Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde geçtiğimiz pazar günü  iki ayrı yönden yangın  çıkmıştı. Rüzgarın da etkisi ile kısa sürede  büyüyen yangını kontrolden çıktı ve yayılmaya başladı. Ormanlık alanda hızla yayılan yangına   havadan 9 uçak, 22 helikopter, karadan ise 78 arazöz, 9 ilk müdahale aracı, 25 su ikmal aracı ve 900 personelle müdahale  etti. Köylülerin ve Çanakkalelilerin geriden çabaları ile yangın 3 gün sonra kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının gerçekleştirilmeye başlandığı alanda en çok zarar görenler ise üreticiler oldu.
Havadan ve Karadan Yoğun Mesai
Orman ekiplerinin hızlı müdahalesine rağmen alevler rüzgarla dağılarak geniş alanda etkili olan yangında ateş kuşları, gerideki vatandaşların da destekleri ile  3 gün aralıksız yangınla mücadele edildi.  Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne ait ekiplerin yanı sıra çevre illerden gelen takviyeler, belediye itfaiye ekipleri, askeri araçlar, emniyet ve jandarmanın da yardımıyla adeta seferberlik ilan edilerek, yangının önüne geçilmeye çalışıldı.  8 köyü tehdit eden, 6 tanesinin tedbir amaçlı boşaltıldığı yangında karadan ateş kuşları havadan uçak ve helikopterler müdahale etti. 52 saatte kontrol edilen yangında    7 uçak, 21 helikopter, 110 arazöz, 18 iş makinası,   ile yangın kontrol altına alınabildi.  Soğutma çalışmalarına devam edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan bilgilendirmede, Çanakkale’de kontrol altına alınan orman yangınlarında hava araçları tarafından; 1800 sorti yapıldığı, 4900 ton su atımı gerçekleştirildiği aktarıldı.
Tarlalar Küle Döndü
 7 köyü etkileyen yangının değdiği her adeta kül oldu. Heniz saptanmasa d binlerce hektarlık alanın yandığı yangında en çok zarar görenler ise üreticiler oldu.  Henüz ekimi yapılmamış tarlalar ve ormanlık alanların içinde ekilen buğdaylar büyük zarar gördü. Ekim aşamasındaki mahsulünü kaybeden vatandaşla, yangında küle dönen tarlalarında incelemelerde bulunarak destek almak için başvurularda bulundular.
 Havadan Görüntüler Yangın Boyutunu Gözler Önüne Serdi
52 Saatte söndürülen Kızılkeçili yangınında soğutma çalışmaları devam ederken geniş alana yayılan yangının izleri havadan görüntülendi. Çanakkalelilere günlerdir kabus yaşatan yangının  izleri tarlalarda görüldü. Özellikle buğdayın yetiştirildiği bölgede mahsuller adeta küle döndü.  Üreticilerin bir yıllık emekleri yangına kurban giderken  havadan çekilen fotoğraflar hüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.
 Cuma Deren