Kepez Belediye Başkanı ve CHP Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan Kepez  Meydanında düzenlediği   proje tanıtım toplantısı ile 5 yıl daha Kepezlilerden görev talep etti.  5 yıl şçinda hayata geçirdiği projeleri ve çok tartışılan su konusuna da değinen Başkan Birol Arslan Çözümlere yönelik adımlar ve yeni projelerini tanıttı.

 Kepez Belediye Başkanı ve CHP Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan’ın hazır bulunduğu Proje tanıtım lansmanına CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergün, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, CHP Eski Milletvekillerinden Ali Sarıbaş, eski il başkanlarımızdan Hamza Karagöz, Metin Ümit Ural, Güler Koçer, Doğan Ateş, çok sayıda partili ve Kepezli katıldı. Proje tanıtım toplantısının açılış Konuşmasını CHP Kepez Belde Başkanı Kudret Şahin yaptı. Şahin’in ardından sahneye sırası ile CHP Çanakkale Milletvekilleri Özgür Ceylan ve İsmet Güneşhan gelerek yaptıkları konuşmalarda, Birol Arslan’ın 5 yılda Kepez’ de çok önemli projeleri hayata geçirdiğini belirterek Kepezli seçmenlere seslendiler ve Birol Arslan’ a destek istediler.  

Yaptığımız Her Çalışmanın Hesabını Verdim

Milletvekilleri konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Kepez Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Birol Arslan “ Belediyemizin bir yıllık bütçesi 36 milyon lira. Buna karşılık 63 milyon gibi bir borcumuz vardı. Yani kepez belediyesini devraldığımızda Kepez Belediyesi’nin iki yıllık geliri kadar bir borcu vardı. Daha da vahimi İller Bankası'ndan gelen bütçe, kepez Belediyesi personelinin maaşlarını ödemeye yetmiyordu. Ayrıca kepez belediyesi için 54 milyon lira banka kredileri kullanılmış. Bu kredilerinde aylık ödemeleri 800 milyar TL taksit ödemeleri vardı. Ayrıca Kepez esnafından alınan mal ve hizmet bedelleri içinde kepez esnafına, Kepez belediyesinin 9 milyon TL’de borcu vardı. Bunun yanında elektrik gibi, sigorta gibi zorunlu ödemelerimiz var. Düşünün  biz böyle bir zor tabloyu teslim aldım. Göreve başlarken hayalimde çocuk, genç, öğrenci, kadın, engelli, yaşlı dostu bir belediye vardı. Ve bu anlayışımın hala devam ettiğini buradan ilan etmek istiyorum. Bu beş yılda neler yaptık? Hep birlikte bir hatırlayalım. Belediyemizi, devlet ciddiyeti, devlet terbiyesiyle ve şeffaf hesap veren, disiplinli bir yapıya, kurumsal bir yapıya kavuşturduk. Her yılın sonunda beş kez, bir yıl boyunca belediye olarak ne hizmetler yaptık? Kaç liraya yaptık? Kaç liraya aldık? Çıktım basın toplantısı düzenledim ve sonunda belediyemizin hizmet binamıza o günkü mali tablomuzu çaktım. Hesap verdim, paylaştım” dedi.

‘Halk’ Konsepti İle Halka Hizmet

 

Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Birol Arslan, hayata geçirilen projelere de değinerek “Halk konseptlerini kurduk. Geldiğimiz günden itibaren dokuz tane halk konseptimiz oldu. Halk masamızı kurduk. Kızlarımız, Belediyemizin hizmet binası girişinde halkımızı hoş geldin ile karşıladı. Ayşe teyze su faturasını yatıracak. Ayşe teyzeyi halk masasına oturttu, misafir etti. Çayını, kahvesini ikram etti. Elinden faturasını alarak vezne sırasına girdi, yatırdı ve Ayşe teyzeye dekontunu teslim etti. Halk hattımızı kurduk, hemşehrimiz, hemşehrilerimiz beldemizin içindeki görmüş olduğu aksaklıkları ya da sorunlarını ya da kendi talep ama telefon ile ama WhatsApp hattına göndermiş oldukları fotoğraflar ile alt katta ulaştılar. Ve bu bildirimlerin yüzde doksan birini ilk yirmi dört saat içinde arkadaşlarımız çözerek yerine getirdiler. Kalan yüzde dokuz ise belediyemizin iş programları içinde sürecin içinde yapılacağına dair hemşehrimize geri dönülerek yapılan sonuç bildirildi. Kepez'de bölgemizde belki de çok az olan Halk çocuk kültür evimizi çocuklarımızın emrine sunduk. Kepezli çocuklarımızın emrine sunduk. Düşünebiliyor musunuz? Kepez'in çocukları, halk çocuk kültür evimize giderek resim öğretmeniyle birlikte resim yaptı. Drama öğretmeniyle birlikte drama dersleri aldı. Ya da hikayeler okudular. Ve bizim çocuklarımız Kepez'de çağdaş, aydınlık bir geleceğin temellerini attık.   Halk bahçesini hizmete açtık ve halk bahçesinin önündeki sahil özgürleştirdik, çimlerini diktik, ağaçlandırdık. Halk düğün salonunu kurduk, çocuklarımızın, evlatlarımızın en mutlu anlarını orada bedavadan biraz daha pahalı hafta içi 30 bin liraya, hafta sonu 35 bin liraya düğün yapma imkanını sağladık. Kısa bir süre öncede Hamidiye Mahallesi'nde halk çay evini de açtık. Yol ve altyapı çalışmalarında Hamidiye ve Cumhuriyet Mahallelerinde çok önemli işlere imza attık” dedi.  

Arıtma Tesisini Zor Şartlarda Kazandırdık

Arslan, belediye başkanlığının ilk döneminin önemli yatırımlarından birinin de Atıksu arıtma tesisi olduğunun altını çizerek “Atık su arıtma tesisimize bugünkü bütçeyle yaklaşık işte yirmi milyon liraya yakın bir yatırım yapmışız. Balıkçı barınağının yanından geçerken Dardanos'a Güzelyalı'yı geçen hemşehrilerimiz çayını orada, burnunu kapatıp geçiyorlardı. Çünkü gerçekten kötü bir tablo vardı. Balıkçılarımız sandal iplerine eline eldiven giyip öyle çekiyorlardı. Ama yapmış olduğu revize çalışmalarıyla ve hat uzatma işlemiyle o kötü tablonun sonlandırdık. Orada artık balıklar yüzüyor balıklar. Ve bunu da büyük bir gururla balıkçılarımızın hizmet Sunduk. Ve o atık su tesisinin ucuna Çevre Bakanlığı'nın yönergesiyle bir atık su sürekli atık izleme sistemini kurduk. Gururla söylemek isterim bugüne kadar Kepez'de içme suyuna en büyük yatırımı gerçekten biz yaptık Kepez'de ilk arıtma tesisini biz kurarak 2021 yılında hizmete biz soktuk.     DSİ barajdan su veremeyeceği için bize su kuyusu açma ruhsatı verdiler bizde kuyu sayımızı artırdık ama yaşanan ciddi kuraklık nedeni ile kuyulardaki suda tükenince kepeze bir süre arıtılmamış su vermek zorunda kaldık. Eski usuldeki gibi yine kireçli suyu verdik, kabul ediyorum. Ama biz Hiçbir zaman için çamurlu su vermedik. Belediye başkanı şehri emindir. Yalan söylemez. Bugünden daha yalanlar ortaya çıktı ‘Kepez’ de çamurlu su akmayacak. Bir Nisan'da temiz su akacak’  diyorlar. Bunların elinde sihirli değnek var. Her seçim öncesinde Gabar' da petrol buluyorlar. Karadeniz'de, Akdeniz'de şimdi de nereler? Uzaydan getirecekler. Kepez'e ilk arıtma tesisini ben kurdum. Ve 2-3 ay içinde bu ham su ihtiyacını da yine ben çözeceğim. Öyle barajdan su alırım alamazsın. Neden? Çünkü barajda senin için ayrılmış bir su yok. Ha barajın suyu Çanakkale'ye yetmiyordu. Yirmi gün daha eğer yağmur yağmasaydı Çanakkale susuzdu.” dedi.

Yeni Dönemde Yeni Projeler

Belediye Başkanı Birol Arslan, yaptıkları projelerin ardından ise yeni dönemde yapacğı projeleri aktardı.  Arslan, 5 yılda gerçekleştir5diği projeleri anlattıktan sonra “beş yılda nice filizler yetiştirdik. Nice projeler yaptık. Şimdi toprağa yeni tohumlar ekeceğiz.” Diyerek yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini anlattı.

Selda Bağcan Halk Aşevi

Arslan, ilk projesini şu cümleler ile anlattı .“Selda Bağcan Halk Aşevi. Işte sosyal belediyecilik. Garibandan yana. Bizim kültürümüz komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışı üzerine kuruludur. Bu anlayışı yeniden hayata geçiriyoruz. Halk konseptlerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. İyilikte bir olalım. Şiarıyla Kepez'imize halk Aşevini i kazandırıyoruz.  

Halk Üretici Pazarı

Arslan, ikinci projesi olarak Halk Üretici pazarı projesini de şu cümleler ile anlattı “Halk Üretici Pazarı Üreticimize yeni bir pazar yeri oluşturuyoruz. Üreticiden tüketiciye. Kent sakinlerimizi daha sağlıklı ürünlerle buluşturuyoruz. Bu hizmetimizde çok önemli bir hizmet. Hamidiye Mahallesi'nde Fatih Caddesi civarında alanımızda hazır. İnşallah bunu da kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız.”

Halk Akademisi

Başkan Arslan, Halk Akademisi projesini de şu cümleler ile anlattı “Bir gurur projesini daha sizlerle paylaşmanın onurunu yaşıyorum. Halk Akademisi. Gelir adaletsizliği içinde sistemin zorunlu kıldığı sınavlara hazırlanamayan Kepezli orta ve lise öğrencilerimize gerekli eğitim desteğini sağlayarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız. Neresi mi? İl göç idaresinin olduğu alan. İl Göç İdaresi'nin ile kira kontratımız bitmeden onlara kira kontratımızı uzatmayacağımız yazımızı yazdık. Boşaltmasını istiyoruz ve kütüphanemizin sol tarafındaki il göç idaresinin olduğu binayı onararak öğrencilik derslikler haline getireceğiz. Ve o çocuklarımıza ortaöğretimdeki, lisedeki öğrenci kardeşlerime vermiş olduğumuz bu hizmet ile onların sınavlarda başarılı olmalarını ve Kepezli çocukların bu sınavlarda başarılı olmalarının önünü açacağız. Bu da çok önemli bir hizmet. Halk Akademisi Kepez'imize hayırlı olsun.”

Atatürk Caddesi Düzenlemesi

Arslan Kepez’ e giriş yolu olan Atatürk caddesini hazırladıkları proje kapsamında yenileyeceklerini ifade ederek ”Kepez'in de yüzde ellisinden daha fazla bir bölümün altyapı ve yollarını tamamladık. Bu beş yılda tüm bu güç koşullarda yüzde elliden daha fazla altyapı ve yol yaptık. Şimdi ikinci beş yılda Cumhuriyet Mahallesi'nin kalan yollarını ve altyapılarını ve boğaz kentin tamamını iki bin yirmi dörtten itibaren yeni dönemde yapmaya söz veriyoruz Altı, Atatürk Caddesi düzenlemesi. Atatürk Caddemiz baştan başa 2.980 metre uzunluğunda. Bunun 2.475 iki bin dört yüz yetmiş metresi refüj. Yapacağımız çalışma ile caddemiz yeni ve modern yüzüne kavuşacak. Yapacağımız aydınlatma ve düzenlemelerle Kepez'i çekim merkezi haline getirmeye devam edeceğiz. Atatürk Caddemiz çok keyifli, modern bir yapıya bürünecek.” Dedi.

Kepez Meydanı Düzenlemesi

Başkan ar5slan kepez meydanı düzenlemesi projesini de anlatarak şunları söyledi. Kepez meydanının bir mülkiyet problemi var. Orasının tapusu Kepez Belediyesi'ne ait değil. Orası daha önceden bir ilkokuldu. Benim de okuduğum bir ilkokul. Orası özel idare bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığına ait bir alan. Bugüne kadar büyük bir çaba gösterdik ve artık sonuç aşamasına geldik meclis kararlarını da aldık biliyorsunuz. Tapuyu alıp artık bu projeleri uygulanabilir bir proje haline başlatıyoruz. Biz çok önceden hazırız. Bugün başlamadık bu projeye. Meydanı işletmelerle doldurmuyoruz arkadaşlar. Hani arkadaşlar bina bina bina diktiler ya. Onları da ticari alanları kale arkasında vermişler, bitirmişler onları da. Biz ticarete alanı istemiyoruz arkadaşlar. Yeşil olacak halkımızın orada ağaçlandırmanın içinde, peyzajın içinde nefes aldığı bir alan Haline getireceğiz. Huzurlu bir meydan. Yenikent Anlayışımıza uygun odaklı olacak. Yani rantın değil, halkın meydanını yapacağız.” Dedi.

Güneş Enerji Santrali ve İleri Biyolojik Arıtma Tesisi

Arslan önemli projelerden birinin de Güneş Enerji Santrali ve İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ nin olduğunun altını çizerek  “Bir vizyon proje daha güneş enerji santrali ve ileri biyolojik arıtma tesisi. Uzun süredir bu proje üzerinde çalışıyoruz. Bir yıldır projelendirdiğimiz Kalabaklı köyü sınırları içerisinde Kepez Şahin yatağı üzerinde bulunan yaklaşık otuz bir dönüm alan içinde. Yirmi iki Eylül iki bin yirmi üç tarihinde resmi olarak tahsis talebinde bulunduk burası için. Bu projeyi etap etap yapmayı planlıyoruz. Birinci adımda on iki dönüm üzerine iki megabayt güneş enerji santrali kuracağız. Bu santral ile belediyemizin elektrik ihtiyacını yüzde ellisinden fazlasını karşılayacağız. Bu da bize yılda on beş milyon TL'lik bir tasarruf sağlayacak. Ve bu proje ve bu proje kendini kıymetli hemşehrilerim, üç yıl içinde amorti edecek. Düşünün, üç yılda bu proje kendini amorti edecek. Bravo. Ikinci adımda ise Irmiyolojik arıtma tesisini planlıyoruz. Bugünden planlıyoruz. Çünkü Kepez nüfusu o kadar hızlı artıyor ki. Dolayısıyla mevcut atık su arıtma tesisimizin kapasite kapasitesi yarın yetmeyecek. Ve biz bugünden bunları planlayıp önlemimizi almaya çalışıyoruz. Orada sağlamış olduğumuz tasarruf ile de inşallah ileri biyolojik arıtma tesisinde sürecin içinde ikinci adımda Gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Kepezin Gurur Projesi, Türkiye’nin En Büyük Atatürk Heykeli Kepezde Olacak

Sosyal projelerimizden bahsettik. İhtiyaçlarımıza ilişkin projelerimizden bahsettik. Vizyon projelerimizden bahsettik. Ve buna bir gelecek projemizi ekledik. Ama Şimdi bir projemiz daha var ki işte o Kepez'in gurur projesi olacak. Bu projede ben Kepezliyim diyen herkes gurur duyacak. Adınızı ülke çapında duymak isteyenlere dünya çapında duyuracak bir proje. Balıkçı barınağından sahil güvenlik bölümüne kadar. O bugün şimdi Türk bayrağının olduğu yere Türkiye'nin en büyük Mustafa Kemal Atatürk heykelini dikeceğiz. En büyük Mustafa Kemal Atatürk heykeli, 22 metre Artvin'de. Biz bunu 25 metre olarak Türkiye'nin en büyük Mustafa Kemal anıtını ve balıkçı barınağından sahil güvenlik tarafına kadar olan bölümü de kurtuluş yolu olarak, yürüyüş yolu olarak planladık. Bu projeyi Nasıl mı yapacağız? Nasıl mı yapacağız? Bunu hep birlikte yapacağız. Belediye bütçesinden değil. Düzenleyeceğimiz Bir halk kampanyasıyla ülke çapında, dünya çapında yapacağımız kampanya ile bir mütevelli heyetimiz olacak. Ben bu heyetin içinde Ülgür Başkanımızın da olmasını çok istiyorum. Tabii ki Dünyanın her yerinden gelecek olan o yardımların güvenilir ellerde olması sağlayacak için bir komite kurup Yılmaz Büyükerşen’i, Ülgür Gökhan'ı bu mütevelli heyetine davet edeceğim” dedi.

Özgür Kepez’de, Özgürlüğün Simgesi Güvercinleri Kepez Semalarına Saldılar

Kepez Belediye Başkanı ve CHP Kepez Belediye Başkan adayı proje sunumunun ardından yeni dönemde kendisine yol arkadaşlığı yapacak olan CHP Kepez Belediye meclisi adaylarını Tanıttı. Arslan son olarak belediye meclis üyeleri ve eşi Nefise Arslan ile birlikte “Özgür Kepez” sloganına uygun olarak gökyüzüne özgürlük sembolu güvercin bıraktılar.

 Cuma Deren