Her yıl olduğu gibi bu yıl da  yeni yıl mesajı yayınlayan ve temennilerini dile getiren  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “ 2024 yılının, kentimiz, ülkemiz ve dünya için güzellikler getirmesini; savaşlardan, kavgalardan, şiddetten uzak, barış ve kardeşlik dolu, sağlıklı ve mutlu bir yılı hep birlikte yaşayabilmemizi diliyor, nice güzel yıllara keyifle ulaşabilmeyi temenni ediyorum'' dedi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde aday olmayacağını duyuran bu nedenle Belediye Başkanı olarak son yeni yıl mesajı için Basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yeni yıldan beklentilerini ve temennilerini dile getirdi.  Başkan Gökhan, yeni yılda şiddetin gitmesini barışın gelmesini temenni ettiği açıklamasında  “ Acı tatlı pek çok olayın yaşandığı bir seneyi geride bırakıyoruz. Bu yeni yıl mesajı benim belediye başkanı kimliği ile verdiğim son yılbaşı mesajım. Öncelikle 22 yıldır bana güvenerek, beni bağrına basarak Barışın kenti Çanakkalelilerin belediye başkanı olmamı sağlayan ve bu göreve beni laik gören tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı.

 2023 Afetlerle Sınandığımız Bir Yıl Oldu

Başkan Gökhan, mesajında 2023 yılını da değerlendirerek “Her birimizde acı, tatlı izler bırakan bir seneyi daha geride bırakıyoruz. Toplumsal açıdan baktığımızda 2023 yılı, oldukça zor bir yıl oldu. Bildiğiniz üzere, senenin daha ilk başında çok büyük ve çok acı bir deprem felaketiyle sarsıldık. Kahramanmaraş merkezli deprem, pek çok ilimizde yıkıma sebep olurken, binlerce vatandaşımızı da sevdiklerinden ve hayallerinden kopardı. Az-çok demeden elbirliğiyle yaraları sarmaya çalıştık kentimizde, bu noktada destek veren tüm hemşerilerime de bir kez daha yürekten teşekkür etmek isterim. Temennimiz bir daha böylesi acılar yaşamamak olsa da depreme her açıdan hazır olmanın ne kadar önemli ve hassas bir konu olduğunu bir kez daha acı bir şekilde deneyimledik. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalanlara sabır ve devam edebilme gücü diliyorum bir kez daha. 2023 yılı depremlerin yanı sıra, çeşitli doğal afetler tarafından sınandığımız bir sene de oldu. Kuraklık hep alarm veriyordu ancak bu sene de çok yoğun bir şekilde kuraklıkla mücadele içindeydik. Suyun ve tasarrufun önemini her geçen gün daha net görür olduk. Bununla birlikte özellikle yaz aylarında ciğerlerimiz, ormanlarımız yandı. Hem kentimiz hem de ülkemizin çeşitli noktalarında çıkan orman yangınları yüreklerimizi de yaktı geçti. Sonra doğa sanki bu ateşi söndürmek istercesine, şiddetli yağışlarla, sellerle karşılık verdi bizlere. Görünen o ki, biz kirletmeye, hor kullanmaya, korumamaya devam ettikçe, doğa da bizlere böyle şiddetli geri dönüş yapacak her zaman” dedi.

Cumhuriyetin Fenerini Kararlılıkla Taşıyacağız

Başkan Gökhan “Sözün kısası, bilim insanlarının uzun yıllardır ısrarla ifade ettiği küresel ısınma, iklim krizi gibi konuların sonuçlarını da acı bir şekilde deneyimlediğimiz bir yıl oldu 2023. Sadece doğaya değil, insana, hayvana, canlıya zulmümüz de bitmedi 2023 yılında. Şiddet yine her zaman olduğu gibi gündemdeydi. Savaşlar, kavgalar bu yıl da insanlığımıza bir darbe daha vurdu. Özellikle Gazze’de masum siviller iki ateş arasında kaldı, çok canlar yandı… Ülkemizde de yılın son günlerinde şehit verdiğimiz yiğitlerimiz ve nice şehitlerimize yandı yüreğimiz; hepsine Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum yeniden. Bunların yanı sıra ülkemizde ve dünyada hastalıkların, ekonomik sıkıntıların, çeşitli kaosların her bireyin omuzlarına ayrı bir yük olarak konduğu bir yıl olarak da hatırlayacağız 2023’ü. Ancak her ne olursa olsun, insanız. Bu da biz varsak, umut var demek oluyor. Sıkıntılar, acılar ne kadar kuşatsa da etrafımızı umut etmekten, hayal kurmaktan, iyiyi ve güzeli düşlemekten vazgeçmeyiz hiçbir zaman. Dolayısıyla 2023’e bizi umutlandıran, gururlandıran açılardan bakmayı da ihmal etmiyoruz. Bu sene, Cumhuriyetimizin 100. yaşını gururla, coşkuyla kutladığımız bir yıldı. İkinci yüzyılında da Cumhuriyetimizin ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onu bize armağan edenlerin izinde kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Bu sene, kentimiz özelinde bizi sevindiren ve gururlandıran bir başka olay da temellerini Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında attığımız Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binamızı, Cumhuriyetimizin 100. Yılında hizmete başlatmak oldu. Yeni, yeşil ve modern bir binayı, yeni kültürel mekanları ve yeni bir meydanı hem yerel yönetimin hem de kentlilerimizin kullanımına sunmaktan dolayı çok mutluyuz. Yeni binamızda, şeffaf, hesap verebilir, insan, doğa, hayvan, çevre ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarımıza da tüm hızıyla devam ettik, devam da edeceğiz. Şimdi yeni bir yılın arifesindeyiz. Hiç vazgeçmeden, pes etmeden yine umutlarımızı, dileklerimizi geçiriyoruz gönlümüzden. Ben de 2024 yılının, kentimiz, ülkemiz ve dünya için güzellikler getirmesini; savaşlardan, kavgalardan, şiddetten uzak, barış ve kardeşlik dolu, sağlıklı ve mutlu bir yılı hep birlikte yaşayabilmemizi diliyor, nice güzel yıllara keyifle ulaşabilmeyi temenni ediyorum” dedi.

Şerife Erdem