Ayvacık AK Parti Belediye Başkan Adayı Ersan Sezer, Projelerini tanıttığı canlı yayında Ayvacık için verilen sözleri 5 yılda gerçekleştirmeyen ve aynı projelerle vatandaşın karşısına çıkan  Mevcut Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Mesut Bayram’ı eleştirerek Ayvacık halkına seslendi “Mesut Bayram’ın yerinde olsam Eski afişleri yeniden dağıtırdım çünkü aynı şeyleri ifade ediyor. Eski vaatlerden farklı bir şey görmüyorum. Bu da ne demek?  Ayvacık’ımız hizmet için 5 yıl geri gitti. Ayvacık’ta yaşayan, Ayvacık’ı seven, havasını koklayan, suyunu içen insanların bir 5 yıl daha kaybetmeye lüksü yok” dedi.

Ayvacık AK Parti Belediye Başkan Adayı Ersan Sezer, Boğaz Medya Bünyesinde faaliyet gösteren Ayvacık Gazetesi Sosyal Medya Hesabı üzerinden gerçekleştirilen Seçim Gündemi canlı yayın programında Mehmet Yavaş’ın sorularını yanıtlayarak, hem projelerini tanıttı, hem de Ayvacıklı hemşehrilerine seslendi. AK Parti Ayvacık Belediye Başkan Adayı  Sezer Programın başında kendini tanıtarak “Ayvacık’ta genelde Ersan Sezer   denildiği zaman  isim insanların kafasında pek canlanmıyor.  Çünkü insanlar bana mesleğim gereği hep hocan ya da müdürüm diye hitap ettikleri için  biz  öncelikle ismimizi oturttuk. ‘Bir hoca var ama kimdir bu?’  dediklerinde biz ziyaret ediyoruz ve ‘Bizim bildiğimiz hocamızmış bizden biri’ dediklerine şahit olduk. İnsanların  Belediye Meclis üyesi oluştururken şçyle bir inancı var, içinde şehir plancısı olacak, mimarı olacak, mühendisi olacak  diye teknik personelin oluşmasına inanıyorlar.  Biz böyle bir şey düşünmüyoruz. Biz daha samimi, insanların içinde olan, herkesin daha rahat ve kolay ulaşabileceği bir ekip kurduğumuza inanıyorum.  Çünkü Teknik personelle oluşturduğunuz zaman, vatandaş projesini hazırladığında, meclisteki şehir plancısına,  mühendisine, mimarına bu işi verdiğinde  meclisten projelerini çok daha rahat geçireceklerini düşünüyorlar.  Biz bunun önünü kapamak adına teknik personeli oraya yerleştirmedik.  Biz Belediye’yi aldığımızda zaten böyle bir teknik ekibimiz olacak.    Onun için de Belediye Meclis üyeleri arasında bu teknik ekiplerin olması gerektiğine inanmıyoruz” dedi.

İnsani Rekabete ‘Hayır’ Siyasi Rekabete ‘Evet’

Ayvacık AK Parti Belediye Başkan Adayı Ersan Sezer, saha çalışmaları ve yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgiler vererek “Belediye Başkan Adayları arasındaki en dezavantajlı olan benim çünkü adaylığımız çok geç açıklandı. Bu kısa süre içerisinde ben şunu fark ettim, daha erken açıklasaydı da yine insanların kendini tanıtması çok zor.  Ben  Belediye sınırları dışında hiçbir zaman yaşamadım, yaşamayı da düşünmüyorum. Bu zamana kadar ben insanlara dokunmadıysam, sorunlarını çözmediysem bu  20 günlük süre içerisinde  şunu yapacağım, bunu yapacağım demem çok fazla bir şey ifade etmiyor.  Seçim kampanyası kapsamında vatandaşlarla bir araya geldiğimizde  hiç kimse ‘Ersan hoca buraya seçim çalışması için geldi’ demiyor.  Çünkü güncel hayatta benim bu insanların yüreğinde olduğumu biliyorum.  Seçim çalışmalarında insanlara şunu anlatmaya çalışıyoruz ki en hassas olduğumuz noktalardan bir tanesi ‘İnsani rekabete hayır, siyasi rekabete evet’ diyoruz.  Çünkü Ayvacık 10 bin nüfuslu bir ilçe, herkes birbirini tanıyor.  Ben insanlara diyorum ki ‘Yarın bakacağımız yüze utanılacak laf etmeyeceğiz’ diyorum.   Örneğin Mesut Bayram ve Muammer Şahin üçümüz de rakibiz  ve biz bu adaylarla siyasi rekabeti sonuna kadar götüreceğiz.  Fakat dediğim gibi insani değerler üzerinden değil, belediyenin yetki ve görevleri açısından bakmamız lazım seçimlere.  Onun için vatandaşlarımıza şunu söylüyorum; ilçesini seven, ilçesine hizmet getirecek özelliklere bakarak tercihlerini yapsınlar. Çünkü biz Yerel Seçime hazırlanıyoruz, genel seçime değil.  Genel seçimlerde partilerle ilgili ya da hükümetle ilgili sıkıntıları olabilir. 4 yıl sonra da sandık önlerine konulduğunda istedikleri tercihte bulunabilirler.  Fakat Yerel Seçimlerde İlçemize kim daha iyi hizmet eder buna bakmaları gerekir. Açıkçası  partinin önüne biraz daha kişilerin geçmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Yaşanabilir Bir Ayvacık Vaadini Veriyorum

Ayvacık AK Parti Belediye Başkan Adayı Ersan Sezer, ilçenin her geçen gün geliştiğine de dikkat çekerek yaptığı açıklamasında “Ayvacık’ı hızla büyüyen ama bu büyüme ile aynı yatırımı alamayan bir ilçe olarak görüyorum.  İstanbul dibimizde ve bize akıyor. Vatandaşlarımız da bunun farkında. Onun için çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız parolası ile yola çıktık.  Bu sözümüzün de arkasındayız ve Ayvacık’ı karış karış dolaşıyoruz.  Ayvacık’ta ne var? Diye sorduğumuzda İstanbullular cennetten bir köşe diye tabir ettiği bir cazibe merkezi oldu.  Aslında biz işlemeyi bekleyen bir mücevherin üstündeyiz.  Bizler o mücevheri işleyerek Yaşanabilir bir Ayvacık’ı yaratma vaadini veriyorum” dedi.

Çamur İlk 6 Ayda Kalkacak

İlçe içinde yapılamayan kaldırım ve yollardan akan çamurlar nedeni ile insanların yaşadığı sorunlara da değinen Ayvacık AK Parti Belediye Başkan Adayı Ersan Sezer sorunu ilk 6 ayda kaldıracaklarını belirterek “Belediyeciliği iki aşamada değerlendiriyorum. Birincisi kaldırım belediyeciliği dediğimiz yol, su, kanalizasyon gibi  klasik belediyecilik. İkinci aşaması sosyal donatıların olduğu bir belediyecilik. Yani  kapalı Pazar yeri, otogarı, sinema salonları, tiyatro salonları, konferans salonlarını yaratan bir belediyecilik.  Geri kalmış bir Ayvacık’tan bahsetmiştik.  Biz Belediyecilik anlamında maalesef halen birinci aşamada olduğumuzu görüyoruz.  Daha birinci aşamayı geçemedik ki ikinci aşamaya geçebilelim.  İlk 6 ay içerisinde yapmamız gereken şu  ‘Doğalgazı biz getirdik’ deyip, doğalgaz için açılan yolları  dolduramayan bir belediyecilikten, ilk 6 ay içerisinde   biz insanların ayaklarını çamura değdirmeden  evlerine gidebilecekleri bir belediyeye geçiş yapacağımıza söz veriyorum”  dedi.

4 Yılı Bir İşlem İçin Harcayan Biri Otogar Yapamaz

Ayvacık AK Parti Belediye Başkan Adayı Ersan Sezer, Mevcut Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mesut Bayram’ın söz verip yapamadığı projelere de değindiği açıklamaında “Hem Milliyetçi Hareket Partisi, Hem Cumhuriyet Halk Partisi, hem de bizim projelerimize baktığımızda, projelerin çakıştığını görüyoruz.  Çakışmak da demek oluyor ki gerçekten halkımızın ihtiyacı olan işler üzerine projeler yapmışız.  Geçen dönem Mevcut Belediye Başkanı Mesut Bayram, projelerin broşür olarak bastırmıştı.  Söz verdik yapacağız dedikleri projeler içerisine baktığımız zaman  Kapalı Pazar Yeri sözü vermiş, kapalı Pazar yeri nerde?  Otogar yapacağım demiş ve geçtiğimiz gün yapılan tanıtım toplantısında şunu söyledi ‘4 yıl içerisinde ancak orman   vasfını kaybetmiş arazi hükmünden çıkartıp otogar yapılabilecek niteliğe getirmek için 4 yıl harcadık’ dedi.  Sadece bir işlem için 4 yıl harcayan bir belediye başkanını  vatandaş yeni bir otogar yapabileceğine inanmıyor.  Ben şahsen inanmıyorum çünkü 5 yıl içerisinde ben bunu gördüm.  Soğuk Hava deposu yine verdiği vaatler içerisinde vardı. Soğuk Hava Depomuz nerde? O da yok.  Et Entegre tesisi yapacağız demiş o da yok. Ama biz yapıyoruz Çünkü kırmızı et Ayvacık’ımızın önemli değerlerinden bir tanesi bunun işlenip sunulması için de böyle bir tesise ihtiyaç var.  Biz bunu yapıyoruz.  Söz verdik yaptık dedikleri bir projeleri var Çamlık Kır Lokantası yapılmış çok güzel çünkü güzel yapılan şeyleri takdir ederim. Ama yeterli değil.  Özellikle yazın orda oturanlar bilir bir siparişin 1 buçuk saatte geldiğine şahit oldum.  Bu da tesisin güzel olduğunu fakat yetersiz olduğunu gösteriyor.  Kreşi yaptık dediler fakat Kreş hala yapım aşamasında ve tamamlanamayacağını çok rahatlıkla görebilir.  Altyapı ve üst yapının belli bir oranda tamamlandığını söylemiş, Ancak üst yapı çalışmaları için önceki Belediye Başkanı Ünal Şahin tarafından taşları alınmıştı.  Ancak onlar hala tamamlayamadı” dedi.  

Ayvacık’ın 5 Yıl Daha Kaybetmeye Lüksü Yok

Ayvacık AK Parti Belediye Başkan Adayı Ersan Sezer, 5 yılda Ayvacık’ın hizmetten kaybettiğini ve bir 5 yıl daha kaybetme lüksü olmadığını belirterek “Yeni dönem için broşür ve  afişleri dağıtmış. Ben Sayın Mesut Bayramın Yerinde olsaydım yeni afiş bastırmama gerek kalmazdı. Eski afişleri koyardım çünkü aynı şeyleri ifade ediyor.  Yine modern düğün salonu,  kapalı otopark,  kapalı Pazar yeri ve tek farklı olarak Üniversite bölgesi rekreasyon alanı  projeleri var.  Onun haricinde eski vaatlerden farklı bir şey görmüyorum. Bu da ne demek?  Ayvacık’ımız hizmet için 5 yıl geri gitti. Ayvacık’ta yaşayan, Ayvacık’ı seven, havasını koklayan, suyunu içen insanların bir 5 yıl daha kaybetmeye lüksü yok.  Onun için Ayvacık’ı seven insanların, siyasi görüşü fark etmeksizin  bunu düşünmesi ve tercihini buna göre yapması gerekiyor” dedi.

Kimseyi İşinden Etmeyeceğiz Beraber Çalışacağız

Son günlerde personele yönelik ‘İşten çıkarılacak’ endişesi yaratanlara da cevap veren ve Belediye çalışanlarına seslenen Ayvacık AK Parti Belediye Başkan Adayı Ersan Sezer “Son günlerde personel konusu çok gündeme geliyor.  Gerçekten personelin durumuna üzülüyorum. Çünkü her 5 yılda bir stres altına giriyorlar.  Çünkü ‘Mevcut belediye başkanı gittiğinde bizim halimiz ne olacak, yeni belediye başkanı geldiğinde ne durumda olacağız’ diye düşünüyorlar ve her dönem karşılaştığımız sorunlardan bir tanesi de bu.  Şu anda 159 çalışan ‘durumumuz ne olacak’ diyor.  Kurumlar baki olduğu için içinde çalışan personel de aynı şekilde baki kalacak.  Ben Fen Lisesine Müdür olduğumda yeni personel aldık ama hiçbir personelimize dokunmadım.  Buradan da tüm personeller dokunmayacağımızın sözünü veriyoruz. Belediyedeki işçi ve memur kardeşlerim Belediyedeki görevlerine gönül rahatlığı ile devam etsinler.  Siyasetten ari olsunlar.  Sadece işlerine odaklanıp işlerini yapsınlar. Çünkü hizmet etsinler diye  işe alınmışlar kimin hangi partiden olduğunun bir anlamı yok” dedi.

 

Cuma Deren