Soru önergeleri ile anılan bir isim sayın vekil..

Biga’da sel aldı götürdü araçları, taşkın üzerine belki de haklı soruları yöneltti kendisi.. Normal elbet.. muhalefet muhalefetliğini yapacak.
Konu, sorulardan evvel Bigalı  sayın vekilin Biga’ da sahada olmayışı olacak ki, Bigalı hemşehrilerin sözleri bu konuda yoğunlaştı.. İşitmemek ne mümkün..!
CHP’ li Çanakkale Milletvekili sayın Özgür Ceylan’ ın sahada pek olmayışından şikayetçi olunduğu bu aralar değil, hayli zamandır dile gelenler. Bendeniz de bir kaç kez kaleme almıştım.. Daha hiç tanışamadık diye..Öyle ya, ben Çanakkale merkez seçmeniyim..
Sel ve yoğun kar ülkenin derdi.. Mesela, doğu illerimiz.. Hali ile ilçelerimiz.. Kar yüzü görmedik.. Doğu da ne varsa artık..
Gerçi bir yandan da iyi oldu.. Merkezde sokakta yaşam süren onca can dost ne yapardı..? Soğuk ve yağış sırasında, nasıl ve nerede barınırlardı?
 Hani der ya Ata’ lar ..Allah dağı’ na göre kar verir..
Ata sözleri değil elbet bahsedeceğim.. İşittiklerim ..!
CHP’ li vekilin sahada hiç olmadığnıdan söz eden vatandaşın sözleri..
İşitmemek mümkün değil..Bir değil iki değil, hali ile gündeme getireyim dedim..
Hiç kızmasınlar, darılmasınlar da…
Kamu adına görev yapıyoruz sonuçta.. Mesele Çanakkale olunca, bizde gerisi hep teferruat….
İşimizin gereği, duyduklarımızı, dile gelen veryansınları yazmak çizmek.. Sayın vekil Ceylan’ ın, sahada olmayışından şikayet eden vatandaşa bence artık kulak vermesi greek ya, neyse.. Sonuçta bendeniz kimim ki..Vekil danışmanı mıyım san ki..
Sahada olmayıp, sahada tepki bulan konular, yaşanmışlıklar üzerine hep soruyor ve önergeler sunuyor siyasetçiler.. Onlardan biri de, CHP’ li sayın vekil Ceylan.     
Biga’ da vtanadaşın canı yandı.. Araçları sele kapıldı, taşkından zarar gördüler.. Elbet birşeyler yapılmalı..
Soru sormak da gerek, vatandaşa geçmiş olsun demek de gerek.. hele hele,missal ben siyasetçi olsam, seçim bölgemde bire bir dokunurdum vatandaşa..Zor gününde yanında olurdum.. Belki de, öfkeli vatandaşın öfkesini azaltmak için dokunurdum sırtına, tutardım elini.. Şöyle sıkı sıkı.
Yazımız yok ki anlımızda, olalım biz de vekil.. Şaka bir yana,vekillik de zor iş canım.. Ağzınla kuş tutsan, an gelir yine eleştirilirsin. Beğenilmek mesele…
Biga’ ya dönelim şimdi.. Yaşanılanlan üzerine, Meclise sunulan önerge diyelim...
Gazetemizin ve de benime-posta adresime gelen mail’ de.. “CHP Çanakkale Milletvekili Sayın Özgür Ceylan'ın, Biga'da meydana gelen taşkın ve sel baskını ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli ve İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun yanıtlaması için Meclis Başkanlığına verdiği soru önergelerini konu alan basın açıklaması ekte bilginize sunulmuştur.” İfadesi eşliğinde, soru önergesinden söz ediliyordu.
Vekil Ceylan’ ın basın ofisi gönderiyordu bilgileri.. Ekte de, Yüce Meclis çatısı altında sayın vekilin çekilen fotoğraflarından birkaç kare..
 Bahsettiğim bilgi notunda yer alan başlık pek çarpıcı idi..
“BU DERE GEÇMİŞTE DE TAŞARDI” vurgusu vardı..
Oysa ki, Biga’ ınn kronikleşmiş sorunu sanırımn bu.. Yeni değil yani..
Şimdi siyaseten düşününce, insanın aklına başka şeyler gelmiyor değil..
Örneğin, Biga’ nın önceki dönem Belediyeleri..hangi partiden oldukları ve bu güne değin, bu sorunu çözememiş olmaları da bir ayrı mesele.
Hatırlıyorum da, eski Başkanlardan Şükrü Kemerli’ yi.. Rahmeti bol olsun.. .Bu vesile ile rahmetle andık kendisini. 80’ lerin bitiminde gazeteciliğe başladığımdan, geçmiş dnem yönetimleri iyi hatırlıyorum..
Meseleleri çözmek için, ne uğraş verirlerdi eskiler..Şanssızlıkları, ikkidar partiden olmamaları idi belki de..Muhalefette kalmaları idi..
Kronikleşmiş sorunların, çözüme kavuşamamış olmasının belki de asıl nedeni bu.. Kim bilir…   
Güne döneyim ve önergeden söz edelim.. sahaya inmeyip, soru üzerine soru, önerge üzerine önerge verdiği savunulan isim, sayın vekil Ceylan’ ın, TBMM’ yu sunduğu önergesindeki ifadeleri diyeyim..
“BU DERE GEÇMİŞTE DE TAŞARDI  SELE KARŞI KİM NE YAPTI BİR BAKIN?” şeklindeki konu başlığına da dörnelim elbet..
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan İçişleri Bakanı ile Tarım ve Orman Bakanı’nın cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, Biga’da meydana gelen sel baskınını gündeme getirerek, “Belediyeler ve DSİ sellere karşı ne yaptı?” diye sorduyordu özetle..
CHP’li Özgür Ceylan, yoğun yağış nedeniyle yurdun çeşitli bölgelerinde meydana gelen sel baskınlarını Meclisi Başkanlığı’na verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşımış oluyordu bir de..
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergelerinde konuyu gündeme getiren Çanakkaleli vekil  Ceylan, Biga’da meydana gelen seli ve Çan Belediyesi’nin sele karşı yaz aylarında aldığı tedbirleri örnek göstererek, Belediyelerin çalışmaları hakkında bilgi istiyordu..
Milletvekili Ceylan önceki gün sabaha karşı etkili olan sağanak yağış nedeniyle Biga ve Çan ilçe merkezlerinden geçen Kocabaş Çayı’nın, Biga’da taştığını ve çok sayıda vatandaşın selden mağdur olduğunu ifade ediyordu önce, ardından da şöyle diyordu;
 “Geçmişte de taşkınlar yaşanmış, DSİ dere ıslah çalışması yapmış olsa da suya kapılan onlarca araç zarar görmüş, Biga Sanayi Sitesi de taşkından etkilenmiştir”
Siyaset bu ya, kıyaslama da vardı.. “CHP’li Belediyenin Aldığı Tedbirler Çan’ı Selden Korudu.” diyordu.
Taşkının adresi, Kocabaş Çayı’nın Çan ilçe sınırlarından geçen kısmında Temmuz-Ağustos aylarında CHP’li Çan Belediyesi tarafından yapılan rüsubat temizliğinin Çan’da benzeri bir felaketin yaşanmasının önüne geçtiğinin altını çiziyordu.
Şu soru, bence de pek güzeldi.. Sayın vekil;  “Yaşanan taşkın dolayısı ile araçları ve iş yerleri sular altında kalan yurttaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek midir?” diye soruyordu..
Belli ki, vatandaşın sesi duyulmuş.. Bir de Bigalının dilindeki o sorudan bahisle; “Çekiciler Neredeydi?” ye yanıt arıyordu sayın vekil..
Aıdı üzerinde afed ve afad.. Doğal yolla geliyor, mağdur da ediyor..Şükürler olsun ki, can kaybıyaşanmadı. Her ne kadar, mal canın yongası da olsa, giden mal geri gelir sonuçta..
Noktayı atayım artık.. Geçmiş olsun Biga…