Vatandaşların söylediği sosyal medya üzerinden yapılan bir anketle de kanıtlandı ve  24 Aralık Pazar günü  Bayramiç  Belediyesi tarafından  düzenlenen  Geleneksel Deve Güreşi Festivali, ülkenin en iyi deve güreşi seçildi.

Bayramiç Belediyesi,  bu yıl muhteşem bir Deve Güreşi Festivaline ev sahipliği yapmıştı.  150 devenin katıldığı deve güreşlerini, Bayramiç ile çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık 12 bin güreş sever izledi. İzleyenlerin  11 çatal, sayısız sökkapaya şahit olduğu güreşler nefes kesmişti. Başkanı Mert Uygun'un himayesinde düzenlenen güreşlere Bayramiç ile çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık 12 bin güreş sever i katılmıştı ve festivale katılan vatandaşlar memnun kalmıştı. Üstelik  Son 20 yılın en iyi deve güreşini izlediklerini belirtmişlerdi.

 Güreşten aylar sonra  bir Sosyal medya üzerinden yapılan ankette 24 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen Bayramiç Belediyesi Geleneksel De ve Güreşi Festivali, ülkenin en iyi deve güreşi seçildi.  Belediye Başkanı  Mert Uygun, bu organizasyonu efsaneye dönüştüren Bayramiç Deveciler Derneği üyelerine teşekkür plaketi takdim ederek kendilerini tebrik etti.

 

Burcu Erdal