Çanakkale için her şeyinle değerdi. Varını yoğunu bir uğurda birleştiren ve önemli bir Dev yaratan Bodur malesefki yaşama veda etti.

Uzun uzun konuşmalarına onlarca yıl tanıklık ettiğim bir kişilik. Kesinlikle de kentimizin kaybı. Bence herkesin onun için bir Fatiha okuması gerek. İçtenlikle.
Fakat tek ricam, “Bildik Fatiha olmasın”
Neden böyle diyorum? Çünkü hangi Cenaze namazına
Katılsam, saniyelerle dile getirilebilecek an içinde okuyorlar Fatiha’ yı. Üstelik namazı kıldıran ve son duayı ettiren din adamları da aynı. Ya ben yanlış biliyorum Fatiha’ yı, Ya da onlar kısa kestiriyor.
Merhum İbrahim amca için onu anlatacak sözler seçip kaleme almak gibi bir ukalalık yapmayacağım. Çünkü bu kıymetli şahsiyeti, hakkında çıkan yazılardan okumak ve dikkatlice irdelemek gerek.
Allah Rahmet Eylesin. Sen Çanakkale için hakikaten yeri doldurulamayacak bir değerdin İbrahim amca…
Jet olduğu kadar çok da Sert Yanıt…
CHP il Başkanı sayın Nejat Önder, “Kimin 24 Saatte çark ettiğini Çanakkale halkı biliyor” diyerek, öyle bir nokta atışı yapmış ki, neden bahsettiğini gündemi iyi takip etmeye çalışan bir gazeteci olarak bildiğimden, ‘Of of of of’ demek geldi içimden…
Sayın Başkan Önder, AK Parti Grup başkan vekili Av. Turan’ ın açıklamalarına karşın basın açıklaması yaparken, medyaya yansıyan bazı fotoğraf kareleri ile yürümüş olayın üzerine.
Amaç, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ na yönelik sert sözlerle çıkış ve bana karşın verilen yanıt olsa da, aklımdan şu geçti;
‘Bunlar neden dün beklenip de dile getirildi’ Kimse kusuruma bakmasın ama, ne beklendi de bunlar söylendi?
Yani o fotoğraflar, yeni kareler olmadığı gibi, zamanı gemlince mi konuşulmak üzere saklandı.
Yani ilk akla gelen sorular bunlar. Daha çok sorular ortaya çıkabilir. Bu eksi tarihli anlara ait görselleri, CHP liderine ilişkin bir çıkış olmasaydı hiç mi gündeme getirmeyecektiniz diye de bir soru oluşabilir özetle.
 
Bir yandan bu soruları sıralarken, bir yandan da CHP Kurmayı sayın Önder’  in konuşmasındaki bir bölüme takılıyorum.
 “Siyasi gündemin en gergin olduğu dönemlerde dahi AKP’li olsun MHP’li olsun siyasi rakiplerimizle Çanakkale'ye yakışır bir üslup ve düsturla 7 Haziran 2015 seçimlerine kadar geldik” diyordu Bakan Önder.
Kendi tabiriyle, son günlerde Partisi ve Genel Başkanı  hakkında çıkan ‘Terör örgütünü destekliyor’ şeklindeki açıklamalara karşılık bir basın açıklaması düzenlediğinde ediyordu bu sözleri.
Konuyu biraz açalım. Kısacası mevzu şu;  AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan’a sert bir dil ile yüklenilmesinin nedeni; Milletvekili sayın Turan’ın ‘Çarkçı Kemal’ benzetmesi ve buna karşılık sayın Önder tarafından yapılan açıklama üzerine yazıyoruz bugün. 
 “2001 Yılında Merkez İlçe Başkanlığı’na seçilmemle birlikte parti ayrımı yapmaksızın siyasi rakiplerimizin açıklamalarını, demeçlerini gün be gün takip ettim. Bu süreçte Siyasi gündemin en gergin olduğu dönemlerde dahi AKP’li olsun MHP’li olsun siyasi rakiplerimizle Çanakkale'ye yakışır bir üslup ve düsturla 7 Haziran 2015 seçimlerine kadar geldik.
 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde bildiğiniz gibi Çanakkale'nin siyasi kültürüne uzak, Çanakkale ruhunun Çanakkale siyasetine etkisini algılayamamış, bir isim Bülent Turan Çanakkale Milletvekilliği için aday olmamasına rağmen zorlama bir kararla aday gösterildi. Bu karar aynı zamanda AKP Genel Merkezi'nin Çanakkale Teşkilatına güvenmediğinin de göstergesidir” diyordu dün sert açıklamasında sayın Önder….
Ardından da,  Bülent Turan'ın Çanakkale siyasetine girmesiyle Çanakkale siyasetinde daha önce var olmayan  "algı operasyonları", "mesnetsiz ve gerçek dışı söylemler", "çamur at izi kalsın" anlayışı” diyordu CHP il başkanı sayın Önder…
Dedim ya dün bu konuda bir basın açıklaması yapıldı. O açıklamadan bir not daha vereyim.
İl Başkanı sayın Önder aynen şöyle diyor;  “Sayın Turan son açıklamalarında Cumhuriyet'in kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi'ni terör örgütü PKK ile yan yana göstermek gibi beyhude bir çabaya girişmiştir. Bülent Turan, şanlı Cumhuriyet Halk Partisi'ne dil uzatmadan önce kendi partisinin ihanet ve kan dolu kısa ama kirli geçmişiyle yüzleşmek zorundadır”
Şimdi bu söylem de olası yanıt bulacak. Belki de, karşılık en az bu kadar sert de olacak. Çanakkale gündemi birden atışmalarla yön değiştirecek. Gerçi ortada tartışılacak bir gündem de yoktu, hani değişti diyebileceğimiz türden bir şeylerden bahsediyorum.
Hep aynı nakaratlar. O şöyle dedi, bu böyle dedi….
Bunlar benim kendimce yorumlarım elbet. Fakat, sayın Önder’ in düne ilişkin bir bölümü var ki konuşmasında.
O da bir başka ‘Of of of of’ dedirten türdendi.  İl başkanı Nejat bey,  “Herkes Görmüştü bizzat Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle Yalçın Akdoğan ve Sırrı Süreyya Önder'in taşeronluğunda bebek katili terörist başı muhatap alınmıştır. Bu muhataplığın getirdiği sonuç ortada Maalesef "Analar hala ağlıyor"
İşte bir fotoğraf karesi üzerinden gerçekleşen çıkış ve bir başka çıkışa gelen yanıt. Kusura bakmayın ama, bu sözde yanıt olmuş… 
Dün’e dair dile getirebileceğim bir başka nokta var. Onunla ilgi de  kısaca özet geçecek olursam, İl Başkanı sayın Önder’ in bir çağrısıydı o ilgimi çeken nokta.
Şöyle diyorlar kendileri; “Milletvekili Bülent Turan'a tüm hatalarına ve ayıplarına rağmen büyüğü olarak Çanakkale Halkının şahitliğinde açık çağrı yapıyorum. Çanakkale, Türkiye Cumhuriyeti'nin özsözüdür bu bağlamda bizim Çanakkale olarak Türkiye siyasetine örnek teşkil etmemiz, bir vizyon ortaya koymamız, seviye getirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.  Gelin aslı astarı olamayan mesnetsiz beyanatlardan kaçının gündemi gerçek dışı olaylarla işgal etmeyin. Çanakkale'de kaos ve kamplaşmayla bir yere varamazsınız. Ortamı seviyesizleştirmek ve germek Çanakkale'de prim yapmaz burayı başka yerlerle karıştırmayın”
Güzel olmuş, kötü olmuşu konuşmadan bir başka noktaya değinmek geldi içimden.
“Bir çıkışa, başka bir çıkışla yanıt vermek de, .olası yeni çıkışlara yol açmaz mı?"