Olanı var, olmayanı var.. Sen ne yaptın be Mehmet ağabey...!

Olanı var, olmayanı var.. Sen ne yaptın be Mehmet ağabey...!
Darısı herkesin başına böyle başkanların..
Ne de güzel anlatmışsın, hizmette sınır tanımayanı..
Şöyle bir geçmişe bakıyor da insan, kimileri de miras yedi oluyor, görevi devir aldığı zaman..
Öyle ya, yapacak bir şey kalmamış, yenisi ne yapsın, eksininin üzerine..
Kayseri’ den, sayfamızın konuk yazarı Mesleki büyüğüm Mehmet Uzel, Şehrin adı gibi Koca bir yerel yöneticiden, Belediye Başkanından söz etmiş geçende.
Kayseri, Koca Sinan' ın Başkanından söz eder iken, vallahi şahsen kıskanmadım değil.. Böyle yerel yöneticiler herkesin başına demeden duramadım dilim..
Küçükle küçük, büyükle büyük… Fotoğraflara baktım da, gelen yüzü bir acayip huzur veriyor görene. Beden dili önemli elbet..
Yapmacık, uydurmacık, falancık, filancık olacağına, olduğun gibi olacaksın vesselam..
Demiştir ya Atalar; ‘Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol..” Vardır sonuçta bir hikmeti Ata sözlerinin. Boşa denilmemişlerdir. Bilgi, birikim, gözlem ve dahası..
Şimdi döneyim, mesleki büyüğümün bahsettiği Başkana..
Atıyordu baylığı, şöyle büyük harfler ile Mehmet ağabey.. Diyordu ki;
“O HERKESİN BAŞKANI...”
Sonra da, içinden geçenleri döküyordu yazıya, Şöyle ki;
“Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, gönül belediyeciliği adına yaptığı çalışmalarla dikkat çekmeye devam ediyor.
Rutin belediyecilik faaliyetlerinin ötesinde sosyal ve kültürel alandaki çalışmalara da azami önem veren Başkan Çolakbayrakdar, gittiği her yerde vatandaşların teveccühüyle karşılaşmanın huzurunu yaşadığını belirtti.”
Gözlemlerinin neticesinde, 40 yıllık gazetecinin kaleme aldığı ifadeler böyle geliyordu başta.. Sonra da, dahası. Tam da şöyle;
 
 
“Vatandaşın refahına yönelik işlerin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olarak hareket ettiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, bu tür işlerin vatandaş nazarında takdir edilmesinin başarının göstergesi olduğunu vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, ‘Önemli olan yaptığınız hizmetlerle her kesime hitap etmek ve herkesin başkanı olabildiğini vatandaşa göstermektir’ der”
Belediyecilik faaliyetlerinde halkın ihtiyacına yönelik proje üretmenin ve bu projeleri halkla birlikte hayata geçirmenin kendine büyük keyif verdiğini söylermiş hep Koca Sinan’ın Başkanı.
Kurduğu bir cümlesi pek dikkatimi çekti bu arada. Demiş ki sayın Başkan;
“Yaklaşık kırk beş aydır görev başındayız ve göreve geldiğimiz günden bu yana şevkle yaptığımız tüm çalışmalarımızı aynı heves ve zevkle yapmaya devam ediyoruz.
Geliştirdiğimiz ve uygulamaya koyduğumuz her projenin halk nazarında karşılığının olduğunu görmekse şevkimizi daha da artırıyor”
Rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında sosyal belediyecilik yapmanın da önemli olduğunu her fırsatta dile getiren bir siyasetçi imiş kendileri.
Mehmet ağabey, bu konuyu şu sözleri ile özetliyordu;
“Bildiklerinin ve bu doğrultuda projeler geliştirdiklerinin altını çizer ve yekten konuşur.
Geçende şöyle bir cümle kurmuştu sayın başkan; ‘Örneğin sosyal marketimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım ediyoruz. Kurduğumuz modern tesislerle mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına yönelik yada onları sosyal hayata dahil eden etkinlikler yapıyoruz. Çocuklarımıza yönelik olarak başlattığımız Sokak Oyunları faaliyetini ise daha sosyal bireyler yetiştirmek adına düzenliyoruz’
İnsan odaklı düşünür, insan odaklı hizmet üretir. Belki de bu yüzden bir başka sevilir. Bizim başkan”
Bu tür örnekleri daha da çoğaltabileceğini de geçende vurgulamış, Mehmet ağabeyin bahsettiği sayın Başkan.
Ve tam olarak şöyle demiş; “Bizim en önemli hedeflerimizden biri şehir ekonomisini büyütecek işler yapmak. Şehri güzelleştirerek insanımıza hizmet etmektir”
Kayseri’den güzel insan profili çiziyordu mesleki büyüğüm Mehmet Uzel
Kurduğu şu cümle de pek ilgimi çekti, ne yalan söyleyeyim.
Sayın Uzel, Başkan’dan söz eder iken; “Başkan Çolakbayrakdar’ın görevde olduğu süre zarfında hayata geçirdiği sosyal ve kültürel faaliyetlerle ilgili muhtelif zamanlarda röportaj yapılan vatandaşlar da memnuniyetlerini ve beklentilerini dile getiriyor. Başkan Çolakbayrakdar’ın gönül belediyeciliğinde örnek çalışmalara imza attığını savunuyorlar.. Bu denilenlerin örneği saymakla bitmez”
Tam da bu nedenle attım başlığı başta.. “GEL DE KISKANMA…” diye..
Haydin hoş çakalın.. Ve elbet sağlıkla kalın..