Gelibolu Belediyesi’nin çiçeği burnundaki Belediye Başkanı Soyuak adaylık sürecinde söylediğini anımsattı, sözünün arkasında durduğunu şu sözleriyle vurguladı:

 “Hiçbiriniz şimdiye dek bunu söyleyemediniz, ben söylüyorum.

 Benim belediyeme siyasete germeyecek, AK Parti‘de girmeyecek.

 Belediyeme ideoloji girmeyecek.  Benim belediyemde çalışanlar olacak, çalışmayan olmayacak.

 “İDEOLOJİK DAVRANANLARLA, YOLLARI AYIRACAĞIZ”

 Hatır gönül olayı olmayacak.  Yine söylüyorum kimsenin hatırına, gönlüne bakılmaksızın kim iş yapıyorsa kalacak,  yapmayanlar ile yolları ayıracağız.”

 “1 MAYIS İŞÇE BAYRAMI, BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 1 Mayıs’ da meydanda oluşunun nedenini, çok çarpıcı ifadeler ile anlatan Doktor Başkan Soyuak;

  “1 Mayıs olayı benim için çok önemli. Ben işçinin alınterinin ne demek olduğunu biliyorum. Bir insanın emeğinden daha az fiyata çalıştırılmasının da ne demek olduğun iyi biliyorum.

 Daha yeni oldu, 20 bin lira üstü maaşlar. Öncesinde hayli düşüktü. İşçilerin 16 bin tl den çalıştırılıp kiralarını ödeyemediklerini biliyorum.  Ben insanların maaşlarını arttırmayı planlıyorum.1 Mayıs hikayesi bu, meydanda olup olmama değil, haklarını korumak olayı.”

 ----------------------------------------

 SOYUAK’TAN, “DARISI HER BELEDİYE’YE” DEDİRTEN SÖZLER

 “İDEOLOJİK YAKLAŞIM, HATIR GÖNÜL OLMAYACAK”

 -----------------------------------------

 Ak Partili Gelibolu Belediyesi’nin, Mayıs ayı ilk oturumunda, Doktor Başkan Ali Kamil Soyuak, siyaset gündemine damga uçuracak türden sözler etti.

 “Benim Belediyeme siyaset girmeyecek, AK Parti’de girmeyecek” diyerek,  31 Mart seçimleri öncesi, Belediye Başkan adaylığı sürecinde, propaganda çalışmalarında meydanlarda ettiği sözlerin arkasında durduğunu adeta gösterdi.

 AK Partili Gelibolu Belediye Başkanı Soyuak, geçtiğimiz Cuma günü ilk oturumu gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında, gündem dışı başlık olarak dile gelen, 1 Mayıs söylemlerine yönelik;

 “1 Mayıs olayı benim için çok önemli. Ben işçinin alınterinin ne demek olduğunu biliyorum. Bir insanın emeğinden daha az fiyata çalıştırılmasının da ne demek olduğun iyi biliyorum.” dedi. Ardından da şu ifadeleri kullandı;

 “Daha yeni oldu, 20 bin lira üstü maaşlar. İşçilerin 16 bin tl den çalıştırılıp, kiralarını ödeyemediklerini biliyorum.

 Ben insanların maaşlarını arttırmayı planlıyorum.1 Mayıs hikayesi bu, meydanda olup olmama değil, haklarını korumak olayı.”

 HEM BELEDİYE ÇALIŞANLARINA,  HEM DE SİYASETE SESLENDİ

 Belediye Başkan adaylığı döneminde, herkesin içinde dediklerini, Meclis salonunda bir kez daha tekrarlayan Doktor Başkan Soyuak;

 “BELEDİYEME SİYASET GİRMEYECEK, AK PARTİ’DE GİRMEYECEK”  çıkışına imza attı.

 Gelibolu’nun AK Partili Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, Meclis üyelerine; “Hiçbiriniz şimdiye dek bunu söyleyemediniz, ben söylüyorum.

 Benim belediyeme siyaset germeyecek, AK Parti de girmeyecek.

 Belediyeme ideoloji girmeyecek.   Benim belediyemde çalışanlar olacak, çalışmayan olmayacak.

 Hatır gönül olayı olmayacak.  Yine söylüyorum kimsenin hatırına, gönlüne bakılmaksızın, kim iş yapıyorsa kalacak,  yapmayanlar ile yolları ayıracağız.”

 AÇIK AÇIK VURGULADI…

 Doktor Başkan, kendi hizmet anlayışından söz etti. Açık acık vurguladı. Şunları söyledi.

 “Benim tek bir derdim var, durum değerlendirmesinin derdindeyim.

 Tek kriterim var, hiç umurumda değil, kendi ideolojimi de sokmayacak kadar cesaret gösterebiliyorsan, aynı ideolojik yapının da orda kalmasını göstermeyecek kadar da akıllı olmak gerek.”

 Cuma Deren