Tarihten notlar var.. Hazerfen mesela.. kanat takmış kanatlanmış.

Tarihten notlar var.. Hazerfen mesela.. kanat takmış kanatlanmış.
Şimdi reklamları olan redbul.. Noel dede bile, redbul içiyor, geyiklere ihtiyacı olmadan, kızagını da kullanmadan, sırtlıyor çuvalını  hoop uçuyor.
İstanbul, insanın uçarak geçmeyi kafaya taktığı yer olur da, yürüyerek boğazı  geçilmek istenmez mi.. İstenmiş de elbet.
Bir haber küpürü eşliğinde, gelen bir anlatıma takıldı gözlerim..
Dönemin hha muhabiri M. Güler imzalı fotoğrafları bulunan haber küpürü eliğindeyapılan paylaşımda, uzunca bir anlatımda bulunuluyordu..
Bir deniz subayımızın çalışmasından söz ediloyru. merak içinde okudum.. Nasıl, yürünerek geçilmiş koca boğaz diye..
Başlığı şöle idi, sosyal medya paylaşımının; İSTANBUL BOĞAZI İLK DEFA YÜRÜNEREK NE ZAMAN GEÇİLDİ?
Ve, bir yakın tarihli örnek, eşliğinde anlatlanlar:
İŞTE O PAYLAŞIM...
-2009'da tarihi bir olay yaşandı İstanbul'da; iki kıta arasına yapılan tüp geçit ile iki kıta birleştirilmiş oldu ve insanlar yürüyerek bir kıtadan diğer kıtaya geçti.
-Peki bir kıtadan diğerine yürünerek ilk defa mı geçildi?
-İstanbul Boğazı ilk defa ''suyun üstünden'' yürünerek geçilmiştir.
-Yakışıklı deniz subayı Attila Hülagü, dünyalar güzeli eşinin de yardımıyla Boğaz'ı karşıdan karşıya geçmesini sağlayacak özel ayakkabıların yapımına koyulur.
-Beylerbeyi Astsubay Okulu' nun önünde küçük birer kayığı andıran deniz ayakkabılarını deneyen Attila Hülagü, aylar süren hesaplar ve çizimler sonucunda kendisini başarıya götürecek ayakkabıları yaptığına ikna olur.
-Vapurların üstüne asma köprünün gölgesinin düşmediği 1963 yılında İstanbullular bir gün , su üstünde bir adam görürler!.. O gün, kaç insanın ve kaç martının şaşkınlıktan birbiriyle çarpıştığı bilinmemektedir.
-İnsanın su üstünde yürümesini sağlayan bir ayakkabıyı Leonardo da Vinci düşünmüş hatta bunun çizimini yapmıştır. Bunun şifresini çözen Attila Hülagü'dür!
Kmden mi peki o paylaşımın altıntısı.. İmza kısmında; " Sunay Akın - Ay Hırsızı
#ArkeoTarihDünya #sosyaltarih #İstanbulBoğazı #AttilaHülagü" bilgileri yer buluyordu.
Hoşça kalın..