Başbakanlık yıllarından Başlayıp, Cumhurbaşkanı olduğu dönemde de aralıksız olarak her 18 Mart’ da, Şanlı Zaferin kutlamalarına katılıp, coşkuya ortak olan Erdoğan,  pandemi nedeni ile ara verdiği Çan

Başbakanlık yıllarından Başlayıp, Cumhurbaşkanı olduğu dönemde de aralıksız olarak her 18 Mart’ da, Şanlı Zaferin kutlamalarına katılıp, coşkuya ortak olan Erdoğan,  pandemi nedeni ile ara verdiği Çanakkale ziyaretini yeniden yapacak.
 
Yarın, tam 972 gün olacak, şehre gelmeyli.. . 972. Gün de, bu kez bir Dünya Devi’ nin tamamlanmasındaki son adımı attıracak sayın Cumhurbaşkanı..
 
Bu anlamda; ‘ hoş geliyorsunuz’ demeyeceğiz de ne diyeceğiz.
 
ATTI, TAMAMLADI, AÇACAK…
Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı olarak temelini attı, Şehitler diyarı için bir hayal yatırımın..
 
90’ lar dan evvel de konuşulandı, 90’ lar sonrası da..
 
Hatırlıyorum da, Gelibolu büyük yangını sonrasında, 25 Temmuz 1994 ardından, dönemin Başbakanı, aynı zamanda Türkiye’nin ilk kardın Başbakanı olan Prof. Dr. Tansu Çiller’ in de, 9. Cumhurbaşkanımız,   merhum Süleyman Demirel’ in de dilinde idi Çanakkale Boğaz köprüsü.
Çanakkale için çok dile gelen, hayal olandı yani kısacası..
 
Boğazın Gerdanlığı olarak isimlendiriliyordu dönemin siyasetçilerinin dilinde..
Yine hatırlıyorum da, 94 yangını ardından, Çanakkale’ ye bir ziyaretinde dönemin Başbakanı Çiller; “Boğaza bir gerdanlık yakışmaz mı..?” sorusu ile vatandaşlara öprüden söz etmiş, yine anımsıyorum da, DPT’ ye, yani Devlet Planlama Teşkilatı’ nın bütçesine, köprü için sembolik ödenek çıkarılarak, her yıl da yenilenmişti o sembolik ödenek.
 
Böylelikle gündemde kalmış, hep siyasetin dilinde olmuştu bize hayal gibi görülen Boğaz Köprüsü..
Sonra, hayat buldu.. temeli atıldı.. 1915 Çanakkale Köprüsü olarak, her gün metre metre yükselişe geçti dünya devi.
 
 Şimdi yine söyleyeceğim, ‘Hoş geliyorsun Reis…’
 
Her ne kadar, bir takım düşüncelere göre gereksiz görülse de  bu köprü, Şehitler coğrafyası Çanakkale’nin, Gelibolu yarımadası’ ndaki bir şirin köyün yaşayanı olarak, kesinlikle gerekli diyenlerdenim bendeniz..
 
Gerekli çünkü, hava vuuuv dedi mi, sis, fırtına oldu mu, hele bir de tipi yaşandı mı, seferler durur, boğaz geçilmez olur yarımada’ lılara.. Hastası olan da yandı…
 
Bir canın, vaktinde hastaneye ulaşmasına, bir kez olsun faydası olsa da köprü, daha ne ister ki bir insan..
 
Neyse, bu konu yarımada’ lılar için özel bir konu.. Ben gibi düşünenler çok coğrafyamızda..
 
Detaylardan söz edeyim kısaca.. Sayın Cumhurbaşkanı’nın, 972 gün sonra, yani yarın; 13 Kasım 2021Cumartesi günü yapacağı Çanakkale ziyaretine ilişkin detaylardan.
Bu konuya ilişkin en doyurucu bilgileri, AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan sundu dün.
 
İktidar kurmayı sayın vekil; “CUMHURBAŞKANIMIZ İLÇELERİMİZDE TAMAMLANAN 33 YATIRIMIN AÇILIŞI İÇİN ÇANAKKALE’DE” diyordu özetle..
 
Sonra da ziyaret programının detaylarından söz ediyordu,
 
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dizi programlara katılmak üzere 13 Kasım 2021’de Çanakkale’ye geleceğini dile getirir iken;
 
“Cumhurbaşkanımız Erdoğan, yoğun programına rağmen her fırsatta Şehitler Diyarı şehrimize teşrif ediyor.
 
Şehrimize yönelik proje ve yatırımların hayata geçirilmesindeki yaklaşımına, özel hassasiyetine yakinen şahit oluyoruz.
 
Çanakkale’mizde tarihi bir gün yaşanacak.
 
TOPLAMDA, 773 MİLYON…
 
Sayın Cumhurbaşkanımız 13 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 14.30’da Biga Meydanında 150 yataklı Çan Devlet Hastanesi, Yenice Doğal Gaz, 1002 yataklı Çanakkale Onsekiz Mart KYK Kız Öğrenci Yurdu başta olmak üzere tüm ilçelerimizde toplamda 773 milyon TL proje bedeline sahip 33 yatırımın Toplu Açılış Töreni’nde hemşehrilerimizle buluşacaklar.
 
Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’yla birlikte tüm hemşehrilerimizi Toplu Açılış Törenimize davet ediyoruz.” çağrısında bulunuyordu.
 
1915’ DE, SON CİVATA…
 
İktidar kurmayı sayın Turan, ayrıca; “Cumhurbaşkanımız, 1915 Çanakkale Köprüsü Son Cıvata Sıkma Töreni’nde ve Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlığıyla savaşın seyrini değiştirmiş unutulmaz kahramanlarımızdan olan Ezineli Yahya Çavuş’un hayatını anlatan, Ezine Belediyemizin ana sponsorluğunda çekilen Ezineli Yahya Çavuş Belgesel Filminin Troya Müzesi’ndeki galasında olacaklar.” bilgisini de veriyordu Çanakkale kamuoyuna.