Kursu başarı ile tamamlayan muhasebe elemanlarına belgeleri düzenlenen törenle takdim edildi.Her meslekte olduğu gibi Muhasebede de kalifiyeli eleman yetiştirmek ve firmaların doğrultusunda elen  yetiştirerek iş olanaklarını sağlamak amacı ile   Çanakkale Serbest Muhasebeci  Mali Müşavirler Odası yaklaşık bir ay süren iş garantili bir Yardımcı Eleman Yetiştirme Kursu düzenledi.  Düzenlenen kursa 14 kişi katıldı. Yaklaşık bir ay süren kursta kursiyerler sıkı bir eğitimden geçti. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle ş garantili sertifikalarını aldılar.

Çanakkale Serbest Muhasebeci  Mali Müşavirler Odasında düzenlenen sertifika Törenine Oda Başkanı Hakkı Alacaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve kursiyerler katıldı. Törende bir konuşma yapan Çanakkale Serbest Muhasebeci  Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakkı Alacaoğlu “Çanakkale Serbest Muhasebeci  Mali Müşavirler Odası Olarak Çanakkale’de faaliyet gösteren muhasebe bürolarının ve firmaların muhasebe alanında çalışan talebi ve istihdam ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla  ücretsiz olarak yardımcı elemanı yetiştirme kursu düzenledik. 18 Eylül 24 Ekim  tarihleri arasında eğitim programını tamamladık.  Muhasebe alanında aktif olarak iş arayanlara  muhasebe yardımcı elemanı  olarak çalışabilmeleri için  gereken bilgi, beceri ve  donanıma kavuşmalarını sağlanarak istihdam  edilebilirlirliklerinin  arttırılmasına katkı sağlamak  amaçlanmıştır.  Aynı zamanda muhasebe yardımcı eleman arayışında olan  muhasebe bürolarına ve firmalara  muhasebe işlemlerini yapabilmeleri için  gereken teorik ve pratik  pratik bilgilere sahip  eğitim programını  başarı ile tamamlamış adaylar  arasında irtibat kurmaları sağlanacaktır.  Odamız ve meslektaşlarımız   süreci etkin bir şekilde  yürüterek başarı ile tamamlanmıştır.  Firmalara, resmi kurumlara daha hızlı  ve doğru bilgi akışının  sağlanmasına katkıda bulunacaktır.  Bu kursları Çanakkale merkez ve İlçelerde de devam ettirmek istiyoruz.  Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Açılış konuşmasının ardından sertifika takdim törenine geçildi. Çanakkale Serbest Muhasebeci , Mali Müşavirler  Odası yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu törende kursu başarı ile tamamlayan muhasebe elemanlarına belgeleri takdim edildi.  Muhasebe ve firmalarla da tanıştırılacak olan Kursiyerler ayrıca iş imkanına da sahip olacak.

Cuma Deren