'Av' demek, tek başına hali ile tepki topluyur birçok ortamda.. Avcılığa öfke, gözlenen o ki hat safhada.

'Av' demek, tek başına hali ile tepki topluyur birçok ortamda.. Avcılığa öfke, gözlenen o ki hat safhada.
Kimi, 'Bu canım Keklik nasıl canından edilir' diye çıkışıyor, kimi bir başka Av türünün fotoğrafı eşliiğnde çok sert sözler edilyor sosyal medyada. Bu paylaşımlar da, Avcı ve Avcılığa olan öfkeyi gösteriyor aslında.
Öfkelenen çok analayacağınız Avcıya.. !
Benim bahsedeceğim Avcı ise, bence tebriği çok hak eden bir isim.
O bir şampiyon, o bir rekortmen.. Kısacası o bir Çanakkaleli.. Hemşehrimiz..
Öyle çok genç yaşında başlayan bir isim değil, spora.. Lakin, mücadele eden ve başarıyı elde eden isim.. Bahsetitğim arkadaşım Birgül Erken.
Avından söz edeyim, kendi ifadeleri ile.. Biliyorum ki, sizler de tebrik edeceksiniz ben gibi böyle bir avcıyı..
Şampiyon ne demiş, hedefi ne imiş önce onu aktarayım..
Tek satır yetiyor aslında, hedefleneni anlatmaya.
"Birgül Erken ile Edirne'den Kars'a Serbest Dalış Şampiyon Avı Projesi kapsamında ilk eğitimlerimiz  Edirne'de başladı..."
Vallahi, tam not aldıran bir çaba bu.. Belki de, herkes ben gibi düşündü şimdi.. Öyle değil mi..
Şampiyon, sosyal medya hesabından da paylaştı, beğeni kazanan bu uğraşının detaylarını..
Dedi ki; "Gökhan Tuna hocamızla birlikte yürüttüğümüz  Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi'nden seçilen  25 öğrencilerinin eğitimleri tamamlandı.
Bir sonraki durağımız Anadolu olacak."
Bir tür Turne misali, başlayahn sporcu tespit avı.. 
Şampiyon, bir de şöyle bir cümle kurmuş paylaşımında;
"Çanakkale'den çıkıp Elazığ, Adana, Trabzon, Samsun'daki yardımcı eğitmenlerimizle birlikte serbest dalış eğitimlerine devam edeceğiz.
Bu illerde yaşayıp 18-35 yaş arasında olup, iyi yüzme biliyor olmak koşulu ile,
Serbest Dalış Şampiyon Avı Projesine katılabilirsiniz. Takipte kalın..."
Başarının ismine dönüşecekleri aramak, onları başarı yolculuğuna çıkarmak adına hayata gçeen bu proje,  pek güzel bir proje değil mi?
Birden aklıma, 90 öncesi, 80' li yıllar geldi.. O tarihlerde 30 Ağustos günleri gerçekleşen maratona katılıp, başarılı dereceler elde eden tonla yüzücümüz vardı, hir biri Çanakkale çocuğu olan..
Öyle hızlı yüzücüler vardı ki, tanıdıkarım onlardan bahseder iken: "Jandarma botu gibi kerata.." örneklemesi yaparlardı.
Sahil Güvenlik tamam da, 'Jandarma botu ne ya..?' düşüncesine girdiğimizi de anımsadım şimdi.. Ne alaka yani, Jandarma botu..!
Demek ki, bu örneklemeyi yapanların varmış bir bildiği.. Şu an sorguladığım o değil elbet.. Keşke diyorum; onlarca yıl önce, böylesi projeleri var edip, yetenekleri avlama zihniyeti olsaymıştı.. Belki de, Çanakkale' den daha nice şampiyonlar, rekortmenler çıkacaktı..
Sahil çocuklarıyız biz.. Deniz çoğumuz için bir tutku idi o yıllarda.. Kimi gençler, Denizci oldu Denize  daha  bir bağlandı.. Kimiszi kaptan, kimisi çarkçıbaşı.. Dneizcilik, sadece erkeklerin mesleği değil elbet, kadın kaptanlarımız, Çarkçıbaşılarımız da var..
Deniz subayı olan Çanakkaleli kadınlar bir de..
Boğazın çocukları, keşke yıllar önce böylesi projelerin keşfettikleri olsaydı da,  daha nice Piri Reisler çıksaydı mesela Gelibolu yarımadasından..
Yüce Devletimiz olanaklar sundu, yıllardır da var olan.. Mesela, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimiz.. Yine hatırlmadım 90 öncesi, 80' leri..
Keskin nişancı olacak atıcılarımız vardı, isimleri halen aklımda.. Efsaneleşen Berberoğlu misal.
Havalı tüfekler, minik yivli silahlar (22mm) ile, poligonlarda ses getirenlerv ardı bir tarihte.. Atıcılık konusunda da, hayli başarılı yıllar yakalayan bir Çanakkale vardı misal..
O günlerin yetenekleri arasında, Atletizmde tarih yazanlar.. Rüzgarın kızları mesela.. Hey gidi hey.
Diyeceğim o ki; daha ne yetenekler var şehrimizin kuytu kenar bir köşesinde, öylece paslanıp gitmiş.. Sol ayağı da , sağ  kadar muhteşem olan efsane futbolcularımız mesela..
Spor değil sadece, bir dönem başarıyı yakalayıp sonra devamını getiremediğimiz dallar..
Zihni muhteşem çalışan, Zeka küplerimiz de vardı bir ara..
 ÖSS, ÖSYM ve bilmem daha ne sınavlarda rekorlar kıran zeki çocuklar.. Onlar da Çanakkale çocuğuydu mesela.
Unuttuk gitti çoğunun ismini.. O çocuklardan alamadık hikayelerini.. Geleceğe örnek olacakları günleri anlattırıp, bu günlerde okutsaydık o hikayeleri, belki de ne süperler çıkacaktı aramızdan.
Her biri yüzde yüz Çanakkale ruhu yüklenmiş ne süperler olacaktı bu gün aramızda..
Bu anlamda, alkışlıyorum seni arkadaşım.. Avın güzel geçsin.. Bul yetenekleri. Edirne' den Kars'a, çıkar  gün yüzüne binlerce süper yetenekliyi...
Günü sonlandıralım artık uzadı da uzadı.. Kalın sağlıcakla, hoşça kalın..