Dişlerinizi beyazlatmak için alışkanlıklarınızı değiştirmek zorunda değilsiniz. Normal diş macunu yerine beyazlatıcı diş macunu kullanmak, gülümsemenizi yavaş yavaş beyazlatmaya başlamanın harika bir yoludur. Beyazlatıcı bir ağız bakım suyu kullanmak, beyazlatıcı kalem, şerit veya plak denemek, normal ağız hijyeni alışkanlıklarınızı desteklemenin iyi yollarındandır. Yemeklerden sonra düzenli olarak sakız çiğniyorsanız, dişleri beyazlattığını iddia eden bazı sakız markaları vardır.

Bazı yiyecek ve içecekler dişlerin renginin değişmesine yol açabilir. Bu içeceklere kahve, çay, şarap ve spor içecekleri dâhildir. Sigara içmek de dişlerin lekelenmesine neden olabilir.

Diş Beyazlatmanın Faydaları

Dişlerimiz doğası gereği tamamen beyaz olmasa da, çoğu insan gülümsemesini daha parlak, daha beyaz dişler sayesinde iyileştirebileceğini düşünür. Zamanla, belirli yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi sonucu dişlerimizde dış lekelenmeler görülebilir. Ayrıca, dişler içindeki pigmentasyona bağlı olarak yaşla birlikte de sararır. Dış lekeleri ve içsel sararmayı güvenli bir şekilde gidermenin, daha beyaz ve ışıltılı bir gülümsemeye sahip olmanın çeşitli yolları vardır.

Diş Bakımı Nasıl Yapılmalı?

İyi ağız hijyeni uygulamak, daha beyaz dişler isteyen herkes için çok önemlidir. Fırçalama, diş ipi ve ağız gargarası kullanmak dişlerinize bakmanın ve lekelerin oluşmasını önlemenin harika bir yoludur.

Günde en az bir kez diş ipi kullanmak, biriken diş plağının uzaklaştırılmasına yardımcı olabilir.

Dişleri fırçalamadan önce asitli gıdalar yiyip içtikten sonra en az 30 dakika beklemek önemlidir. Asit, diş minesini zayıflatır ve minenin zayıf olduğu durumlarda dişleri fırçalamak dişlere hasar verebilir.

Amerikan Dişhekimleri Birliği ayrıca, elma, armut, kereviz, havuç, karnabahar ve salatalık gibi bazı yiyeceklerin dişlerin daha temiz kalmasına ve bakterilerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olabileceğini belirtiyor.Bu besinleri tüketmek, dişlerinizin beyaz kalmasına yardımcı olabilir.

İçeceklerinizi yudumlarken pipet kullanmak lekelerin oluşmasına ve boyaların dişlerden uzaklaşmasına yardımcı olabilir. Bu durum özellikle kahve, çay, şarap ve spor içecekleri gibi içecekler için geçerlidir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Dişlerinizi beyazlatmanın birçok yolu vardır; işte popüler beyazlatma yöntemlerinden birkaçı:

Evde Diş Beyazlatma Yolları

Dişleri beyaz tutmak için, dişleri bir kez beyazlatmak ve bu şekilde kalmalarını beklemek yeterli değildir. Diş hekiminiz ev tipi beyazlatma kiti kullanmanızı önerirse, etiketin üzerinde belirtilen talimatlara uymanız şartıyla sizi bu beyazlatma seçeneğiyle birlikte evinize yollayacaktır. Sigara içmek ve lekelenmeye neden olan sıvıları aşırı tüketmek gibi yaşam tarzı faktörlerinin değiştirilmesi gerekebilir. Size en uygun evde beyazlatma yöntemi hakkında daha fazla bilgi almak için diş hekiminizle görüşün.

Daha ucuz bir seçenek arıyorsanız, beyazlatıcı diş macunu, beyazlatıcı şerit veya beyazlatıcı kalem gibi reçetesiz satılan ürünleri kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu ürünlerin tamamı süpermarket ve eczanelerde satılmaktadır.

Profesyonel Diş Beyazlatma

En hızlı ve en etkili beyazlatma için diş hekiminiz size profesyonel çözümler sunabilir. Ofis tipi seçenekler daha yüksek konsantrasyonlarda beyazlatıcı maddeler içerir ve reçetesiz seçeneklerden çok daha hızlı sonuç verir. Esasında, dişleriniz diş hekimine yapılacak tek bir ziyaret ile gözle görülür şekilde daha beyaz olabilir. Ayrıca, bir diş hekimi kontrolü altında tedavi avantajına da sahip olmuş olursunuz. Ofis tipi bu beyazlatma işlemlerinin uzun süreli başarısı ile evde ek beyazlatmaya gerek duyulup duyulmayacağı belirlenecektir.Haber Merkezi