Lapseki Belediyesi tarafından her yıl Geleneksel olarak düzenlenen Lapseki Kiraz Festivali bu yıl da gerçekleştirildi. 5 gün süren festival Pazartesi günü başlamıştı. Çocukların, gençlerin ve yaşlıların, kısacası her yaştan insanın kendisine göre aktiviteleri bulduğu 5 günlük festival dolu dolu geçti. Sportif yarışmalar, geleneksel eğlenceler ve konserlerle her gün farklı etkinliklerin yapıldığı Festivalde Lapsekililer doyasıya eğlendi. 38. Kiraz Festivali İlçe Hayrının yapılması ile son buldu.
100 Kazan Pilav Yapıldı
Festivalin son gününde ‘Geleneksel Lapseki Hayrı’ gerçekleştirildi. Lapseki Belediyesi tarafından düzenlenen İlçe hayrı için 100 kazanda 1 ton pilav yapıldı. Yapılan pilavlar ayranlarla birlikte 10 bin kişiye dağıtıldı.  Sahil sosyal tesislerde okunan dua ve Kuran-i Kerim tilaveti ile gerçekleşen Lapseki Hayırı için, esnaf ve  vatandaşlar için ilçenin değişik noktalarında Belediye görevlileri tarafından, toplam 12 noktadan vatandaşlara ikram edildi.
İlçe hayrına Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emrah Toprak, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, İl Milli Ve Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Faruk Karabulut, Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Aydemir, AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti  İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Doğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, CHP İl Genel Meclis Üyesi Özkan Aldemir, Lapseki İlçe Özel İdare Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, ,Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Çelik, Belediye Başkan Yardımcımları Aynur Bozkurt ve Necdet Çelik, Belediye Meclis üyeleri, STK’lar, muhtarı ve vatandaşlar katıldı.
Dolu Dolu Bir Festival Yaşadık
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, lapseki hayrı ile ilgili yaptığı açıklamada ''Lapseki belediyesi 38. Kiraz festivali bu gün sona eriyor. Pazartesi başladığımız ve içerisinde bir çok etkinliğinin bulunduğu yarışmalarıyla, konseriyle, futbol turnuvasıyla, yemek yarışmasıyla, halk oyunlarıyla, güreşleriyle, yelken yarışlarıyla ve daha bir çok etkinliği ile dolu dolu bir festival geçirdik. Bu gün ilçe hayrımızı gerçekleştiriyoruz, Allah kabul etsin. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha fazla etkinliklerle buluşmak üzere.” Dedi
 
Şerife Erdem