İktidar partililer, hayli manidar bir söz etti;"Yaz günü sular kesiliyor, iktidar sessiz kalıyor?Ana boru  patlıyor, Su boşa akıyor, Başkanlar bakıyor!.."
VEKİLLİĞİNDE OLDUĞU GİBİ
MUHALEFETLE SICAK SİYASET…
Türkiye’nin 20 yılı aşkın aralıksız seçim kazananı AK Parti’nin, yıllardır Çanakkale Belediyesi’ni kazanamadığından yakınan Çanakkale seçmeninin; “ÇANAKKALE BELEDİYESİ, YİNE Mİ HAYAL!?!..” sorusuna yanıt aramaya başladığı gözleniyor.
AK Partiye gönül vermiş Çanakkaleliler; “Yerel iktidarın dümen suyuna girildiği algısına yol açan fotoğraf kareleri hafızamızdaki tazeliğini korurken, yenileri verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partili Belediye Meclis üyesini azarladığı gerekçesi ile Belediye Başkanı Gökhan’ ı, 18 Mart törenlerinde stada sokmadı. Aylar geçti, dönemin AK Parti Gurup Başkanvekili Turan, Başkanı makam aracına aldı. İçişleri Bakan yardımcısı olduğunda ise, Bayram nedeniyle Çanakkale ziyaretinde, Gökhan ile makamında bayramlaştı.” Hatırlatması yapıp, gözlenen siyaset ile Belediye’ yi kazanmanın yine hayal olacağını savundu.         
----------------------------------
YEREL SEÇİME AYLAR KALA,
AK PARTİ, SİYASETİ Mİ UNUTTU?
----------------------------------
İktidar partiye gönül vermiş seçmen, AK Parti İl ve Merkez ilçe Başkanları' nın büründüğünü ileri sürdüğü Relax moda tepki gösterdi.  Yerel iktidarın sorumlu olduğu sorunlara, İl Başkanı Naim Makas ve Merkez ilçe Başkanı Aynur Yavaş’ ı, sessiz kalmakla suçladı.
AK Parti’nin tabanından; "Su'lar kesiliyor, tepkiyi vatandaş veriyor. Kurmaylar seyre bakıyor” şeklinde ifadeler ile eleştiriler yükselmeye başladığı gözlendi.
ÖDEMEYE GELİNCE MİSLİYLE,
ÇEŞMEYİ AÇINCA ‘FOOSSS’ SESİ…
Çanakkale’nin tatil beldesi olarak anılan adreslerinde geçen bayram tatili boyunca yaşanan su çilesinden bahisle, parti başkanlarının sergilediği sessiz moda ateş püsküren AK Partili Dardanos ve Güzelyalı sakinlerinin;  “Hangi sorunu, sorun ilan edip görecek ve tepki verecek siniz acaba?” şeklinde bir ifade ile çarpıcı bir soruya yanıt aramaya başladığı gözlendi.
Ana boru patlağı yüzünden, su kesintisinin yaşandığı Güzelyalı ve Dardanos’ ta, su gibi, elektriğin de il merkezine göre tüketimi bedelinin misliyle yüksek olduğuna dikkat çeken Çanakkaleliler; “Tüketim bedelinin yüksekliğinden şikayet ettiğimizde de, iktidar sessizliğini korudu. Fazla bedel ödüyoruz. Su kesiliyor., Ses veriyoruz., iktidar partili Başkanlar bu kez de sesimizi işitmiyor” diye konuştu.
VEKİLLİĞİNDE OLDUĞU GİBİ
MUHALEFETLE SICAK SİYASET…
Türkiye’nin 20 yılı aşkın aralıksız seçim kazananı AK Parti’nin, yıllardır Çanakkale Belediyesi’ni kazanamadığından yakınan Çanakkale seçmeninin; “ÇANAKKALE BELEDİYESİ, YİNE Mİ HAYAL!?!..” sorusuna yanıt aramaya başladığı gözleniyor.
AK Partiye gönül vermiş Çanakkaleliler; “Yerel iktidarın dümen suyuna girildiği algısına yol açan fotoğraf kareleri hafızamızdaki tazeliğini korurken, yenileri verildi.” diyerek, bir etkinlik sonrası, beraberinde bulunan dönemin Çanakkale milletvekili Jülide İskenderoğlu’ nu, aracın ön koltuğuna davet edip, yerine CHP’ li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ ı alan Turan’ ın o pozunu anımsatttı.
Ardından da; “Cumhurbaşkanı Erdoğan, partili Belediye Meclis üyesini azarladığı gerekçesi ile bir dönem Belediye Başkanı Gökhan’ ı, 18 Mart törenlerinde stada sokmadı.  Aylar geçti, dönemin AK Parti Gurup Başkanvekili Turan, Başkanı makam aracına aldı. İçişleri Bakan yardımcısı olduğunda ise, Bayram nedeniyle geldiği Çanakkale’ de, Gökhan ile makamında bayramlaştı.” hatırlatması yapıp, gözlenen siyaset ile Belediye’ yi kazanmanın yine hayal olacağını savundu.
Erdem Sürek