varlıktır. Bozkurt’ um benim...
Bozkurt'un boynuna tasma takıp bir kafese koyamazsınız. Bozkurt ölümü kabul eder kendisini parçalar ve yaşamayı reddeder..
Bir neden daha (Üç) 3 - Bir bozkurt sadece yiyeceği kadarını avlar ve yavrusu olan bir hayvana saldırmaz, avlamaz. Vicdanı vardır.. Yavruya pençe vurmaz.. Fazlasını istemez, yettiğinle yetinir.. 
Bu arada; hiç bir Bozkurt leş eti yemez. Ve de; Kendi avını kendisi avlar. Başka hayvanların avladığına göz ucu ile bakmayandır.
Bir önemli neden daha.. (dört ) diyeyim o vakit...4 - Bozkurtlar eşlerini kıskanırlar.
Bozkurt dişisi asla bir kara kurtla çiftleşmez. Bozkurt yaşamından tek eş seçer. Eşi ölmeden başka eş aramaz. Bağlıdır, bağımlıdır eşine..
Bir neden daha, (Beş) diyeceğim.. 5 - Bozkurt sürüsü sağdan ve soldan giden öncüler, akabinde de göbekten gelen ana kuvvetle saldırırlar düşmanına. Taktik net ve tektir.. Etkilidir, her adim koruyan savunma şeklidir..
Bozkurt cesaretli ve ölümüne mücadele eden bir yapıya sahiptir.. Esir edilemez..  Esareti kabul etmez. Asildir , NOKTA..
Belki de, evet yani denilecek bir madde daha: (Altı) 6 - Bozkurtların bir lideri vardır ve sürü o liderin emrinden çıkmaz... Bilir ki, lider yanlış yapmaz..
Bozkurt liderine bağlıdır, dinlenme anında da lideri etrafında koruma tedbirleri alır. Alır ki, soyu yürüsün, esir düşmesin.. Asaleti daim kasın..
Bozkurtlar avlamaları, toplu yaşama kurallarına uyma ve benzeri açılardan bir sistem içerisindedirler, diyorum ya baştan beri yani asildirler. Asaletine gözü kapalı kurban olduğum..
Önemli bir neden daha: (Yedi)  7 - Bozkurtlar teşkilat halinde bir yaşam sürerler.
Teşkilatçıdır.. Bozkurt ekip çalışması yapar ve Hürriyetine son derece düşkündür. Sevmeyendir çünkü esareti..
Ve bildik bir neden daha (Sekiz) 8 - Karda yürüyen 40 bireylik bir Bozkurt grubunu takip etseniz ancak, beş, altı ayak izi görebilirsiniz, o kadar dikkatli ve organizedirler, çünkü grup önde giden lider Bozkurt'un ayak izlerine basarak ilerler.
Kurt gibi yürüyeceksin, karda izini belli etmeyeceksin atasözünün de nedenidir Bozkurt..
Biline ki; Bozkurtlar asla organizesiz ve plansız hareket etmez, avlanmazlar.. Mantık işler, yaşar ve yaşatır.
Dokuz ışık vari, bir baba neden daha.. (Dokuz) 9 - Bozkurtlarda bir yavrunun hem annesi, hem de babası ölse dahi yavru hayatta kalır. Muhtaç olmaz kimseye, tüm kudreti; damarlarındaki asil kandadır çünkü..
Bozkurtlarda grup hiyerarşisi buna müsaade etmez zaten.. Aksi de düşünülemez....
Diğer grup üyeleri yavruyu evlat edinir ve kendi yavruları gibi büyütürler. Ayrım olmaz, can sayılır.. Canından can dır çünkü...
Gelelim (On)'a ....10 -Bizim sembolümüz, Gök yeleli bozkurttur; yani "GÖKBÖRÜ" .
Bu kurt türü sadece Orta Asya dolaylarında yaşamaktadır.
Türk milleti Bozkurt'u bu taşıdığı özelliklerden dolayı kendine sembol edinmiştir. NOKTA...
Bir neden, (On bir) ile gelen.. 11- Türk milleti asırlarca Bozkurt' laşan şahsiyetler yetiştirmiştir.
Bozkurt bu nedenle tarihimiz içinde bayrak olarak da kullanılmıştır...Saymakla bitmez, Sarı Saçlım, Mavi Gözlüm  mesela..
Bu topraklar ki, Bozkurt diyarı.. Bir ölüp, bin gelenlerle yüklü.. Bir örnek ÇANAKKALE.. Çanakkale'nin aslanları.. Ruhu kutsal sayıp, Vatan uğruna destanlar yazanlar.. Mekanınız her daim cennet evelallah.