En azından, gelenler içinde hasta vatandaşımız yok.

En azından, gelenler içinde hasta vatandaşımız yok. Allah korumuş. Bence, aslında damak tadımızda yılan, çıyan, yarasa olmayışı, yani bu tür canlıları yemememizin de payı büyük..
Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntü vardı, Çin’ li çiğ çiğ yiyordu fareyi.. Olacağı bu. Bu kadar pis boğazlığın sonu hastalık elbet..
Geleyim güzel haber diye bahsettiğime.  Bakan Koca: "Çin'den gelen vatandaşlarımızın hiçbiri hasta değil" demiş.
Başkent gündeminin öne çıkan başlığıydı bu dün.. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ nın çıklamalarını, abonesi olduğumuz İHA’ nın bizlere servis ettiği bültende gördüm. O nedenle de aktarayım istedim. Hepimiz endişeliyiz, Corona konusunda.  ‘Bize de gelir se.!’  demeyenimiz yok malum..
Syın bakan bence haftanın en güzel haberini paylaştı.  "Aileleriyle birlikte 32 Türk vatandaşı, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan ve 1 Arnavutluk vatandaşı olmak üzere 42 yolcumuz hem Çinli yetkililer, hem de oraya gönderilen sağlık ekibi tarafından kontrol edildi.
Uçağın mürettebatı, teknik ekibi, sağlık personeli ve yolcular dahil olmak üzere toplam 62 kişi 17 ambulansımız ile hızlıca kendileri için hazırlanan hastaneye nakledilecek. Başka hasta bulunmayan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanemizde 14 gün tek kişilik odalarda gözlem altında tutulacaklar" bilgilerini dile getirir iken.
Sayın bakanın,  "Bugün itibariyle dünya genelinde 26 ülkede toplam 11 bin 791 korona virüs vakası görüldü. Bu sayının yüzde 99'u Çin'de.
Dün virüs ilk kez İspanya ve İsveç'te görülmüş oldu. Yine tamamı Çin'de olmak üzere 259 kişi hayatını kaybederken, 243 vaka da tedavi edilerek taburcu edildi" şeklindeki çarpıcçı bilgileri de aktarıyordu Türkiye kamuoyuna.
Benim, en çok takıldığım, Domuz gribi, H1 N 1 vakalarında faydalı antibiyotiğin halen Çanakkale’de var olup olmadığı. Bir türlü yanıt bulamadım. Bu ilaç bizde var mı, yok mu..?
Vaka olmadığı için, belki de pek üstüne düşülmüyor lakin, ya olur ise ne olacak..? Yani greçek bir domuz gribi vakası yaşanır ise, ne halt edeceğiz..
Bir meslektaşım anlattı dün. Eşi ile Acil’ e gitmişler önceki haftalarda. Eşi, durumunu özetlemiş. İlgilinin verdiği yanıt pek dikkat çekici olmuş vesselam..
Şikayetleri dinledikten sonra, “ Halk arasında bu duruma nazar denir. Endişelenme..” demiş ve eklemiş,  doğadan gıda takviyeli türleri sıralayıp..
Benim tepkime gelince. Dedim ki meslektaşıma; “Nazar duası mı yazıldı reçeteye..?”
O’ da pek güldü. “Yok yok.. Şeeff..”  der iken..
Ben en etkili ağızdan gelen sözlere döneyim iyisi mi.. Sayın Sağlık Bakanı Koca’ nın, Korona’ ya ilişkin paylaştıklarına.
Bilindiği üzere ‘Koca Yusuf’ harekatı yapıldı, Çin’ de yaşayan Türk ve soydaşlarımızın ülkeden tahliyesi için. Bir Askeri uçağımız, ambulans şekle dönüştürüldü ve gitti aldı geldi insanlarımızı Çin’den.
 Sayın Bakan; "Çin'den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrol önlemlerimiz devrede. Türk Hava Yolları, uçuşlarını durdurma kararı almıştı. Çin'den son uçuşlarını tamamlamış oldu.
 Şu ana kadar toplamda 13 bin yolcu tarandı ve herhangi şüpheli bir yolcuya rastlanmadı" dedi önce, ardından da son duruma ilişkin ifadelerini kullandı.
Nasıl mı, aynen şöyle; "Bugüne kadar farklı illerden bildirilen toplam 88 şüpheli kişiden numune alınarak Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda analiz edildi. Şu ana kadar Türkiye'de kesin olarak yeni korona virüs tanısı alan hastamız olmadı"
Detaylıca bilgileri Başkentli Meslektaşım Abdullah Sarica’ nın imzasını taşıyan haberde okudum ben de.. Öyle ya, bu günlerde içimiz dışımız ‘Korona’
Her ana haber bülteninde ilk ya da ikinci haber ‘Korona..’
Bu ismi bile tuhaf hastalık için konuşulan çok elbet. Ne var ki  ben  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ nın dedikleri diyeceğim.
Çin'in Wuhan kentinden tahliye edilen 32'si Türk 42 yolcunun sağlık ekipleri tarafından kontrol edildiğini belirtiyordu önce, sonra da detaylar aktarıyordu.
"Çin'den gelen vatandaşlarımızın hiçbiri hasta değil" ifadesini net şekilde ediyordu sayın Bakan.
Güzel haber vallahi. Vallahi güzel haber…
 Sonrası sözlerinden, tam şekliyle bahsedeyim şimdi.  Sağlık Bakanı Koca, Sağlık Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında korona virüs konusundaki güncel gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunurken,
Bugün itibariyle dünya genelinde 26 ülkede toplam 11 bin 791 korona virüs vakasının görüldüğünü bildiriyor ve şöyle diyordu;  "Bu sayısının yüzde 99'unun Çin'de olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Virüs ilk kez İspanya ve İsveç'te görülmüş oldu. Yine tamamı Çin'de olmak üzere 259 kişi hayatını kaybederken, 243 vaka da tedavi edilerek taburcu edildi. Hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğu kronik hastalığı olan 65 yaş üstü ve bağışıklığı düşük olan kişilerdi. Salgın Hastalıklar Koordinasyon Merkezimizden anlık olarak dünyadaki tüm gelişmeleri takip ediyoruz. Dünya Sağlık Örgütü her hangi bir uyarı bildirmeden ve tedbir alınmasını önermeden ve dünyanın bir çok ülkesi bu virüsü tehdit olarak algılamadan önce hastalığın ilk görüldüğü günden yaklaşık 10 gün sonra biz Türkiye olarak önlemlerimizi adım adım hayata geçirdik. Bu önlemleri oluşturulan Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda hayata geçirdik"
Anlaşılan şu ki, biz ülke olarak hazırlıklıyız.. Neden olmayalım ki ayrıca..! ‘Korona’ da ne bize..?
Haydin hoşça kalın. Fazla uzatmayayım. Pazar tatilini, bu adı bile tuhaf hastalıkla zihninizi meşgul etmenize neden olmayayım.. İyi pazarlar herkese. ‘Korona’ sız günler dileğiyle..
Bu arada; Doktor eşimin bu gün doğum günü. İyi ki doğdun hatun..! Her daim kızım ve bana sağlıklı hayat verdiğin için de ayrıca teşekkür..