Harçsız ruhsat hakkından, arttırılan maaşa.. Yetkiden, etkiye.. Muhtar deyip geçmemek gerek..

Harçsız ruhsat hakkından, arttırılan maaşa.. Yetkiden, etkiye.. Muhtar deyip geçmemek gerek..
Adına diziler bile yapılmış bir makam.. Mahalle, Köy, ondan sorulur..
Siyasetçide, siyaset kurumu da önemsiyor makamı..
Son olarak da, CHP bir açılımda.. Vaatler geldi CHP’ den.
Muhtar açılımı sanki düşünülen.. Öyle ya, sayın Cumhurbaşkanı Külliye’nin kapılarını açıp uzun uzun dinledi sorunlarını.. CHP neden dinlemesin ve de düşünmesin..
Muhtarlar gününde, CHP’ li Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan güne özel projeden söz etmiş.. Hedeflenen, daha doğrusu dile gelen vaatlerden.  Muhtarlara yardımcısı personelden..
Biz gazetecilerin de aslında yardımcı personele ihtiyacı oluyor zaman zaman..  Misal, dün Dünya gazeteciler günü imiş benim haberim yok.. Olsa idi yardımcı personelim, uyarır, hatırlatırdı beni..
Amma çok günümüz varmış bizim meğer.. belki de, Gazetecileri, siyasetçiler bu nedenle öteliyor zaman zaman..
“Sizin gününüz çok”  , “Hep sizi mi düşüneceğiz..” der gibi..
Bu kadar fazla güne ne hacet aslında.. Gazetecilik kurumunun önemini dünya biliyor, gün üstüne gün getiriyor anlaşılan..
Muhtarlar günü önemli elbet.. Önemli olunca gün, edilen sözlerinde önemi ayrı oluyor.. Muhtarları düşünülerek projelendirilenler de..
Sanmayın ki, Muhtarlar için olmasına dikkat çekilen yardımcı personeli kıskandım,. Vallahi yok öyle bir şey..  
Fakat,  Muhtarlık kurumunu daha da güçlendirmek adına dile gelen teklifi kıskanmadım değil.. Gazeteciler için de benzeri paylar çıkmış olsa, Muhalefet partiler sanırım daş üstünde daş bırakmazlardı..
İktidar, gazeteci ile iyi geçinmek için, fonluyor bile derlerdi.
Sayın vekil Ceylan; “MUHTARLARA YARDIMCI PERSONEL, EMLAK VERGİSİNDEN PAY” başlığı açıyordu Muhtarların özel gününde, vaatlerde bulunuyordu...
Basın kuruluşlarına, sayın vekilin muhtarlar için vaatleri, hazırlanan bir yazılı metin ile geliyordu.
E-posta adresime düşen, konuya ilişkin bilgi notunda, şu ifadeler geçiyordu:
 -CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Muhtarlar Günü nedeniyle Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, muhtarların belediyeler ve vatandaşlar arasında köprü, vatandaşın devletle ilk kontağı olduklarını vurgularken, CHP’nin muhtarlara ilişkin vaatlerini sıraladı.
Bahsettiğim metinde, tam olarak bu cümle yer buluyordu.
Dahası da vardı aslında, vaatlere ilişkin denilenlerin..
Tırnak açayım, öyle dikkat çekeyim sayın vekilin dediklerine.
“Özgür Ceylan, iktidarları döneminde nüfusu belli bir sayının üstün de olan muhtarlara yardımcı personel tahsis edeceklerini ve emlak vergisinden muhtarlara pay vereceklerini söyledi.” denilen kısma, ayrı bir dikkat kesildim..
Vaat tamam da, dile gelen içindeki ayrıntı.. “İktidar olduğumuzda..”
Kısacası, “Muhtar bizi iktidar yap, iktidar olmamızda yardımcı ol, gerisi bizde..” der gibi..
Neyse, siyaset bu.. Denilecek elbet benzeri sözler vaatler.. Çeyrek asırlık oldum, ne sözler işittim yıllardır meslek gereği bulunduğum seçim meydanlarında.
E-posta adresime ulaşan basın metninin devamı için de tırnak açayım, karışmasın konu.
Sayın vekilin sözlerini, haber metni şeklinde, bize sunulan şekli ile tırnak içinde sunayım;
“CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada partisinin muhtarlara yönelik vaatlerini sıraladı.
Özgür Ceylan, mahalle ve köyleri en iyi bilen kişinin muhtarlar olduğunu belirterek, “İşte bu nedenledir ki sosyal yardımların, yerine eksiksiz ulaşması için mutlaka muhtarlarla koordineli çalışma yapılması gerekir” diye konuştu. “ anlatımı geçiyordu.
Bitmiyordu elbet, dile gelenler, dile getirilen vaatler..
Dahası, şöyle bir anlatım ile bize ulaşıyordu. O bölümü de tırak içinde sunayım;
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin muhtarlık kurumunun görev ve yetkilerinin genişletilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesini önemsediğini belirtirken, ‘İktidarımızda muhtarların, seçimlerinde fotoğraflı birleşik oy pusulası kullanımı için yasal düzenlemeyi ve görev yaptıkları bölgedeki kararlara katılmalarını sağlayacak düzenlemeleri yapacağız’ dedi.
Siyasi partiler kanunu, seçim düzenlemesi vesaire gündemde malum.. Hani en başta geçen, seçim barajı..   Muhtarlık seçimine ilişkin bir düzenleme de meğer düşünülenmiş muhalefetçe.
Kedimce yorumları bir kenara bırakıp döneyim sayın vekilden gelen basın bilgi metnine.
Dedim ya, az öncede haber dilinde gelen açıklama metni diye..
İşte o metnin kalan kısmı, tam olarak şöyle idi.. O bölümü de tırnak içinde aktarayım;
 
“Özgür Ceylan CHP’nin muhtarlara yönelik vaatlerini de sıralarken, belli nüfusu aşan bölgelerde muhtarlara yardımcı personel olanağı sağlanacağını ve ödenekleri kısıtlı olan mahallelerde, toplanan emlak vergilerinden belirli bir payı muhtarlara aktaracaklarını açıkladı.”
 Dikkatimi çeken, vaat belirli kesimdeki görevli muhtarları kapsıyor.. Ya diğerleri..?
Neyse, ben yorum yapmayayım.. 
Açıklama metninin kalan kısmına, son bsölümüne döneyim.. Tam da şöyle deniliyordu, unutmadan tırnak içinde;
“Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulmasını sağlayacaklarını ifade eden Özgür Ceylan, “Muhtarlara yasal izin kullanma hakkını getireceğiz diyor, tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü kutluyoruz” diye sözlerine son verdi.”
Hayırlısı olsun, hizmet hizmettir.. Vaatlerin yerine gelmesi için CHP’ nin iktidar olması şartı yok elbet.. İktidar parti de, bu vaatler içinde sıralananları, neden yerine getirmesin ki…!