Güne güzel gelişmelerden bahsederek başlayacaktım.  Lakin, pek üzüldüm..

Güne güzel gelişmelerden bahsederek başlayacaktım.  Lakin, pek üzüldüm..
Eczaneye uğradım, ilaç almak için.. Eczacı hamını yüzünden düşen bin parçca.. O kadar üzgün gözöküyor ki..! Halbuki; ne de güler yüzlü, ne de sevecen karşılardı her müşterisini.
Bu durumu, ilazlaramı alıp, kasaya yöneldiğimde frak ettil Fakat öncesi var.. Eczane önünde görmeye alışık oludğum mırnav piyasada yok.. Acaba, içeride mi diye de düşünüp, sağa sola bakındım. Yoktu. Yok...
Yeşim Eczanesi'nin sahibesinden bahsediyorum.. Yüzü çok üzgün.. belli ki ters giden bir şey yaşanmış.. Acaba dedim; biri ile mi tartdıştı.. Olur ya, bu aralar bazı ilaçların temininde de sıkıntı varmış çünkü.
Mesele, sorunca anlaşıldı.. 'Hayırdır..!' dedim..
Hay demez olaydım.. Anlattıkları karşısında, buz kesildim, kalbim cız etti, öyle böyle değil.
Gözlerimin aradığı o mırnac, o minnak, sahibinin sokakta gezdirdiği sakıncalı köpek türünün ve bir de sokak köpeğinin bir anda hedefine girip, iki parçaya ayrılmış saldırı esnasında.. Parçalanmış kısacası, ikiye ayrılmış.. Elbette, canından olmuş..
Diyeceğim o ki: seviyoruz ve de üzülüyoruz.. Sevilen, sevilerek gezdirilen bir  can dost, bir başka can dostun canını alıyor..
Delirme de dur hadi.. Nasıl bir sevgi ki bu, sevilen bir başka can dostun canına neden oluyorsun..
Diyecek söz yok.  Yasak, sakıncalı falan filan.. İyi de kardeşim,  bu böyle biliniyor iken, sen nasıl salıyorsun saldırgan tutumlu sevdiğini.. Ve o bir başka canı alıyor.. Mutlu musun..!!!
"Düt..." diyecek dudak olmalı bazen.. Karşılaştığım vaka çok,  lakin elden gelen hiç bir şey yok.. Köpekler sahipsiz, sokakta geziyor.. Gezecekler elbet.. Tıp kı kediler gibi..
Halk Bahçesindeki bir görevliyi dinledim, hemen her gün bir kaç kedi, koca koca sahipsiz can dostların saldırıcısı ile canından oluyormuş.. El insaf yahu.. Buna bir tedbir, buna bir önlem alınmaz mı..!
Barınak var, bakılan yok.. Can dost çok, sahiplenen yok..
Neyse, "insanlar ölüyor, sen kedi köpektemisin...!!!" diye birilerimizin sesini yükselttiğini duyar gibiyim.. Siz de haklısınız.. 
O ikiye parçalanmış bir kedi değil de, bir çocuğumuz olsa ne derdik acaba..!!!
Ben diyeyim hemen... Siz zahmet etmeyin; Aman Allah korusun.. Şeytan kulağına kurşun...
GÜZEL HABER, GÜZEL GELİŞME..
GÜZELLER GÜZELİ COĞRAFYAMIZI ŞAHLANDIRACAK, COĞRAFİK İŞARETLİLER..
Bu ürünler kıymetli.. Bu ürünler ev geçindiriyor, yaşam sunuyor üretenine.
Çanakkale'de üretilen ve marka değeri çok kıymetliler için, dile gelen isim;  
“COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ ÜRÜNLERİMİZ"
İşte bu ürünler için dile gelen güzel bir ifade;
" ŞEHRİMİZİN EKONOMİSİNE KATKI SUNACAK”
Siyasetin dilinde idi bu işaretliler.. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve beraberindeki heyet ile bir dizi programlar kapsamında Bayramiç’te ziyaretler gerçekleştirdi geçende.
Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan isim AK Parti kurmayı sayın Turan' dı.
Diyordu ki, sayın Turan; “Bugün Üstad Mehmet Akif’in memleketi, tarımıyla ve tescilli ürünleriyle ön plana çıkan cennet Çanakkale’mizin gözbebeği Bayramiç’te programlarımızı yaptık.
Kaymakamlığımızı ziyaret ederek ilçemizde yapılan ve yapılmakta olan yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Ardından geçtiğimiz günlerde coğrafi işaret tescili sertifikasını alan, marka ürünümüz Bayramiç Tahin Helvası üreticilerimizden Tatlan Helva’yı ziyaret ederek işlerinde hayırlı kazançlar diledik. Bayramiç Tahin Helvası’nın hem iç pazarda hem de dış pazarda bilinirliğinin artması şehrimizin ekonomisine katma değer sunacak. Programımızın devamında AK Parti Bayramiç İlçe Başkanlığımızı ziyaret ederek teşkilatımızla 2023 yolundaki çalışmalarımızı istişare ettik. Ardından hemşehrilerimizle buluşarak hasbihal ettik. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile birlikte bir yandan Gazi Meclis’te çalışmalarımız hızla devam ederken diğer yandan da memleketimize gelip sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz siyaseti millet için yapan, daima milletin emrinde ve yanında olan bir hareketin mensuplarıyız. Bu bilinçle Çanakkale’mizin tüm ilçe ve beldelerine hizmetlerin ve yatırımların gelmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
Marka değerlerimiz saymakla bitmiyor.. Ürünler eşsiz, tadı doyşumsuz.. Meyveden, tatlıya..  Say say bitmeyenrlerimiz öyle çok ki.. İyiki de varlar.
Yahu,. birden aklıma geldi.. Bir ara, Truva tatlısı diye bir şey çıktı piyasaya.. Bulan, tadabilen var mı..?
Yıla adını veren Troya unutulmuyor da,  zaten mümkün değıil..
Bir anda, adı Troya konulan tatlı bir anda var olduğu gibi,  sonra bir anda yok oldu..