Çanakkale  Kaçakçılıkla mücadele kapsamında operasyonlarını sürdüren  Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılıkla Organize Suçlar Şube Müdürlüğü  ekipleri, Kaçak göçmenler, gümrük kaçağı sigara, parfüm, uyuşturucu ve silah ele geçirdi.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile KOM Şube Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa gerçekleştirdikleri  operasyonlarda önceki akşam durdurulan bir araçta göçmenler yakalandı.  Ekipler tarafından durdurulan araçta yapılan kontrolde  yasa dışı yollarla Çanakkale’ye gelen, buradan da Yunanistan’a geçmek isteyen Afganistan uyruklu 7 şahıs yakalandı.  E.Y. ve  M. T. İsimli  iki organizatör de gözaltına alındı.  Aracın içerisinde ayrıca   5 Can yeleği ile 1.500 Dolara  bulundu. Yapılan incelemelerin ardından dolarların sahte olduğu ortaya çıktı. Göçmenleri sahte dolarlarla kandıracak olan organizatörler hakkında ayrıca Parada Sahtecilik suçundan da tahkikata başlatıldı. Göçmenler ise Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Bir Başka aracı durduran ekipler yine Göçmenlerle karşılaştılar.  Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan araçta  9 Afganistan Uyruklu göçmen yakalandı. Araçta göçmenleri Yunanistan’a taşıyacak lastik bot ile beraber  1 Çocuk Can yeleği,  1 El hava Pompası, 8 Şambrel  11 bin 400 Türk Lirası ele geçirildi.  Araçta bulunan F. E. İsimli şahıs Göçmen Kaçakçılığı suçundan gözaltına alınmış olup çıkarıldığı mahkemede adli makamlarca tutuklanmıştır.  Yabancı uyruklu şahıslar  ise  Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Son yıllarda artan ruhsatsız silah taşıma ve satışlarına yönelik de operasyonlar gerçekleştiren  ekipler Gelibolu İlçesinde İ.C.K’nın evinde  silah buldu.  Gelibolu i narkotik suçlarına yönelik arama kararına istinaden 6 şahıs hakkında ikamet araması yapıln operasyonda  İ.C.K.’ya   ait adreste  1 adet Pietro Baretta ibareli 7×65  tabanca , 1 adet Kanuni Tisaş ibareli 9×19 gri renk tabanca , 1 adet üzerinde herhangi ibareli ve seri numarası bulunmayan tabanca    olmak üzere 3 adet ruhsatsız tabanca ile 99 adet 7×65 fişek ve 19 adet 9×19 fişek ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.  Silah ve Uyuşturucu Maddelere el konulurken  Şahıs adli makamlara sevk edildi.

KOM Ekipleri tarafındna yürütülen operasyonlardan biri de gümrük kaçağı parfüm ve sigaralara yönelik oldu.  KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği görevlileri  tarafından  5607 Sayılı Kanun Maddesi suçundan G.T.’nin evinde arama yapıldı.   Yapılan aramada  135 adet Gümrük Kaçağı parfüme  ele geçirildi.  Başka bir operasyon da  F.S.’nin evine gerçekleştirildi.

KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği görevlileri tarafından Kaçakçılıkla Mücadele kapsamında F.S.’nin ikamet adresinde yapılan aramada 181 adet gümrük kaçağı puro 25adet gümrük kaçağı paket sigara,  105 adet Cinsel içerikli ürün, 80 adet gümrük kaçağı sigara sarma kağıdı,  1 litre gümrük kaçağı alkol ilgili kararlara istinaden tarafımızca el konuldu.  Şahıslara 5607 Sayılı Kanun Maddesi  suçundan adli işlem yapıldıktan sonra , savcılık talimatıyla Şube Müdürlüğümüzden salıverildiler.

Cuma Deren