Tuttuğunu koparmak tam da bu olsa gerek. Çanakkale’nin GENÇ İŞADAMLARININ DÜŞÜY DÜ, GERÇEK OLUYOR. DAHA NE OLSUN?

(Aslına bakarsak, bu konuda daha önce de bir girişimden haberdarım da, belki onu anlatmak sonraya kalacak. Elde olmayan nedenlerden ötürü)
 
Ben asıl başarı öyküsüne geleyim.
 
Dün akşam saatlerinde, mesai bitimine doğru geldi bilgilendirme. Bu güne özel olsun diyerek, heyecanla okuduğum detayları paylaşayım o halde bende.
 
Önce bir b.aşlık açalım. Neymiş konu?
2018 TROİA YILI İÇİN İSTANBUL BULUŞMASI…
 
ÇTSO, yani Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde başlatılan 2018 Troia Yılı çalışmaları kapsamında Mega kentte bir mega tanıtım yapılmış.
 
(Bu arada, bir ara, birilerinin nezaketsizlik örneği gösterip, davetli olduğu toplantıda yuhalattığı isime dikkat kesiliyorum)
Basında detayları var. Meraklanan bir bakıverir artık.
 
Döneyim konuya, sayın vali yardımcısı  Bekir Sıtkı Dağ, Şehitler coğrafyasının adı ile gelecek yıla renk katacak 2018 için, AK Partili Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa Kansu, Meclis Üyeleri Armağan Aydeğer, Kemal Pazarbaşı ve Ahmet Çelik, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Yurtdışı İlişkiler Koordinatörü Hüseyin Baraner, Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Güney Marmara Turistik Otelciler Derneği Gümtob Başkanı Haluk Beceren, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik Otelciler Derneği ETİK Başkanı Mehmet İşler ,Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı A. Zeki Apalı, Türkiye Otelciler Birliği TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Çanakkale Rehberler Odası Başkanı Adem Biçer, İstanbul’ da  gerçekleştirilen o önemli toplantıda yer alan isimler.
 
Daha doğrusu gelecek yıl için, bu günden  tarih yazacak kişiler….
 
Milletvekili Av. Bülent Turan, Mega kentte, “Başbakanımızın Grup Toplantısında yaptığı konuşmada konuya yaklaşımını açıkladı” diyerek giriyor detaylara.
 
Adeta neden 2018 Truva yılı olsun talebine de, yanıt veriyor dedikleri ile.
 
“Troia yani, Truva diyor’ ekliyor; “Truva bizim için herhangi bir değer değil.
 
Dünyanın değişik kentlerine gittiğimizde Çanakkale kadar Truva' nın, Truva kadar da Çanakkale'nin kıymetli olduğunu görüyoruz.
 
Çanakkale savaşlarındaki tarihimiz yüz yılın hatırası ama Truva bin yılların hatırası.
O yüzden Fatih Sultan Mehmet'ten Homeros'un İlyada'sına kadar, Mustafa Kemal'den bugünkü hatıralara kadar herkesin gündeminde olmuş özel bir yerden bahsediyoruz.
 
Truva' ya ne kadar emek versek, karşılığı olmaz diye düşünüyorum. Truva'ya verilen emeğin ülkemize, dünya kültür mirasına çok büyük katkı vereceğini düşünüyorum" vurgusunu yaparak.
 
Bu arada, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Berlin Fuarı'nda, Türkiye standının önemli bölümünün Troia'ya ayrılacağı bilinmekte.
 
Tam da bu noktada, Tuttuğunu koparan Çanakkale’ nin genç iş dünyası adına sözü, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin alıyor.
 
Ve üzerine baba basa diyor ki; "Önemli olan  Çanakkale' nin kazanmasıdır”
 
Tek kelime daha ne densin ki?
 
Dönelim sayın Engin’ in sözlerinin devamına; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak Çanakkale'ye kazandırmak adına hazırlanan tüm projelere desteğimizi ifade ediyor, elimizden gelenin de fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Sizler de destek verdiniz, Allah razı olsun"
 
Bir hayal gibi görülen proje, kısa zamanda aldı başını gitti. Kendini aştı.
 
Başbakan’ ın da dilinde Truva, bizlerinde.
 
Dünyanın bildiği bu kent için, projede neler yapılacağını, nasıl b.ir yıl geçeceğini ve bu yil için düzenleneceklerin ne olacağını da bir an önce öğrensek ne güzel olacak.
 
Önceki günlerde, Truva yılına özel konuşurken, bir ağabeyim aynen şöyle dedi;
 
“Mesela, her yıl için bir tarih belirlen se.
 
Örneğin, Troia festivali. O gün, tüm Çanakkale halkı, ya da ben on beş, yirmi bin kişi, Troyalı kıyafetleri ile yaşasa kente. Beş –on gün aralıksız.
 
Sokaklarda gezenler de böyle, kafeler de oturanlar da, hatta trafik polisinden, belediye zabıtasına.
 
Deniz ulaşımını yapan GESTAŞ ın feribotlarının personelinden, taksi sürücüsüne. Esnaf ve garson da böyle giyinse…
 
Daha da büyük düşünelim, belediye başkanı da, gazeteci de ve akla kim geliyorsa onlar da bu kıyafetleri üzerine giyinse.
 
Tüm Dünyayı buraya çekmez miyiz?’
Nasıl fikir ama…?