TÜGEM, DEVLET KAPISINDA EMLAK, UÇAN  FİYATLARI İLE HEP GÜNDEM OLMAYACAK YA..

HERKESİN, BİR GÜN YOLUNUN DÜŞTÜĞÜ EMLAK SEKTÖRÜNÜN MENSBUPLARINDAN, BU GÜN AYRI BİR DİLLE SÖZ EDELİM..
Bir ziyaret haberi.. Belki, bir çoğumuzun ilgisini çekmeyecek.. Lakin, Emlak fiyatları bu denli artış göstermiş iken, "Dünya'da Mekan, Ahrette İman" sözünden hareketle, bir başka pencereden bakalım diyeceğim..
Ev, arsa, tarla almak, satmak, kiralamak için, hepimizin bir sefer kapısında olduğu sektörün temsilcileri, sayın Vali Aktaş ile buluştu dün.
Kısa adı TÜGEM, Yani;  Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği.
Bu dernek, Çanakkale temsilciliği olarak sayın Vali İlhami Aktaş'ı makamında ziyaret ederek; yeni yönetim kurulunu tanıtarak, Derneğin işlevlerinden söz etti.
Sektöre bakış açısını, sektörel sorun ve çözüm önerilerilerini,  Çanakkale yerelinde güncel sektörel gelismeleri, mesleğe verdikleri değeri ve mesleki vizyonlarından söz ettiler bu ziyartte.
TÜGEM olarak Türkiye'nin 24 ilinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme de denilebilir, Devlet kapısında, Devletin Valisine.
Yönetim kurulu, bilgi notu gönderdi bizlere.. Ziyaret ve detaylarını kamuoyuna duyurmak amacı ile.
Bir cümle vardı, aktarmak isterim. Şöyle deniliyordu; "Sayın Valimize bizi makamında ağırladığı ve yeni nesil emlakçılık vizyonumuz ile TÜGEM olarak yapacağımız çalışmalarda ve sektörel problemlerimizin çözümüne katkıları dolayısıyla teşekkür ederiz. "
ANLAMLI BİR ANI, ANLAMLI BİR HEDİYE..
Devlet kapısı olunca varılan, ciddiyet, nezaket ve dahası önemli elbet.
Bilgi metninde, ayrıca; "Valimize gerçekleştirdiğimiz ziyaret anısına #kokina "yılbaşı çiçeği" hediye ettik.
Kokina çiçeğinin mesleğimiz Emlak Danışmanlığı ile de bir ilgisi var; yaprakları ve kırmızı meyveleri eğer 1 yıl boyunca solmaz ya da çürümezse o kokina çiçeğini alanın bir sonraki yıl ev sahibi olacağına inanılıyor." deniliyordu.b
Aklıa birden, Kılıç geldi.. Kılıç çiçeği.. Bu da, behnzer bir inanç ile evlerimizdedir.. Misal, bizde var, kılıçlar birden fazla oldu üstelik.. şaka bir yana, hem kışlık, hem yazlık ev...
Neyse, bilgilendirmede geçen diğer ifadelere döneyim. Deniliyordu ki;
"TÜGEM Çanakkale olarak yılbaşı çiçeğinin valimiz Sayın İlhami Aktaş ve ailesine şans mutluluk ve yeni bir ev getirmesini temenni ederim." bu sözlerin altındaki imzaya döneyim..
İsim, pek çoğumuzun tanıyacağı bir isim. Mustafa Alptuğ Akkoca.. Üniversiteli yıllarından tanıdığım bir genç.. Siyasette de var oldu bir ara..
Ziyaret kadar günün anısına sunulan hediye de bence pek güzeldi.. Öyle ya, ne kaldı şunun Şurasında yeni yıla.
Yeni yıl, herkes için yeni umut olsun.. Yeni yıl, herkese sağlık getirsin.. yeni yıl, ekonomiden başlayıp, akla gelen her şey için güzelliklerin adı olur inşallah.. Haydin hoşça kalın..