Sahneye süpürge ile çıkan Akşener, kadınlara yönelik yapılan hakaretleri tek tek hatırlatarak  “Kadına kim kötü davranırsa yanına kar kaldı. Sizi doğuran kim, saygısız, ahlaksız herifler? Kadınlara sesleniyorum, bu süpürgeyle süpüreceğiz” dedi.
Hafta sonu gerçekleştirilecek 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Milletvekilliği seçimleri yaklaşırken meydanlardaki  sesler de giderek yükseliyor. Seçim çalışmaları kapsamında il il geen İYİ Parti Lideri Meral Akşener Çanakkale’de seçmenlere seslendi. Miting alanına gelen kadınların verdiği süpürge ile konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Lideri Akşener, 14 Mayıs’ta  Cumhur ittifakını süpüreceklerini dile getirdi.  Meral Akşener “‘Çanakkale geçilmez’ dediniz ve Çanakkale Geçilemeyerek Türkiye Cumhuriyeti devleti kuruldu. Si Türk Milletinin tarihini ve talihini değiştirdiniz.  Bugün Çanakkale’de Cumhuriyeti kurduran şehrimizde  Atatürk’ümüzün evlatlarının şehrindeyiz. Kadınlarımıza ve gençlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Kadınlarımıza dedim çünkü  kadınlarımız hiç olmadığı kadar bu dönemde hakarete uğruyorlar.  Çünkü biz kadınları aşağılayan bir zihniyet iş başında. Bıkmadılar kadının giyimi, kuşamı ve tavırları ile uğraşmaktan.  Şakalar bizim üzerimizden, hakaretler bizim üzerimizden.  Kılıçdaroğlu’nun mutfaktan çektiği videoları küçümsemek için bile hakaret bizim üzerimizden yapılıyor. Sayın Erdoğan’ın İstanbul'daki mitinginde 'Karı gibi mutfaktan çıkmayan değil, arı gibi çalışan lider istiyoruz' diyorlar. Uzun uzun bir yoldan bugüne gelindi. Kadına kim kötü davranırsa yanına kar kaldı. Bugün aslında sizinle dertleşmek istiyorum ben. Ulan sizi doğuran kim, saygısız, ahlaksız herifler? Kadınlara sesleniyorum, bu süpürgeyle süpüreceğiz” dedi.
Bütün Pis Şakaları Kadın Üzerinden
İktidarın geçmişte kadın üzerinden yaptıkları hakaretleri de hatırlatan ve miting alanındaki kadınlara elindeki süpürge ile seslenen meral Akşener, süpürge ile süpüreceklerini dile getirerek “Önce Samsun İl Başkanı çıktı dedi ki ‘başı açık kadın perdesiz eve benzer’ AK Partili bir Başkan Yardımcısı, ya kiralıktı ya satılık. Ona hiçbir şey olmadı. Sonra  Rize Belediye Başkanı hani meşhur bir  açılım süreci vardır ya şimdi bizi suçluyorlar her konu ile ilgili.  O zaman dedi ki Rize Belediye Başkanı ‘ne gerek var çözüm sürecine alalım her bir Rizeli Kürt kadınını ikinci eş olarak çözelim bu işi’ dedi.   Ona da bir şey olmadı. Yani ne demek istiyorum? Pis şakalar bizim üzerimizden, hakaretler bizim üzerimizden, ama bilmedikleri bir şey var, o mutfakta karılar değil arılar çalışıyor.  ‘O Pankartı indirin oradan’ diyen Bir Cumhurbaşkanı olmadı.  Kadınlara söylüyorum süpürge ile süpüreceğiz” dedi.
Hiç Bu Kadar Rezil Bir Dille Seçime Gitmedik
İktidar temsilcilerin meydandaki siyasi diline de değinen İYİ Parti Lideri Meral Akşener, siyasi dilin rezil olduğunu dile getirerek “Samimiyetle söylüyorum kafayı kırdılar.  Hiçbir seçime böyle rezil bir dille gitmedik.  Ben 30 yıldır aktif politika yapıyorum, siyasi bir ailenin kızı olarak 50 yıllık hafızam var, hiç bu kadar rezil bir dille seçime gitmedik.  Türkiye’ye hizmet etmek amaçlı kurulmuş,  destek veren, oy veren seçmen, vatandaş  her biri bu ülkenin birinci sınıf şerefli vatandaşıdır. Bu meydanda her partiye oy veren insanlar var. Bizim için Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefli vatandaşıdır. Bu ucube sistemi isteyenler ve bu ucube sistemi isteyen İktidarın başındaki muhterem  ise size işgalci diyor. Başka partilere oy verirseniz siz işgalci oluyorsunuz. Daha vahimi var; dinsiz, kitapsız, imansız oluyorsunuz. Aranızda bunun ne manaya geldiğini çok iyi bilenler vardır. Bu şirktir, Allah'a şirk koşmaktır. ‘La ilahe illallah Muhammedîn Resulullah’ diyen herkes Müslümandır. Ona dinsiz, imansız, kitapsız diyemezsin.  imansız dersen şirke girersin” dedi.
Sizin Çocuklarınız İşsizken 10 Maaş Alan Asalaklar Var
Meral Akşener konuşmasının devamında “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı olan Recep Bey ve Arkadaşları ipin ucunu kaçırdı.  Bu normal bir durum değil.  Başbakanlık yapmış bir şahıs İstiklal Marşı'nı kağıttan okuyamadılar. Bunlar çakma milliyetçiler. Bunlar bir dönem hepimizi iman metreleri ile tartıya koymuşlardı, şimdi de Milliyetçilik üzerinden bir tartıya koydular. Bıkmadılar hepimizi tartmaya. Sürekli bir tartma hali ama gelinen noktada  bütün bunlar konuşulurken senin çocuğun işsiz,  Buna karşılık 10 maaş alan asalaklar var bu ülkede.  Bu ülkede yan gelip yatan, pudra şekeri çeken tipler var. Bunları konuşmayalım diye, bizi hepimizi bir şeyci yaptılar. Ben hem PKK'lıymışım hem de faili meçhulcüymüşüm. İkisi bir arada olmaz kardeşim. Gerçekten kafayı yediler. Bunları konuşarak 5-10 maaş alan asalakları konuşmamızı istemiyorlar” dedi.
Asıl Meselenin Konuşulmaması İçin Bizi Birbirimize Kırdıran Pek Çok Cümle Kullanılıyor
İYİ Parti Lideri Meral Akşener “Daha komiği ,seçimi kazanırsak Abdullah Öcalan'ı serbest bırakacakmışız. Yahu akrabasınız siz. Recep bey dedi ki, 'Bizim Mehmet ziyarete gitti', ya akraba olmuş bunlar benim haberim yok. Asıl meselenin konuşulmasını engellemek için bizi bize kırdırmaya çalışan cümleler kullanılıyor. Siyasetçi seçmene talimat veremez, siyasetçi seçmeni velinimet görür ve karşısında hazırolda durur. Bu seçim bu ucube sistemin gitmesi için son seçim. Asayişten sorumlu muhterem diyor ki, biz seçimi kazanırsak erkek ile erkeğin evliliğini serbest bırakacakmışız; ya kafayı yediler. Biz kazanırsak şampanya patlatacakmışız onlar alınlarını secdeye koyacakmış. Yahu haramın dibine inmişsiniz, tarım üreticisini öldürdünüz, Çanakkale'nin gençleri umutsuz, kadınları çocukları için üzgün. Üreten şehir olmasına rağmen Çanakkale dibe vurmuş durumda. Siz tertemiz alından bahsediyorsunuz. Sizin alınlarınız kapkara, haramzadeler” dedi. .
Konuşmasının sonunda AK Partili seçmenlere de seslenen Meral Akşener “Bir yüzükle çıktılar, gemiciklerin dibine vardılar. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, Sayın Erdoğan'ı çok seviyor olabilirsiniz saygı duyuyorum ama bu seçimde İYİ Parti ve Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verin. Çünkü bu son seçimdir. Parlamenter sisteme geçme sözü veren, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü savunan, çalmayacak olan, çaldırmayacak olan 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti'ye oy verin. Bu seçimi alacağız değerli kardeşlerim. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olacak, ben de başbakan olacağım. Bir oy Kemal'e bir oy Meral'e. Seçimi kazanır kazanmaz 100 bin öğretmen ataması yapıp, 11 bin köy okulunu açacağız” dedi.
Cuma Deren