Yavaş yavaş yükselen Bigaspor'un 3.’Tırdaki rakibi de Riva’da çekilen kura ile belirlendi.Türk Futbolunun en önemli kupalarından biri olan Ziraat Türkiye Kupası kulvarında mücadele eden Çanakkale’nin tek takımı Bigaspor, geçtiğimiz hafta İzmir temsilcisi Karşıyakayı yenerek 3. Tura ismini yazdırmıştı. Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Bigaspor ve diğer takımlar için kuralar çekildi. Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Taner Senseven, TFF İcra Kurulu Üyesi ve Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFF 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can, federasyon yetkilileri ve kulüp temsilcileri katılırken Bigaspor’dan da Bigaspor Kulübü  Futbol Şube Sorumlusu Semih Turhan ve Kulüp Müdürü Emin Taş katıldı.

3. Turda Rakip Etimesgut Belediyespor

3. Turda  Trendyol Süper Lig'den 10, Trendyol 1. Lig'den 11, TFF 2. Lig'den 10, TFF 3. Lig'den 12 ve 2. eleme turu müsabakalarında tur atlayan Bigaspor da dahil 25 takım olmak üzere toplam 68 ekip mücadele edecek.  31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında oynanacak. Karşılaşmaların kuraları da çekildi. Federasyon yetkilileri tarafından  gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda  Bigaspor Etimesgut Belediyespor ile eşleşti.

Yapılan kura çekimi ile ilgili Kulüpten yapılan açıklamada “Ziraat Türkiye Kupası’nda yoluna devam eden A takımımızın rakibinin belli olduğu 3. Tur kuraları bugün Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Tesisleri’nde çekildi.  Kulübümüz adına kura çekimine Futbol Şube Sorumlumuz Semih Turhan ve Kulüp Müdürümüz Emin Taş katıldı.  Bizleri güzel düşünceleri ile onurlandıran ve misafir eden Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu(TASKK) Başkanı Ali Düşmez’e teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Burcu Erdal