Dayak kelimesini görüp de hemen peşin hükümlü olmayın !..

Dayak kelimesini görüp de hemen peşin hükümlü olmayın !..
Aklınıza şiddetli- hiddet gelmesin, bu hiddetsiz şiddet !.. Yalnız geleneksel dayak yönteminde halkça benimsenmiş, tuhaf da olsa sevgi var, bunda huzur var, bunda rahmetli babamım söylemiyle “vurunca ateşi dökme” var, dökülen ateşten sonra CİNSEL ve ZİHİNSEL rahatlama var…
Geçmişteki dayaklı tedavi yönetimini bilmeyenler, gelecekteki güncel ve bilimsel, dayaklı olmayan tedavi yönetimini oluşturamazlar…
COVİD-19 için her türlü tedavi uygulandı, COVİD efendi laf dinlemiyor…  Tek tedavisi kaldı, ayağının altına vurarak tedavi etmek gerek…!?  Ayak altına atılan dayakla kendine gelecek olan COVİD-21, kendine gelince de dayak atma yöntemiyle AŞI olmayanlara, maske-mesafe  tanımayanlara  takar  da PANDEMİYE bir başlarsa,  millet kaçacak yer arar-durur…
Bu dayak yönetimi nerden çıktı, diye soru soruyorsunuz, galiba…!  Bu ne demek, nerden aklınıza geldi, derseniz, aşağıdaki MYNET ve TRT 1 haberlerinden…!
Bu yöntemi Türk ve Avrupa bilim adamları uygulayamaz… Peki, kim uygular,  gayet basit bilimi ASKIYA almış,  ithal  malı  dayak atmayı bilen, kendisi MOLLA olan adam uygular !?..
Bu adam,  ülkemizde var, buna pasaportlu giriş verilmiş,  sonrada İstanbul-Başakşehir’de muayene-iş yeri ruhsatı alınmış… Helâl olsun, Belediye yöneticilerine…!?!?
İşte ÖZET haber …
“Suudi Arabistan'dan gelip ofis açtı! İstanbul'da “DAYAKLI TEDAVİ” kuyruğu
 
  Birçok ülkede kendisini “ŞİFACI” olarak tanıtıp bazı hastaların ayaklarının altına sopayla vurarak tedavi etmeye çalıştığı öne sürülen Iraklı Molla Ali Kalak, Türkiye'ye gelerek ofis açtı. Kalak, Başakşehir'de açtığı ofiste 'kendi yöntemlerini uygulamaya devam edince, şikayetler yağdı.

Kendisini 'şifacı' olarak tanıtan, 12 Şubat 2020 tarihinde Suudi Arabistan'da tutuklanan ve ardından serbest bırakılan "Molla Ali Kürdistani" olarak bilinen Iraklı Molla Ali Kalak Türkiye'ye geldi.  Başakşehir'de ofis açtı. Sosyal medya üzerinden yaptığı tanıtım üzerine yüzlerce kişi tedavi olma umuduyla ofise geldi. Ofise otizmli çocuklarını getiren aileler, Molla Ali Kürdistani'nin sözde tedavi yöntemlerini görünce şikayetçi oldu.
 
"40 SANTİMLİK SOPAYLA ÇOCUĞUN AYAKLARININ ALTINA VURMAYA BAŞLADI"
Başakşehir'deki ofisine giden Mustafa Kaplan, "Otizmli bir çocuğum var. Molla Ali Kurdistani'ni isimli şahsın, Türkiye'ye geldiğini ve Başakşehir'de hastalara şifa dağıttığını duyduk. Başakşehir'de bulunan ofislerine girdiğim zaman sözde hocanın çocukların başını tutarak bir şeyler okuduğunu gördüm. Hoca ardından çocuğu başka odaya alıp, elinde bulunan 40 santimlik sopayla çocuğun ayaklarının altına vurmaya başladı. İşlem sonrası hoca aileye bu işlemin 1 sene süreceğini, her iki ayda bir kontrole gelinmesi gerektiğini söyledi. Sözde hoca bu şekilde şifa verdiğini iddia ediyor ve bu işlemi de 200 lira karşılığında yapıyor" dedi.
"BİRÇOK KİŞİ BU ADAMA İNANIYOR"
Bu şekilde umut tacirleriyle sürekli karşı karşıya kaldıklarını söyleyen otizmli bir çocuk annesi Filiz Doğru ise "Şu anki umut tacirimiz yurt dışından gelen Molla Ali Kurdistani, isimli bir kişi. Bu kişi, kendi ülkesinde kovulup Suudi Arabistan'da tutuklanıp, Özbekistan'da bu işi devam ettirmiş bir kişi. Bu kişiyi sosyal medyada takip eden çok kişi var ve birçok kişi bu adama inanıyor" ifadelerini kullandı.
"ÇOCUĞUN AYAKLARININ ALTINA SOPAYLA VURDUĞUNU GÖRDÜM"
Doğru, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Çocuğumu muayene ettirme istiyorum diye bu adamın yanına gittim. Benden 200 lira istedi.
 
"Ne İlacı Veriyor Bilmiyorum, Ama Bayram Şekeri Gibi"
Molla Ali Kürdistani'den ilaç almaya geldiğini söyleyen bir kişi "Kürdistani'ye geldik. Çocuğum duymuyordu, çocuğumu getirmiştim. Hatta Irak'taydı, Irak'a gidecektik ama pandemi nedeniyle gidemedik. Çocuğumu tedavi etti, 2 ay sonra da bize randevu verdi. Tedavide önce dua okudu sonra kulaklarını çekti, sopayla sırtına vurdu. İlaç yazmıştı onu almaya geldim ama burada yok. Benim önümdekiler ilaç için bin 400 lira para verdi. Verdiği ilaç ne bilmiyorum ama bayram şekeri gibi bir şey verdi" diye konuştu. “
https://www.mynet.com/suudi-arabistan-dan-gelip-ofis-acti-istanbul-da-dayakli-tedavi-kuyrugu-110106837655  (Kaynak: DHA)
Türkiye’yi saran bir yabancı akını var, yerliye iş yok, YABANDAN gelene iş çok… İnsanımız yabancıyı sever, över… Bu insanımızda hiç mi akıl, hiç mi anlayış, hiç mi gözlem yok ?!.. Yoksa, yeni yapılan NOKA konmayı alışkanlık haline getiren ZEKÂSIZ aptallık belgeli kişiler mi ÇOK !?..
TIP ilmini kaybedip, geleneksel DAYAKLI - AYAKLI yönetim daha mı BİLİMSEL ?!... Yurt dışında RUSYA ile ASYA ülkelerinde alternatif  TIP diye bir çalışma var, ama yöntemler yöresel, yapanlar GEL-GİTLİSEL…
COVİD  -19  diye PANDEMİ tüccarlığı yapan, devamlı KILIK değiştiren DELTALI-YALTALI COVİD damada  da MOLLALI bir dayakçı mı gerek ?!..
ŞİFAYI veren Allah’a aracı olarak TIPÇI DOKTOR gerekirken, neden bıyıksız- gür SAKALLI molla gerek ?!..
Dayak geleneksel, molla İSLÂMSAL olunca ŞİFA tez mi gelecek ?..  Ne hazindir ki, ülkede KUMAŞ bu olunca, bundan çıkan PANTOLON da bu olur…!
Bu memleketin sorunu CEHALET ve İHANET olunca, hadi EĞİTİME devam et !?!..
Dayağa, AYAK diyerek, sıraya girenlere ZEKÂ diyor; bu tip ŞİFACILARA da ruhsat verip BAŞAK güzelliğini başka kelimelerle şehir haline sokanlar da selâm yerine KELÂM gönderiyoruz…
DAYAK yöntemini,  İBN-İ SİNA’LI bilime ve SEVGİYE çevirenlere,  ŞİFA dilekli  SELÂM olsun !...
Çanakkale-Geyikli beldesinden SEVGİLER…

                                                                                 07.08.2021
                                                                     Dr. Hayrettin Parlakyıldız
                                                                            Kıbrıs İLİM Üniversitesi
                                                                            hparlakyildiz@mynet.com