BİR TIK DİYECEĞİM, O BİLE YETERSİZ KALACAK... YAKINLIĞI DİLE GETİRMEDE..

Birçok anne baba, dijtal tehlikeden habersiz aslında.. Bu konuda,. ilgili bakınlıklharekete geçmiş.. Kesinlikle kutlamak gerek...
Gelişmeden , gazetemizin e-posta adresine ulaşan bilgi notu sayesinde haberdar oldum.. Hemen aktarayım isterim.
Aileler için “Çocukları dijital tehlikelerden koruma rehberi”
Bahsettiğim ve kutlamamız gerektiğine dikkat çektiğim çalışma iste  bu..
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların dijital dünyada sosyal, akademik, psikolojik yönden ve güvenlik açısından karşılaşabilecekleri sorunların anlatıldığı ve ebeveynlerin çocuklarını dijital ortamlardaki tehlikelerden koruyabilmeleri için gerekli bilgilerin yer aldığı rehber hazırlamışş.
Her eve gerekli bu rehber.. Her eve de ulaşacaktır elbet.. 
Bakanlık,  sosyal yardım ve sosyal hizmetlerin yanı sıra koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamında toplumun her kesimine yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları yürütüyor bildiğimiz.  İşte bu son örnek.
Bu çerçevede ebeveynler için dijital dünyadaki riskli içeriklere karşı çocuklarını nasıl korumaları, nelere dikkat etmeleri ve hangi güvenlik önlemlerini almaları gerektiği, çocuklara nasıl “dijital mahremiyet bilinci” kazandırılabileceği konusunda, “Çocukların Dijital Risklerden Korunmasında Ebeveyn Rehberi” hazırlanmış.
Bilişim teknolojilerinin avantajların yanı sıra riskler de içerdiğine dikkat çekilen rehberde, çocuklara bu konuda ebeveynlerin rehberlik etmesinin önemi vurgulanmış..
 Herkes biliyor ki; Son yıllarda “dijital ebeveynlik” kavramı ortaya çıktı..
İşte rehberde de bunun altı çiziliyor öztele.. Rehberde, ailelere çocuklarını internet ortamında yalnız bırakmamaları uyarısı da geliyor.
 Peki ya, Dijital ortamdaki riskli içerikler...
Teknolojinin denetimsiz kullanımının çocukları pek çok tehlike karşısında savunmasız bıraktığına işaret ediliyor sözünea ettiğmi bu rehberde.
Ayrıca, çocukların “yasa dışı içeriklerle, intihar, uyuşturucu kullanımı vb. durumlarla, olumsuz örnek olabilecek karakterlerle, bilinçaltı mesajlarla, çevrim içi istismar ve siber zorbalıklarla, kötü niyetli kişilerle” karşı karşıya kalabileceklerine de dikkat çekiliyor.
Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı korumak, hepimizin görevi.. Bence bu rehber çok işe yarayacak.. Dijital tehlike, haikaten çok..  ve de çocuklarımızın  çok yakınında..