Laf aramızda, ‘satır arası…’

Laf aramızda, ‘satır arası…’
AK Parti il Başkanı Naim Makas, Boğaz Medya’ya konuk olmuş, canlı yayında A’dan, Z’ ye sorulara yanıtlar sunmuştu.
Gazeteniz VİTAMİN’ in de çatısı altında soluk bulduğu Boğaz Medya Grubuna bağlı, ‘İşte Çanakkale Gazetesi’ Muhabiri Ogün İnal’ ın konuğu olmuştu AK Parti kurmayı.
Kendisine yönelen sorular oldukça çoktu.. Satır arası sözleri hayli çarpıcı olan Genç siyasetçi Makas’ ın;
“PANDEMİ SÜRECİNDE UZAKTAN EĞİTİM YAPILDI, AKADEMİK YIL BAŞLIYOR VE BARINMA SORUNU”başlığı altında yönelen soruya yanıtından, geçen hafta haberleştirilen açıklamalarında yer vermemiştim.. Konu uzun, ayrıca değerlendirmesi gerekir diye düşünmüştüm.
Sıra, bu hafta, işte o önemli konuya geldi.. Malum, binlerce öğrenci şehrimizde.. Ve onlardın, barınma sorunları elbette ki, Türkiye genelinde olduğu gibi, şehrimizde de var. Yurtlar çok olsa da, barınması gereken Üniversiteli genç de çok.
İktidar parti il başkanı Makas, bu konuda; “Pandemi sürecinde 81 vilayetteki öğrenciler düzenleri bozdular.
İki yıl ev kirası ve yurt vermemek için düzenlerini bozdular ve evlerine döndüler.
Aradan iki yıl geçti, 47 bin öğrenci yeniden kente geldi ve sadece birinci sınıflar değil, dört döneme ait öğrenciler düzen kurma çabasına girdi. 
Dolayısı ile bir yığılma oluştu. Pandemi’ den önce bir konaklama sorunu yoktu.   Bir anda 40 bin kişi barınacak yer arıyor, tabi ki yığılma oldu.” Diyerek, durumu özetliyordu aslında.
Ve, ekonomiyi de canlandıran bir başka konu… ‘YATIRIMLAR?’
Buna ilişkin de sözleri çarpıcı idi Makas’ ın.. Soru ‘Yatırımlar?’ olunca, dekleri tam da şöyle geldi;
“Yaz boyunca milletvekillerimizle birlikte sağlık, eğitim ve spor gibi alanlarda temel atma ve açılış törenleri gerçekleştirdik.
Toplam 6 ilçede, sağlıkta, 16 bin metrekarelik, 105 milyonluk yatırımlar yaptık, açılışları yapıldı.
Gençlik ve spor alanında, 162 milyonluk bütçe ile yatırım yaptık. 
Eğitim alanında 24 derslikli iki okul ve pansiyon var.
Devam eden 11 okul var, 200 kişilik pansiyon var.
Projeye alınan da deprem yönetmeliğine göre yenilenen 34 okul var.
Türkiye’de tek olan Gazi Evi açılışımızı da yaptık…”
Gazi Evi, hakikaten bir veli nimet.. Gaziler, haklarının ödenmesi zor olan kıymetlilerimiz malum.. Çanakkale, Şehitler diyarı olduğu kadar, Vatan savunmasında gazi olmuşların da coğrafyası.
Son derece yakıştı yani, böyle bir tesis şehrimize.. Bu benim, şahsi düşüncem..
Sayın Makas’a, İnal’ ın yönelttiği bir başka soru da; “ÇANAKKALE’ DE KENTSEL DÖNÜŞÜM..?” ifadesi ile geliyordu.
Deprem coğrafyasındayız,  bu konu elbette ki çok önemli.. Ve iktidar kurmayanın dedikleri.. Sayın Makas şöyle diyordu bu konuda;
“Kentin son 25 yılını yöneten bir yerel yönetim var. Türkiye’de bazı önlemler yaşandıktan sonra alınıyor kabul ediyorum ama ben hiçbir önlem göremiyorum..!”
Doğru tespit, lakin: Merkezi iktidar da bu konuya el atmalıydı, hem de acill.. Yanlış mıyım..!!!
Riski yüksek binalara manzaralı bir sitede oturuyorum bendeniz.. Her sabah ve akşam, o binalar güzümün önünde.. İçimden geçenler öyle düşündürüyor ki, üstelik hep.. ALLAH KORUSUN duasındayım işte hep o onlarda.
Sayın il başkanı Makas, şöyle diyordu bu konuya ilişkin, tam olarak..
“Sosyal konutlar öyle bekliyor. Sayın Başkan görmek ister ise birlikte de gezebiliriz, çok güzel kentsel dönüşüm projeleri var. 
2 katlı binayı yıkıp dört katlı bina yapmak şehrin geleceğine atılmış kazıktır.
Burada yerel yönetim sorumluluk almalıdır. Sokaklar genişletilmeli,  yapıların katları artırılabilir ama ada bazında çalışma yoksa kentsel dönüşüm olmaz.
Çanakkale güvenli değil, yerel yönetim sorumluluk almalı. Sosyal Konutlar projesinde belediye sınıfta kaldı. İnşallah bir an önce çözer de o vatandaşlar can güvenliğinden endişe etmeden güne başlarlar. Çanakkale Belediyesini göreve davet ediyorum.”
Biraz da siyaset.. ‘47. Dakika…’
Sohbet uzundu, süre geldiğinde o dakikaya, AK Parti il Başkanı, bir mevkiidaşına verdi veriştirdi. İşte geçen haftadan o sözler, tam da 47. dakika da gelmişti.
AK Parti il Başkanı Makas, CHP il Başkanı için; “ Sayın Ural,  belediye meclis üyeleri istifa etti, il genel meclis üyeleri istifa etti, Lâpseki İlçe Başkanını görevden aldı, hiçbir açıklama yapmadı, 
Sayın Ural bizimle ilgileneceğine kendi işine baksın. Başı öne eğik gezmekten bahsediyor.
Bunları yapan biri nasıl başı dik geziyor. Yönetilemeyen CHP dediğimizde alınıyor. Alınmasın, işine baksın biz nerede gezeceğimizi ona soracak değiliz…” diye sesini yükseltiyordu. 
Ve, geleceğin güvencesi olanlar için yönelen soru; “GENÇLERE SİYASETİ ÖNERİYOR  MUSUNUZ..?”
Makas’ ın yanıtı; “Derdi olan genç kardeşimiz için bir mecra öneririm. Bu parti de olabilir, dernek de olabilir.
Siyasi mecra da bunlardan biri. Genç kardeşlerimize siyaseti tabi ki öneriyorum. Onların genç fikirleri ile sağlayacakları katkıyı çok kıymetli buluyorum.
Siyaset iletişim demek iletişim enerji demek.  Enerjiyi gençlerden alıyoruz.”
Bu arada, CHP il Başkanı Ural’ ı yine hedef alıph satır arası bir lafı geliyordu Makas’ ın.. Diyordu ki;
“Sayın Ural’ı yorgun görüyorum….”
Geçen haftadan, satır arası notlar böyle idi vesselam.. bakalım, yeni hafta da, bu notlar üzerine söz söyleyen çıkacak mı..!
SİYASETTE HEDEFİNİZ VAR MI?
Benim gelecekten tek beklentim  dünyanın en güçlü liderine sahip partimize ve dünyanın en güçlü teşkilatına sahip partimize hizmet etmek. Bunun yeri yurdu makamı olmaz . Biz genciz, şu an  görevimizi yapıyoruz. Biz üç yıllığına seçildik. Genel Merkez bizim için ne takdir ederse, o strateji ile yürürüz.  Biz derdimizi anlatıyoruz. Gelecek beklentisine ihtiyacımız yok. Genç nüfusun partimize teveccühünden sonra yolumuz açık. Geleceğe umutla  bakıyoruz.