YANİ; ‘NOKTA…!!!!’ “EN İYİ SİYASET, DÜRÜSTLÜKTÜR…!”

Mesaisini bir hedef için yapanlarız sonuçta… Çoğumuz…!
Bazı isimler var ki, mesaide sınır tanımadıkları gibi, gece gündüz de fark etmiyor belirlenen hedef uğrunda..  Çanakkale ve haliyle Türkiye ise mesele, mesaide sınır yok yani..
Bir de pek anlamlı bir sözün altına imza atmak var.. Şöyle ki; “Şuraya, Memleketini özleyen ve herkese selam gönderen bir Başkan çizelim…” deyip, gülümsemek objektife.. Yer Çanakkale, manzara da eşsiz güzellikteki Çanakkale..
19 yıllık AK Parti iktidarlarında, son Başbakan Binali Yıldırım’ ın da yanında idi bahsettiğim isim, öncesindeki Başbakanların da, Reis’ inde…
Çanakkale üzerine hayallerini, satır arası sözlerinde birden fazla kez gördüğüm isim AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan..
Ezine OSB için, öyle değerli görüyor ki yatırımların tümünü, anlatmaya yetecek söz dahi bulamıyorum desem, sanırım abartmış olmam.
Sayın vekil, Çanakkale’nin her yıl değil, hemen her gün gelişim çıtasını daha da yükseltme derdinde uğraşa dursun, bazı şeyler görülmüyor neden ise..
Belki de, anlatma konusunda bir sıkıntı var, ne bileyim..!!!
Çanakkale denince,  akan sular durur bizler için.. Sular bu aralar sıkıntılı. Öyle gönül rahatlığı ile açamıyoruz muslukları.. Tasarruf şart..
Ne de olsa, Türkiye’ yi tehdit eden kuraklığı görebiliyoruz şehrimizin tek içme suyu kaynağı Atikhisar’ a da bakınca…
Çanakkale meseleleri ile yoğrulan bir hayatın aktörü olan sayın vekil Turan, umarım alternatif bir su kaynağı konusunda da, bir çalışma yürütmektedir.. İşittiğim şu, görüşmeleri başlatmış kendisi.. Haydi hayırlısı..
Şehir büyük olunca, meseleleri de büyük olur.. Biz kutu gibi bir şehiriz lakin, ismimiz Dünya kadar büyük.. Çanakkale denince, aklına Gelibolu gelmeyen mi var..!
Ya da, Troya, ya da Assos, ya da Behramkale..!
Hele hele, Oksijen deposu Kazdağları.. Sayayım mı daha.. Parion’ mu diyeyim, Lapsekos’ mu..!!!
Adaları dile getirmesem elbette olmaz.. Gökçeada, Bozcaada.. Ve dahası, Tarih yazılan, Destanın mekanı, Türkiye Cumhuriyeti’ni önsüzü, Şehitler diyarı, yarımada..
Sorumluluğu öyle büyük değerler var ki her santimetrekaresi tarif etmesi çok güç değerdeki toprağında.. Çanakkale, birilerine aynı zamanda son sözün edildiği, “GEÇİLMEZ…” BİR ŞEHİR..!
Düşmana,  Geçilmezliğin Şehri Çanakkale.. Dosta ise her daim geçilsin diye, dünyanın en büyük köprüsünün kurulduğu yer aynı zamanda.
Bu kutlu coğrafyaya, hizmet ve yatırımda tarih yazanlar bir yanda, bir yanda da umursamazlar var ki, ne desek boş..
Çanakkale derdiyle, gözlenenlere odaklandığımız günlerde, Manipülasyon yapmakla suçlayanlar olsa da, o sözün bir kısmında geçen, argo kaçacak lakin,  ‘mani’ derdimiz, Allahtan gelen dertlere karşı koyabilmek adına, bazı zamanlar da zorunlu oldu. Başka da zamanlar da öyle bir derdimiz çok şükür olmadı.. Allah ne verdi ise..
Düşünüp, tahmin edip, geçmişten örnekler ile güncelleyip bu günü, yazıp çizip, bazı çevrelere de açık hedef olup, Çanakkale derdindeyiz çok şükür.. Çanakkale ise mesele, gerisi teferruatçılardanım. Bu noktada, örnek  isim verebileceğim de var elbet.. Sayın vekil Turan gibi..
Bu aralar, Çanakkale derdindeki bazı büyüklere, “Sen Çanakkale’ nin Şerifi mi sin..!” şeklinde çıkışmaya çalışanlar da olsa, inadına Çanakkale’nin kıymetlerini korumak adına mücadeledeyiz vesselam.
Ha bu arada; Şeriflik ettiğini basa basa söyledi. Hey Maşallah..Bahsettiğim ya az yukarıda, “Sen Çanakkale’ nin Şerifi mi sin..!” şeklinde çıkışmaya çalışanların varlığından..
Destanın, Zaferin, Kahramanlığın, Türkiye Cumhuriyeti’nin Ön sözünün yazıldığı Çanakkale’de,  geleceğe temiz bir çevre, geleceğe muhteşem bir orman, tertemiz Mavi Vatan kalsın uğraşında olan Çanakkale Kent Şurası Derneği başta, Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu gibi, birçok STK’ da varlık gösteren isme,  sayın Bünyamin Nami Tonka’ ya, sözüm ona atarlanacak ya birileri.. Tak diye aldılar pek okkalı bir cevabı..      
Çanakkale meseleleri ile dertlenip, ne vakit meseleler üzerine zihnimden geçenleri yazıya dökmeye kalksam, ÇANAKKALE ağır basıyor, ne diyeceğimi de şaşırıyorum, ÇANAKKALE’ yi incitmemek adına, adeta zihnim duruyor san ki..
Hadi uzatmayayım.. Kısa keseyim.. Bizim meselemiz ÇANAKKALE…
Markaları daha güçlenecek bir ÇANAKKALE yani derdimiz..
Özelleştirmenin, ‘Ö’ sünün dahi, onun için hatıra getirilmemesi gereken,  sektördeki büyüklüğü tartışmasız markanın da yanında olacağız evelallah..