Geçtiğimiz günlerde eleştiri konusu olan Teknopark’ta yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda   Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bilir “Çanakkale Teknopark’ta bulunan herkes hayal ettiklerini tasarlıyor. Ayrıca Toplamda 262 projemiz var bunların 177’ si tamamlanmış durumda ” dedi.

 Şubat Ayı  Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası aylık meclis toplantısında gündeme gelen Teknopark’tan  Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ne davet geldi. Davete icabet eden ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri  Teknopark Yönetimi ile bir araya geldi.  Tekno Park toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda  ÇTSO Genel sekreteri Sema Sandal, ÇTSO yönetim kurulu üyeleri Şakir Kutluay, Kaya Üzen, Yaşar Murat Aydoğdu, Ersin Kahraman, Celil Sezgin Turgay Kılıç başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve TOBB Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri  hazır bulundu.

Davet üzerine gerçekleştirilen  Bölgesel iş birliği toplantısında Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr.  Erkan Bilir toplantının başında Çanakkale Teknopark’ ta yapılan çalışmalar ile ilgili ÇTSO yönetim kurulu üyeleri  ve katılımcılara bilgiler verdi. Doç. Dr.  Erkan Bilir   “Dönemsel olarak bu toplantıları yapıyoruz. Daha evvel birçok kurum, kuruluşla, toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz toplantılarda hangi iş birliklerini, nasıl süreçlerini nasıl yürütürüz? Biz neler yapıyoruz? bölgesel işbirliği alanlarında yaptığımız çalışmaları paydaşlarımızla paylaşıyoruz. Sonuçta biz bölge için çalışıyoruz. Bölge için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Aslında biz Neler yapabiliriz? Biz neler yapıyoruz? Bunları paylaşalım istiyoruz bu toplantılarda. Aslında işin özü dışarıdan eksik bilgiyle değil de bizi bizden dinleyin istiyoruz. Ve bu vesileyle de bölgedeki tüm aktörlerle iletişim halindeyiz. Bugüne kadar bölgedeki tüm aktörlerle birçok kez sayısız toplantı yaptık, sayısız iş birliği, projeler yaptık. Biz neler yapıyoruz? Sizinle beraber neler yapabiliriz? Bizim bölgemizde gerçekleştirdiğimiz projeler neler? Burada işler nasıl yürür? Süreçler nasıl devam eder? Teknopark nedir? Süreçler nasıl çalışır? Türkiye'deki sistem dünyadaki sistem nasıl işler? Bizim bölgemizde üretilen şeyler Türkiye'ye, dünyaya, biz neler satıyoruz? Neyi üretiyoruz? Çanakkale'de aslında neler oluyormuş da biz bilmiyoruz mu? Cevabını aslında bugün anlatacağız. Biz beraber neler yapabiliriz? Sizlerin ihtiyaçları nelerdir? iş adam Olarak biz bu ihtiyaçların neresinde durabiliriz? Teknoparkla beraber hem ticaret sanayi odası, kurumsal kimliğiyle hem de sizler hepimiz ayrı iş adamı, iş insanı olan Sizlerin ihtiyaçlarını biz neresinde durabiliriz? Diye bugün biraz hasbihal edelim istedik” dedi.

Burada Kimsenin 1 Dakika Boş Zamanı Yok

 Doç. Dr.  Erkan Bilir “Teknoparkımızda yer alacak girişimcilerin öncelikle bir iş fikrinin olması gerektiğine dikkat çekerek iş fikirlerinin bir projeye dönüşmesi sürecinin zahmetli bir süreçten geçtiğine dikkat çekti. Teknopark’ta Argesi yapılan her proje’ nin Her aşamasının dijital ortamda sık bir şekilde denetlendiğini de ifade eden Bilir, Teknopark Çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi. “Çanakkale tekno park teknoloji bölgesinden çıkmış 70 firmamız var. % 95 doluluk ile çalışıyoruz. Şu an Çanakkale Teknoparkta 625 kişi çalışıyor. Toplamda 262 projemiz var bunların 177’ si tamamlanmış durumda. Tamamlanmış proje ne demek ? Tamamlanmış proje Çanakkale teknoparkta üretilmiş ve faturası kesilmiş yani satılmış projedir. Bizim projeye tamamlama belgesi vermemiş için projenin ürün haline gelmiş olması lazım. Devam eden 85 Tane Ar-Ge projemiz var. Çanakkale Teknoparkta 70 firma ve 8 tanede kuluçka firması çalışmalarına devam ediyor. Şu an personel olarak yazılımcı personel arıyoruz. Bir başka amacımızda Çanakkale’ nin çocuklarına, yazılımcılarına iş imkanı sağlamak. Çanakkale Teknopark’ta herkes Ar-Ge yapıyor ve 1 dakika boş zamanları yok. Burada herkes hayal ettiklerini tasarlamak ile meşgul. 2015 yılında 11 firma ile başladığımız çalışmalara bugün 70 firma ile devam ediyoruz.

Cuma Deren