Müslümanlar sustukça Filistin’de  mazlumlara yapılan zulüm katlanırken, ülkemizde ve dünyada  tepkiler giderek büyüyor. Ancak güçlü devletlerin İsrail safında yer alması dolayısı ile Filistin’de Müslüman kanı akmaya devam ederken, vahşete dikkat çekmek ve Barışın kenti Çanakkale’den Filistin barışına destek olmak amacı ile Filistin’e Destek Platformu, İskele Meydanında  çadır kurdu. Kurulan Çadırlarda, vahşete ait resimler sergilenirken bir yandan da gelen misafirlere Filistin’deki durum ile ilgili bilgiler veriliyor. 

Kurulan çadırlarda yürütülen çalışmalar ve Filistin’e yapılan destekler hakkında bilgiler veren Filistin’e Destek Platformu Üyesi Numan Yaşar “Çanakkale’deki Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte üç gündür çadırımızı burada kurduk.  Özel işlerimizi bir kenara bırakarak Dünyanın gözü önünde işlenen vahşete  ‘dur’ demek, dikkat çekmek ve mazlum insanların, Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak için  açtığımız çadıra Tüm Çanakkalelileri bekliyoruz.  Çadırımızda bulunan vahşetin resimlerini görmeye, onlar için dua etmeye ve onların yanında olabilmeleri için neler yapabileceklerini konuşmaya  Çanakkale halkını davet ediyoruz.  Çadırlarımızın birinde gelen misafirler ile Filistin ve tarihini konuşurken bir çadırımızda da vahşetin fotoğraf anları sergilenecek.

Barışın Kentinden Filistin’deki Kalıcı Barışa  Manevi Destek Olmak İstiyoruz

Filistin’e Destek Platformu Üyesi Suat Özen ise “Çanakkale’miz Barışın kenti olarak adlandırılıyor. Bizler de Sivil Toplum Kuruluşları olarak  Barışın kentinden Filistin’deki kalıcı barışa manevi destek olmak ve Filistin’de yaşananları gözler önüne sermek amacı ile  çadırlarımızı kurduk.  Filistin’deki  kardeşlerimizin yaşadığı acıları belki yaşamıyoruz ama  en azından Çanakkale’deki uyuyan vicdanları uyandırmak.  Gerek görsellerle gerekse de  yapacağımız açıklamalarla katkı sunacağız” dedi.

 

Cuma Deren