Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından imzalanan anlaşma ile  Çanakkale  Belediyesinde çalışan bir memurun en düşük maaşı 42 bin TL’ye  çıktı.Memurların yeni dönem maaşları için Çanakkale Belediyesi ile masaya oturan TÜM BEL-SEN yetkilileri masadan anlaşma ile kalktı. Çanakkale Belediyesi ve TÜM BEL-SEN arasında yapılan görüşmelerin ardından Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle anlaşmalar imzalandı.  Sözleşme imza törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, TÜM BEL-SEN Çanakkale Şube Başkanı Bülent Barın ve sendika üyeleri Çanakkale Belediyesi memurları katıldı.  İmza töreni öncesi bir açıklama yapan ve detaylarla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan   “Bu toplu iş sözleşmesi, Çanakkale Belediyesi’nde çalışan 333 memur, Katı Atık Yönetim Birliği’nde çalışan 6 memur arkadaşımız olmak üzere toplam 339 memur için sosyal denge tazminatı en yüksek devlet memuru aylığının, tavan tutarının yüzde 120’si olan 8 bin 693 TL ödenecektir” dedi.

 

Çanakkale’nin Bayramı 18 Mart’ta Memurlara İkramiye

10 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümünün Çanakkale’lilerin bayramı olduğuna vurgu yapan ve bu bayramda Belediye personeline ikramiye verileceğini dile getiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “ Şartlardan bir tanesi bu. Tüm memur personelimize 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için net 1915 TL ikramiye maaşlar ile birlikte ödenecek” dedi.

Riskli ve Daha Fazla Görev Yapan Memurlara İlave Destekler

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Tüm memur personellerimize yemek yardımı olarak 2024  yılının her ayının 15’i  yine bağış ile birlikte çalıştıkları gün sayısı kadar günlük net 150 TL ödenecek. Ve 24  saat esasına göre görev yapan itfaiye memur personeline 3 öğün yemek ücreti bedeli olarak itfaiye memuru çalışanlarına çalıştıkları gün sayısı kadar 2  öğün net 150  TL. 3.’sü için ise net 100 TL ödenecektir. Yani burada itfaiye memuru personeline  üçüncü yemek için ücret ayırmış oluyoruz.  Belediyemize fiilen görev yapan ve nikah memurlarına haftalık çalışma süresini tamamlamak kaydıyla sosyal devlet tazminatının yüzde 10 oranının karşısı olan 867   TL verilecek.  Vezne memur arkadaşlarımız para işiyle uğraşıyorlar. Onların her an bir açık verme durumu olabilir, risk taşıyorlar.  Dolayısı ile  Veznedar ve nikah memurlarına haftalık çalışma süresini tamamlamak kaydı ile 867 TL her ay sorumluluk ücreti ödenecektir.  Bu genel şartlar doğrultusunda TÜM BEL-SEN ile anlaşmamızı imzaladık. Ben şimdiden memurlarımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.TÜM BEL-SEN Başkanı Bülent Barın ise “Öncelikle sözleşmenin çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bizler sendika olarak 25 kişilik meclis kurduk. Bir aylık bir çalışma süreci sonunda bir taslak hazırladık. Belediye yönetimi ile karşılıklı görüşmelerimiz oldu. Bu süreçte sendika meclisinde bulunan arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tabi ki en büyük teşekkürü de Başkan Gökhan’a ediyorum. Yüzde 120 tavan sınırın yanında da çeşitli iyileştirmeler ile ekonomik açıdan da çalışanlara bir katkımız oldu sözleşmemizde” ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından taraflar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza atılmasının ardından sözleşmeyi kutlamak için pasta kesildi. Belediye’de çalışan en düşük memur maaşı yeni sözleşme ile 35 bin liradan 42 bin liraya çıktı.

 

Cuma Deren