“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERİN KİLİDİ”

Saha hareketlendi. Gençlerle buluşmalar ve dahası.. Sanki, seçim startı verildi..
Şaka bir yana, bizler değilde, ilk seçimde oy kullanacak gençlerimiz, el üstündeler bu ara..
Bunu ben gibi, pek çoğumuz hissediyor.. Dün mesela..Dün edilen sözler.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde önemli açıklamalar bulunan ismdi.
Reis, altını çiziyordu bir gerçeğin..  Djyordu ki; “2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak ülkesi ve kendi geleceği için siyasi irade ortaya koyacak.”
Bu ifade, aslında erken seçim bekleyenlere de bir yanıttı bence.. Seçimden söz eder iken; “2023 seçimleri” vurgusu, net şekilde geliyordu sayın Cumhurbaşkanı’ndan..
Sayın Erdoğan; “Önümüzdeki seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil gençlerimizdir.” Diyerek de, çok çarpıcı bir gerçeği dile getiriyordu.
Satır başı edilecek çok sözü vardı Cumhurbaşkanı’nın.. Başkent’ten verdiği mesajların büyük kısmı da, ana muhalefeti hedef alıyordu.
Cumhurbaşkanı, “Yerel yönetimler ve gençlik projeleri yarışmasının ödüllerini vereceğimiz belediyelerimizi ve belediye başkanlarımızı şimdiden tebrik ediyorum.” der iken, var olan ve gençleri kapsayan dikkat çekici projenin de altını çiziyordu adeta.
O projenin,  İlkinin açılışını yaptığı Gençlik Festivali’nin,  önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek sürdürmeyi ve geleneksel hale getirmeyi planladıkmlarını da söylüyordu Reis
Festival boyunca okulların ara tatile girmesini de fırsat bilerek ülkemizin dört bir yanından 100 bin öğrencinin, Ankara'ya geleceği bilgisini de ekliyordu sözlerine.
Cumhurbaşkanı ayrıca; “İnşallah ülkemizin bir sonraki insani ve ekonomik kalkınma hedefi olan 2071 vizyonunu da sizler şekillendireceksiniz.” Vurgusu ile, gençlerden söz ediyordu Başkent’te.
“Türkiye en büyük gücü ve gençler olarak gören bir ülkedir.” Ifadesi de dikkat çekenlerdendi velhasıl.
Ayrnıca; Avrupa, Asya ve Amerika'nın hızla yaşlandığı dönemde ülkemizin 3'te 1'i çocuklardan ve gençlerden teşekkül etmesinen çok önemli olduğunun altını da çziziyordu Reis.
Kurduğu bir cümlesi de tam da şöyle idi; “Ülkemizin gençleri, ülkemizin hanımları hayatın her alanı gibi siyasette de giderek daha fazla söz sahibi haline geliyor.
Göreve geldiğimizde seç-seçilme yaşı 30'du. Bunu önce 25'e sonra 18'e indiren biz olduk.
Gençlerin seçme-seçilme yaşını biz hazırladık. Bizimle beraber gençler 18 yaşında seçme hakkını yakaladı, seçilme hakkını yakaladı.”
Ve de, 6 Milyon Genç..
İşte o önemli sayıdan söz ediyondu Reis. "ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERİ KİLİDİ GENÇLERİMİZDİR" başlığı atar iken.
Ve bu konuda dedikleri: “Mesela, 2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak ülkesi ve kendi geleceği için siyasi irade ortaya koyacak. Önümüzdeki seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil gençlerimizdir. Türkiye'nin en çok üyesi olan gençlik kolları teşkilatına sahip parti biziz.
Geçtiğimiz 19 yılda gençlerimize yaptığımız hizmetleri tek tek anlatmaya kalksak günler yetmez.
Mesela, bizden önce üniversite sınavına giren her 10 gencimizden sadece 1'i yüksek öğretim kurumlarına kayıt yaptırabiliyordu. Sınava giren her öğrenciye yetecek kapasiteye getirmemiz bile başlı başına tarihi bir devrimdir.
Okul öncesi eğitimden ilk orta ve lise seviyesine kadar her alanda benzer atılımları hayata geçirdik. Aynı şekilde yurt kapasitelerinden, burs, kredi miktarlarındaki artışa, spor tesislerinden gençlik merkezlerine kadar sayısız hizmeti gençlerimizin istifadesine biz sunduk.”
BU SÖZLER DE MUHALEFETE…
"BU MUHALEFET İNKARCIDIR"
Başkent’ten sesini yükselten ve büyük harflerle konuşan Erdoğan;
“Göreve geldiğimizde harçlardan dolayı sıkıntılar vardı. Harçları kim kaldırdı?
Biz kaldırdık. Burs ne veriliyordu? 45 liracık malesef. 
Bay Kemal'in olduğu yerde inkardan başka birşey bulamazsınız.
İP'in olduğu yerde inkardan başka birşey bulamazsınız. Bu muhalefet inkarcıdır. Onun için 2023'e çok iyi hazırlanmamız lazım.
Türkiye'nin uzun yıllar boyunca sancısını çektiği yokluk, yoksulluk, kavga, çekişme gibi her biri milletimizin enerjisini sömüren günleri geride bıraktık.” diyordu hayli net ifadelerinde.
Açtığı bir önemli başka başlık altında kulladığı ifadesi ise şöyle geliyordu Reis’in;
“Bu ülkede terör var mıydı? Güneydoğu, Doğu Anadolu malesef tamamiyle teröre mahkum edilmiş miydi?
Şimdi artık hamdolsun terörü yok ettik.
Cudi'de terörü yok ettik.
Gabar'da, Tendürek'te, Beslerderesi'nde yok ettik. Vatandaşlarım gece saatlerinde rahatlıkla sokaklara çıkabiliyor. İşte AK Parti budur. Cumhur İttifakı budur.
Bugünün gençleri Cumhuriyet tarihinin demokraside, hak ve özgürlüklerde, ekonomide başta olmak üzere alt yapının her alanında en ileri seviyeye ulaştığı günlerde doğdu büyüdü.
Yaşı 40'ın üzerinde olanlar eski Türkiye'nin gerçeklerini bildiği için ülkemizin geldiği yeri daha iyi biliyor. Şunu unutmamak gerekiyor yapmak zor yıkmak kolaydır.
TUĞLA ÜZERİNE TUĞLA KOYMAMIŞLAR..
Hayatında tuğla üstüne tuğla koymamış olanların eleştirilerinin boş teneke gürültüsünden ibaret olduğunu asla unutmayın.”
Çok sık dile gelen kuşak tanımı: "BİZİM İHTİYACIMIZ OLAN TEKNOFEST KUŞAĞIDIR"
Herkesin dilinden düşmez kuşak, ‘Z’ kuşağı.
Cumhurbaşkanı; “! Gençler, hanım kardeşlerim... Bizim ihtiyacımız olan kuşak Z,Y kuaşğı değil. Teknofest kuşağıdır.
Bizim ihtiyacımız olan nesil Asımın neslidir.
Bizim ihtiyacımız olan gençlik ülkesine ve milletine gönülden bağlı, çağın tüm donanımlarıyla donanmış, nereye gittiği bilincine sahip bir gençliktir. “ diyerek, bir başka çarpıcı vurguya imza atıyordu.
Dahası da vardı denilenlerin. Dinlediğim kadarı ile açıklamada geçen cümlelerin, en çarpıcılarınndan söz etmeye çalıştım..
Kısa keseyim, günün sözünü de edeyim.. Sağlıkla kalın.. Bunun için de, maske, mesafe ve hijyen üçlüsü gibi, aşı’ yı da unutmayalım. Haydin hoşça kalın..