Ben demiyorum, en yetkili kurum diyor... Kar geliyor...

Böyle diyorum da, ardından da ekleyeyim. Yok sa, ağzıma kürekle vururlar.. 'Dermişim...'
Kar, biz hariç yine.. Endişe etmeyin.. Dağına göre verir kar'ı rabbim..Bizde, dağ çok, orman yok.. Olanı kestik, vardı, yok ettik.
Satır arası, azıcık da çevreci takılayım şimdi.. Ormanlar yok edilir iken sessiz kalan çevrecilyerden değliim sonuçta bendeniz.. kesilir iken ormanlar, yok edilir iken, manşetler atandım aylar önce. Attığımız ile kaldık.. Ormanlar vardı, yok oldu.. Kesildi gtiti. Yağış da alamıyoruz, kar da...Akdeniz iklimine döndü bizde hava..
Dönelim kar mevzuusuna..
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz , Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Konya ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Bu tahmin düne ait.. Hatta, son dakika haberelri içinde geçiyordu.
KAR GELİYD başlığı ile hem de.
Atılan balık aslınrda tçam da şöyle idi; KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR...
Beklenmek ayrı, geliyor ayrı.. Gerçi, haber okunsun diye, izlenilen bir yölntem bu.. Çarpıcı başlık, okunsun haber..
Meteoroloji; Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olmasınon baklendiğini dile getiriyordu dün. Söz konusu bölgere yolculuk edeceklere, o vakit biz de;'Aman dikkat' diyelim.
GGelelim bizim bölgeye.. rüzgar var yine.. Rüzgarın; Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyormuş.
Denizciler, balıkçılar dikkat diyelim şimdi  bu vakti.
Hava üşüdü.. tıpkı bizler gibi.. Kışlıkları çıkarttık, güneş gösterince kendini, giymesek de kışlıkları, bu nedenle titresek de, kuyruğu dik tutuyoruz yine de... Meteoroloji HAVA SICAKLIĞI AZALIYOR rder iken şaka yapmıyor.. bence azıcık kulak vermek gerek.
Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilsede, akşamları ayaz f            enadır Çanakkale'de.
Biliriz ki, gün içinde, 4 mevsimi de yaşamışlığımız vardır bu güzelim şehirde.
Dardanel 1. ligde, Trabzon maçını hatırlıyorum da ne maçtı ve hava idi o öyle.. Trabzon teknik adamı Kemal Denizci atarlanrsa da bir vakit Dardanel'e, mağlubiyeti tatmıştı, karla kaplı 18 Marnt stadının çim zemininde. Hey gidi hey.. Ne maç tı be..
Rüzgar bize komaz.. Severiz deli rüzgarı.. Çanakkale rüzgarsız zaten çekilmez.. yanlış mıyım..
Esecek şöyle, en delisinden.. Lodos ayrı güzel, poyraz ayrı güzel. Köqük köqpük olmuş boğazın kenarları,. deyme keyfine..
Meteoroolji; Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor diyordu dün..
Severiz biz Çanakkale'nin deli rüzgarını. Varsın essin deli deli yine... Yıkıp geçmesin de..
Gelelim, dermişyim dediğim o baylığa.. KAR YAĞIŞI....
Bizi bağlamıyor bu yağış.. Yağmasın da zaten.. sokakta onca sessiz kul var iken, kediler köpekler, ızdarap yaşatmasın durduk yere,güzel de olsa, beklenen de olsa  o beyaz örtü.
Hava sıcaklığı düşüverince, karnı aç olan kedilerin soğuğa dayanma süresi 4 ile 6 saatmiş. Sonra, dayanamayıp, donuyorlarmış.. Öüp gidiyorlar.. Bunun böyle olmaması mümkün.
Mesai bitimi, iş yerlerinin önüne, karton kutular konulabilir.. sabaha dek, soğuğu atlatsın diye yavrucaklar.
Apartman önlerine de benzer yöntem şart.. Alt tarafı b.ir karton kutu yahu..
Gerçi bazı sakinler, bahçede bile yiyecçek ikram etitğimizde kızsalar da bizlere, olsun dioruz şimdilek.. Olsun.. belki, vicdan onların da kalbini sarar  yakında.
Havalar soğuyunca, en çok sokakta yaşayan can dostlarda takılı kalıyor zihnim.
İçim bir ayır üşüyor.. Elimden gelse, tüm can dostları SOĞUKTAN KORUYACAK BİR APARTMAN KİRALAYIP, gereğini yapacağım da, yok işte yok.. O kadar bütçe yok.
Bütçe ayırıp, bunun la da övünen belediyeler bari benzer bir düşünceyi bu kış hayata geçirse..
Yani, seçmenlere, şehir yaşayanrlarına ricacı olsa.. Aartman önlerinde, bahçelerinde, kedi köpekler için barınak kurun geçici olsa da, dese mahalle ve paratman sakinlerine.
Soğuktan donarak ölmüş; kedi ve köpek görseler bazıları, belki insafa gelirler ve vicdanları rahatlatmak için bir karton kutuyu evlyerinin önüne koymayı çok görmezler ya neyse.
Bu gün, sdaha da oğuyacak hava haberi, beni daha bir üşüttü.. Ne olacak sokakta yaşayan can dostların hali.. Bahsetitğim bu düşünceye, nüfsuun 1000 de biri sahip olsa, biraz daha ısnacak içim.. Haydin hoşça kalın.. Biraz da, can dostları düyünerek günü geçirin..
Lütfen, ne olur be hemşehrim.. Biraz daha sevgi yüklensin kalpleriniz, olmaz mı..!!!