BU, NASIL SİYASET..?

Çiçeği burnunda AK Partili demek, sanırım yanlış bir ifade olacak. İl Genel Meclisi Başkanı, Çanakkale'de duayen  siyasetçi, adım atmadık ilçe, sıkmadık el bırakmadı.
Üstelik, ziyaretleri kapsamında, parti de ayırmıyor, Hizmet odaklı kurum İl Özel İdaresi'nin dokunduğu tüm yüreklere, İl Genel Meclisi'nin başkanı da tekrar tekrar dokunuyor.,
Bi deyişle; Önderlik etmeye çalışıyor Önder.. AK partili Nejat Önder. Siyasetin içinde olduğu bilinenlere, adeta siyaset tüyoları veriyor.. 'Dokunun vatandaşa..' dercesine..
Siyasetin şekli önemli elbet.. Kimi zaman sahanın tozunu atacaksın, hep varlığını hissettirerek.. Kimi zaman, çat kapı ziyaretler ile hasbihal edeceksin..
Geçende dikkatimi çekti.. Çalışmayanlar olarak gözlenenler, çalışan ismi beğenmiyor.. Nasıl mı..? Şöyle tam olarak: Haber oluyor sayın Önder, gerçekleştirdği ziyaret ile, beğenen tek bir partili..sonra ikinci isim. İsim de vereyim mi..! Merkez ilçeden, eski il yöneticilerinden Şerafettin Uyanık ve İl Genel Meclis üyesi Şener Akçay
Partiye ivme kazandıracak, siyaseten şık hareketlere beğeni neden gelmez..?
Halbu ki, başkaları paylaşsa, beğeni yağmuru.. Öyle ya, 'Üstad paylaştı, biz de paylaşmalıyız yarışının startı gelmiş, sanki o anda  adeta..!
Önderlik zordur, olana da destek şarttır. Sahanın tozunu atacaksın, yüreklere dokunup, el sıkacaksın.. Bakacaksın ki, beğenide sınıfta kalmışsın.. peki bu nasıl bir  anlayıştır..,
Çalışmadan duyulan rahatsızlık mıdır bunun sebebi..?
"Çalışıp, çalışmayana kötü örnek oluyorsun .." isyanı mıdır yoksa gözlenen durum..!!!
Aile fertlerinin sayısı hayli fazla iken, örnek olacak ziyaretlere beğenide, tek haneli rakamda kalmışlığın vardır elbet bir sebebi.. Tek hane der iken: 1,2,3,4,5,6,7,8 ve 9' dan söz etmiyorum.. Tek rakam, tek' i temsil eden rakam.. Yani;  Koskocaman bir, BİR (1)
VE ARDINDAN 2
Toplamda iki partili, sadece beğenen.
Zaman zaman kaleme de aldık gözlenenleri.. Manşetler attık hatta.. Hatta, köşelere konu ettik.. ATOM KARINCA' yı..
 O geldimi, bir anda harekete kavuşan sahadan söz ettik.. O gitti mi, eski hamam, eski tas'tan  söz ettik bi de.. O gelince, sarsılıp kendine geldikleri gözlenenler olduğu yönünde dile gelen söylemlerden de  bahsettik mesela..
Ki bu söylemleri, partinin kurucularından olan, şimdilerde evlerine çekilen, adları 'eski' ünvanı ile anılan  isimler, hayli  uzunca zamandır savunsa da, gözlenilen san ki: yine aynı tas, yine aynı hamam..
Hay Allah ya, ben ne diyordum..
Kafa yine gitti geçenlere..
Geçenler konusu, öyle çok ki aslında.. Hangi birinden söz etmeye kalksam, bir önceki geçen ağır basıyor, o' ndan mı , bundan mı bahsetsem çelişkisi yaşıyorum.
Çok kulak vermemek gerek.. Belki de, bizdeki sorun bu.. Dinliyoruz, hafızaya kaydediyoruz.. Haliyle, Harkdisk de doluyor.. Reset atsan ne fayda.. İzleri illaki kalıyor bir yerlerde.. Veri, silinmiyor öyle hemencecik.
Geçende bir ziyaret.. "Vay efendim, nasıl haber vermeden yaparsınız böyle bir ziyaret.." faslı..
Yahu, ziyaret içinş, kim kime, neden ve niçin haber vermeli ki.. Sizde mi katılacaktınız  yoksa, ziyaretçi o guruba..!
Elinizden tutan mı oldu? Birileri ziyaret etti diye, sizde durduk yere ziyarete niyetlendiniz.
Niyet güzel şey aslında.. İyi niyet, kötü niyet diye ayırıma tabii tutulmuş olsa da niyet.. Sonuçta, niyet güzel bir şey.. Niyetine girmiş olmak, müthişş...
İyi niyet, kötü niyet meselesi, en çok da mübarek Ramazan aylarında dile geliyor..
Soru basit, hep işitilen: "Niyet var mı?"
Yanıt geleneksel: "Ben iyi niyetliyim..!!!"
Tek bir beğeniden başladım, niyet meselesine  geldim.. Ben de acayip biriyim canım..
Niyet önemli.. Amaç, Üzüm yemek değil de, bağcıyı dövmek ise,  bilir elbet bağcı başına geleceği..Ve bu başına gelecek korkutmaz hiç bir vakit bağcıyı.. Fıtratından dır;   üzüm yetiştiriyorsan şayet, dayak hep garanti..
Sohbet yapıyoruz zaman zaman.. İlk seçimde, sandıktan Kaç  vekil çıkar diye.. San ki, 'Kaç'  yanlış anlaşılıyor, yanıtlar hep kaçamak.. Kaçarcasına.. İki garanti..
90' lara gidiyor bende hep kafa..  O vakitler, seçime dahil olan, sandığa girecek tüm partilerin söylemi tek' ti.. 4-0 yapacağız..
4 vekil için de, 2 vekile kanaat getirmek, son yılların yeni modası..
Son yıllar ve yeni modalar öyle çoğaldı ki, onlardan da ayrı bir vakit söz ederim artık. Söz...
ZAM GELMEDEN, ZAM UYGULAYANLAR..
Bakın, bu da son yılların yeni modası..
Cigaralar stokta.. Tezgahın bir kenarında, gözle görünür köşesinde.. Paket başına 2 lira zam gelecek haberi geldi, paketler hemencecik bu tarifeden.. İstersen…
Zam haberi yayılır yayılmaz, akar-yakıt istasyonlarına hücum da son yılların yeni modalarından..
Dün, çok endişe ettim,.., Aynı rağbet tekel büfelerine, market ve bakkallara olur, kuyruklar uzar gider diye..
Tiryaki geç duymuş olacak ki haberi, böylesi bir izdiham yaşanmadı, bahse konu adreslerde. Ya da, tiryaki, tiryakilikten vaz geçemeye karar vermiş de olabilirbtiryakiler.. Hadi hayırlısı artık..