Kim 'yardım' diyorsa, Yetişiyor Devlet... HIZIR GİBİ...

7'den, 70'e.. Toplumun her kesimine ulaşıyor yardım eli..
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği bir dizi bilgi paylaştı dün..
Ekonomik gidişat üzerinden, verip veriştirenler çoktu düne kadar.. N ezaman ki Dolar ve Euro'nun hızı düştü yekselişte, bıçak gibi kesti, kapandı çenelerden çıkan sözler..
Gidişat kötü, kıtlık olacak ifadelerinin, okullarda minicik öğrencilerimize edildiğinden söz etmiştim geçende..
Uzun uzun anlatmıştım işittiklerimi. Öğretmeninin ettiği sözler üzerine, akşam evinde ağlama krizine giren, ilköğretimdeki bir öğrenciden söz etmiştim,  henüz 3. sınıfa giden.
Ne oldu sahi o iş.. Gereken adım atılmıştır umarım.. Susmuştur umarım,. öyle ifadeler edenler.
Devlet büyük. Yüce üstelik, çok yüce, var olmalı her daim.. Devlet...
İhityaç sahiplerine, imdat dediği anda yetişen bir bakanlık.. Aslında, imdat dileği gelmeden de devrede olan bir bakanlık.
Önce, Bakan Yanık' ın sözlerinden söz edeyim. Demişler ki kendileri; :“Aralık ayında dört nakdi sosyal destek programımız ile yaklaşık 106 milyon TL ödeme...”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık' ın, Aralık ayında 4 nakdi sosyal destek programı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık 106 milyon TL ödeme yapacaklarını bildirdiği o açıklaasından söz edeceğim, detaylıca hem de.. .
Aralık ayı içerisinde gerçekleşecek nakdi sosyal yardım ödemelerine ilişkin bilgi veren sayan Bakan, Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Nakdi Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yardım, Muhtaç Asker Çocuklarına Yardım ve Öksüz Yetim Yardımı kapsamında yapılacak ödemelerin dün itibarıyla başlayacağını bildirdi, sabahın ilk ışıklarında.
Dün, yani 24 Aralık Cuma idi, müjdeli haberin verildiği tarih..
peki ya, detaylar....? Dteaylar, Bakanlığın yazılı açıklamasında, uzun uzun yer aldı.
Misal, şöyle bir başlık altında gelen detaylar; "Eşi vefat eden ihtiyaç sahibi kadınlara yaklaşık 64,3 milyon TL destek"
Bu desteğin ayrıntıları vardı elbet.. Deniliyordu ki; "Eşi vefat eden ve yardıma muhtaç kadınların yanında olmaya devam ettiklerini belirten Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi kadınlara bu kapsamda toplamda 64,3 milyon TL destek sağlayacağız” vurgusu yapıyordu dün.
Bir başlık daha, "İhtiyaç sahibi asker ailelerine destek"
Bu konuda ayrıntılı sözler eden sayın Bakan;  zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların aileleri ile çocuklarına 2 ayrı sosyal yardım programı ile destek verdiklerinin altını çuziyordu. ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına toplamda yaklaşık 25,1 milyon TL yatıracaklarını söylüyordu
İhtiyaç sahibi öksüz ve yetimler için yaklaşık 16,6 milyon TL ödeme çıkacağına da dikkat çekiliyordu Bakanlık açıklamasında.
B ukonuda, enne, babası veya her ikisi de vefat etmiş, 18 yaş altındaki ihtiyaç sahibi çocuklar için destek verildiği,  bu kapsamda toplamda 16,6 milyon TL’nin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşılıyordu.
Nakdi sosyal yardım ödemelerinin 28 Aralık’a kadar hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını belirten Bakan Yanık, “Aralık ayında 4 nakdi sosyal destek programı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık 106 milyon TL ödeme yapacağız. Hak temelli, hesap verilebilir, nesnel kriterlere bağlı ve sürdürülebilir bir sosyal yardım anlayışıyla politikamızı üretmeye ve hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diyordu özetle..
Muhtaç, başka canlar da var sokakta.. Can dostlarımız..
Onlar için, her birimiz elinden gelenin yüzde birini uygulasa, sorun ortadan kalkacak ya neyse..
Geçende, bir büyüğüm ile sohbet ediyorduk.. Yaşı şimdi 87 Rabbim uzun ömürler versin kendisine..
40 yıl önce, Mesleği gereği Avrupa’ yı gezdiğinden söz ediyordu.. Sokakta, bir tek başı soş, kedi köpek bulunmadığına dikkat çekiyordu.. Tam 40 yıl önce örneği ile..
40 yıl önce böyle olan Avrupa, şimdi nasıl mı..? Değişen bir şey yok.. Sokakta yaşayan can dostlar için uygulamaya alınan kanunlar halen devrede..
Başıboş bir can dost yok sokakta. Sokağa sadece, hava almaya çıkıyor o canlar..
Ana haber bültenlerinde izlemişsinizdir.. Bakılması sakıncalı köpek, küçük bir çocuğa saldırmış.. Hatta saldırı bir değil, iki köpeğin işi..
Aç değillerdi bu canlar.. Onların fıtratında var saldırganlık..
Yarın bir gün, Güzelyalı, Dardanos tarafından da benzer haberler işitebiliriz.
Sokakta öyle çok ki başıboş kalmış can dostlar.. Üstelik, sakıncalı türden değiller.. Aç kalınca, ne yapsın, birilerine musallat olacaklar elbet.
Bu noktada, korkum şu.. Orta yaş üzeri, yürüme zorluğu çeken bir büyüğümüze saldırırlar ise, ne olacak..?