MÜMKÜN İMİŞ… TARİHTE YAŞANMIŞ…

Pek bir ilgimi çeken paylaşımdan söz edeceğim.. SAVAŞMADAN, KAZANMAK İSTEYENLER.. BUYURUN KEYİFLE OKUYUN..
Bir anlatıma göre, bahsettiğim savaş, dünyanın en ilginci.. Dile gelmesi zor bir kelime ile ifade edilen durum.. Yani; DÜNYANIN EN ABSÜRT SAVAŞI
Meraklılar için alıntı ettğim paylaşımda, şu bilgiler geliyordu önce;
“Karánşebeş Muharebesi”
Tarihler ve o tarihlerde yaşanılanlar sonra da..
Yani tam da şunlar; “Karánşebeş (Şebeş) muharebesi, 17 Eylül 1788 akşamı Osmanlı kuvvetlerini arayan Avusturya öncü birlikleri arasında gerçekleşir. Yaklaşık 100.000 kişilik Avusturya kuvvetleri Osmanlılarla savaşmak için Karánsebes kasabası (Günümüz Romanyasında Caransebeş) yakınlarında kamp kurar.
Hussar birliği (hafif süvari birliği) keşif için Timiş nehrinin karşı yakasına geçer, Osmanlılardan hiçbir iz bulamaz. Hussar birliğinin yolda karşılaştığı çingene konvoyu muzaffer Avusturya askerlerine kendilerinden schnapps (alkollü likör, bir tür cin) satın almalarını teklif eder. Tekliften memnun kalan Hussarlar içki fıçılarını satın alırlar. Sonradan nehri geçen bir başka Avusturya piyade kolu, Hussarların bu içki partisine katılmak ister. Lakin Hussarlar içki fıçılarını piyadelerle paylaşmak istemez. İçki fıçılarının etrafını sarıp koruma altına alır, tartışma sürerken bir asker ateş eder. Böylece Hussarlar ve piyadeler arasında çatışma başlamış olur.”
SIKI DURUN ŞİMDİ; SAVAŞMADAN, KAZANMA DURUMU…
Çatışma sırasında bazı piyadeler, Hussarları korkutma amaçlı Turciii! Turciii! diye haykırır.(Romence: Türkleeer!).
Tarihten hikaye buy a; Bunu duyan Hussarlar Türkler geldi zannedip kaçar..
Maşallah. Kaçın bakalım.. sonra ne mi olur?
Olan şu;  Hussarların kaçtığını gören piyadelerde kaçışmaya başlar.
Zira Avusturya Ordusu Lombardlı İtalyanlardan, Balkan Slavlarından, Avusturyalılardan ve çeşitli azınlıklardan oiluşan karma bir ordudur.
Bu sebeple askerler birbirlerini anlamakta zorlanmaktadır. Durumu düzeltmeye çalışan Avusturyalı subaylar Halt ! (Almanca:Durun!) Halt ! (Durun!) diye bağırır, fakat Almanca bilmeyen askerler bu kelimeleri Allah ! Allah ! diye anlayınca işler daha da kötüleşir.
Süvarilerin kampa doğru dörtnala geldiğini gören bir birlik kumandanı, Osmanlı akıncılarının saldırısına uğradıklarını zannedip,topçulara ateş emri verir. Bu sırada, çatışma sesini duyan askerler ne olduğunu anlayamadan kaçmaya başlar.
Bu sıralarda da, birlikler her gördüğü gölgeyi Türk zannedip vurmaya başlar, aslında ateş ettikleri kendi askerleridir.
Bu kargaşa sonucu tüm ordu geri çekilir, İmparator II. Joseph atını küçük bir çaya sürerken attan düşüp sakatlanır.
İki gün sonra olay yerine ulaşan Osmanlı ordusu 10.000 kadar ölü ve yaralıyla karşılaşır ve Karanşebeş şehrini rahatça ele geçirir.
Savaşmadan, Kazanmak, bazen de, tam da böyle olur.. Tarihten bir sayfadan..