BU DURUMDA, KAFAMIZ KARIŞIYOR!...

Yazmak geçmiyor içimden fakat, duramıyorum..
Çanakkaleliyiz sonuçta. Din kardeşiyiz ulusça..
Simgeler köprüsünden ilk geçişi yapacak ismin Cumhurbaşkanı olacağına ilişkin birşeyleri geçende, sayın Özkök' de kaleme almış yazısında..
 Okumadım, okuyanlardan işittim.
Ertuğrul bey duymasın, gücenecek şimdi bana.. Sonuçta, kendilerinin Hürriyet' in Genel Yayın Yönetmenliği yaptığı yıllarda, çatısı altında bulunduğumuz Doğan Gurubunda, hha yani Hürriyet Haber Ajansı, DHA yani,,Doğan Haber Ajansı'nın uzun yıllar Çanakkale büro sorumlusu ve Büro şefi olarak görv yaptım.
Biz Hürriyetçiler, Hürriyet kültürü aldık ki, çok sorgularız..
Haber konusu olunca, ıdısını, dıdısını, inciğini, cıncığını, falanını filanını sorar soruştururuz.. Haberin olması gereken tüm ayakları oturacak ki, yazalım..
Simgeler köprüsü diye de ayrı bir övündüğümüz, iki ayak açıklığı ile dünyanın en uzunu olacak 1915 Çanakkale köprüsü, yani Boğazın gerdanlığı açılışa gün sayıyor.
Köprü bitti artık.. Kimine göre hayal olandı, hayaller gerçek kılındı.
Bu noktada, iktidara teşekkür ediyorum.. Neden mi? karşı kıyaların çocuğuyum.
Şehitlerimizle komşuluk edenim..
Kötü havalarda, sert rüzgarda, sis de, geçilmez olurdu güzelim boğaz..
Hastası olan yandı en başta o durumlarda..
Ne mümkün hastaneye gitmek için güzelim boğazı geçmek..
Bir can dahi kurtulacak olsa köprü sayesinde, bu büyük bir şey kardeşim.. Ne para, ne pul ile ölçülür bu hizmetin kıymeti  diyenlerden biri de,  benim vesselam..
Ertuğrul bey de, ilk geçecek ismin sayın Cumhurbaşkanı olacağından söz etmiş yazısında.. dedim ya başta, bizati ben okumadım, yazıyı okuyanlardan işittim.
Fakat, bir mesleki büyüğümün, eski hha Çanakkale büro şefinin  de bu konuda yazdıklarına göz atmadım değil. Yerel gazetelerimizden 'Gündem' in kurucusu Güngör Yıldız,   Şubat sonuna doğru sayın Cumhurbaşkanı' nın Şehitler coğrafyasına geleceğinden ve köprüdeki son duruma göz atacağından söz eder iken, ilk geçişi de yapacağına dikkat çekiyordu bahsetitğim  o yazısında..
Bu bilgi dahilinde, benim şahsen okumadığım  yazısında, köprüden bahseden sayın Ertuğrul Özkök dahi, Reis'in sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın, köprüden ilk geçişi yapacak isim olacağından söz etmiş..
Şimdi burada, bir gariplik var..
Önceki gün, AK Parti gurup başkenvekili, Çanakkale milletvekilimiz sayın Av. Bülent Turan' ın basın ofisinde görevli bir arkadaşın sosyal medya hesabından;
-Köprüden 017 RESMİ PLAKALI makam aracı ile ilk geçişi yapanın sayın Turan olduğunu anlatır, fotoğrafları da ekinde yer alan bir paylaşım yapıldı.
Bu paylaşım, akla soru getirmedi değil şimdi: İlk araç ile   geçen, sayın milletvekilimiz  Turan mı oldu bu durumda..?
Peki ya Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde, ve makam aracı ile geçtiğinde köprüden, biz ne diye yazacağız şimdi..!
İlk geçiş mi, yok sa başka bir şey mi..!
Bazı anlatımlarda kulanılan vurgu, hakikaten düşündürüyor..
Hele ki o vurgu 'ilk' diye gelince, sadece üç harften oluşunca..
Peki ya sonrası için hangi vurguyu yapacağımızı düşünüyorum ben de.. Hürriyet mantığı ile sorgulamaktan kendimi alamadığım için, kendime kızıyorum..
Kendi kendime tahammül edemiyorum şu anda, aklıma düşen bu deli sorulardan ötürü..
Sayın vekil, kendisinin kullandığı  resmi plakalı makam otosu ile ilk geçen mi oldu bu durumda.
Öyle ise, sonra ki geçişler için biz hangi ifadeyi kulanacağız ..! Yazık değil mi bize..!