Geçtiğimiz yaz yanan orman alanlarını yeniden yeşile kavuşturmak amacı ile 40. Yıla özel hatıra ormanı oluşturularak 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Türkiye'nin balık ve deniz ürünleri uzmanı Dardanel,  bir yandan   Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile iç ve dış pazarda ürün çeşitliğini genişletmeye de devam ederken  Temelleri nin atıldığı 1984 yılından bu yana Çanakkale’de de bir çok yatırım gerçekleştirdi.  Dardanel, yatırım yaptığı her alanda büyümesini sürdürürken, Ar-Ge ve inovasyona dayalı, yenilikçi, güvenilir yönetim ve üretim anlayışı ile 40 yıldır Türkiye'nin en önemli şirketleri arasında yerini alıyor.  Dardanel, 2024 yılında gerçekleştireceği 40. yıl etkinlikleri kapsamında, üretim ve yatırımlarının merkezi olan Çanakkale'de 10 bin kızılçam fidanını toprakla buluşturarak ‘Dardanel 40. Yıl Hatıra Ormanı’  oluşturdu.

Yanan Alanlar Yeniden Yeşil Vatana Kazandırılıyor

 Geçtiğimiz yaz aylarında yaşanan orman yangınları nedeni ile Çanakkale Adeta cehennemi yaşamıştı. Yaşanan yangında yüzlerce hektar alan yok olurken, yeniden yeşillendirme kapsamında da bir çok proje hayata geçirildi. Bunlardan bir tanesi de Dardanel’in ’40. Yıl Hatıra Ormanı’ oldu.  Türkiye'nin balık ve deniz ürünleri uzmanı Dardanel, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde  Kalabaklı ve Çanakalan  mevkiilerin de oluşturulan orman alanına fidan dikimi gerçekleştirildi.    10 bin kızılçam fidanının toprakla buluşturulduğu fidan dikim törenine Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Orman Bölge Müdürlüğü Personeli, Akut ekibi, Dardanel yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Sadece Ekonomi Değil Sosyal Yaşamlara da Dokunuyoruz

Dardanel 40. Yıl Hatıra Ormanının açılışında gerçekleştirilen fidan dikimi  töreninde  bir konuşma yapan  Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen "40. yılımızı gururla kutluyoruz. 40 yıldır olduğu gibi, Çanakkale'ye, doğduğumuz coğrafyaya katkı sağlamaya devam ediyoruz. Başta spor olmak üzere eğitim, kültür-sanat, medya gibi alanlarda sosyal sorumluluk anlayışımızla kentin sosyal hayatına dokunup destek olmaya gayret gösteriyoruz. Dardanel ülke ekonomisine ve istihdamına üretimi ile katkı sunarken sosyal sorumluluk alanlarında sürdürülebilir projeler gerçekleştiriyor. Sadece ülke ekonomisine katmadeğer yaratan bir şirket değil aynı zamanda sosyal yaşama dokunan bir şirket olma özelliğini koruyor” dedi.

Gelecek Nesillere Yeşil Bir Gelecek Bırakacağız

Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen , fidan dikim etkinliğine de değinerek “Bu anlayışın bir ürünü olarak Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde Kalabaklı ve Çanakalan bölgelerinde dikilen 10 bin kızılçam fidanıyla kalıcı bir değer yaratıyoruz. Dikimini gerçekleştirdiğimiz fidanların her birini Dardanel çalışanları ve paydaşlarımız adına dijital ortamda sertifikalandıracağız. Dardanel olarak Çanakkale'ye ve gelecek nesillere yeşil bir miras bırakıyor olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bugün bizi yalnız bırakmayan Çanakkale protokolü başta olmak üzere, yöneticilerimize, çalışanlarımıza, paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Hep Yanımızda Oldular

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ise, "Dardanel markası yılı itibariyle hepimizin bildiği, Türkiye'de tüm mutfaklara giren, işyerlerine giren, bir çoğumuzun çocukluğundan, gençliğinden beri öğrendiği sadece Çanakkale'nin değil ulusal, uluslararası anlamda bir markamız. Çanakkale içinde bir gurur markası. Gerek Dardanel Firması olarak gerek Niyazi Önen ve ailesi olarak ilimizdeki diğer sosyal sorumluluk projelerinde de hep öncü oldular, yanımızda oldular. Bugün burada da onun güzel bir örneğini görüyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ‘Dardanel 40. Yıl Hatıra Ormanı’ için Kalabaklı'da 15 bin metrekare araziye 2 bin 500 adet kızılçam fidanı, Çanakalan'da ise 45 bin metrekarelik  arazide 7bin 500 adet kızılçam fidanı dikimi gerçekleştirdi.

Cuma Deren